Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

234 γονείς παιδιών με καρδιοπάθειες διαψεύδουν το Λοβέρδο για την κατάσταση στο Παίδων και καταγγέλουν το Ωνάσειο για "φακελλάκια"


 Να ανοίξει άμεσα το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και να αποκατασταθεί η αλήθεια για τους συκοφαντημένους παιδοκαρδιοχειρουργούς του, απαιτούν με δεύτερη επιστολή τους το τελευταίο διάστημα προς τον υπουργό Υγείας 234 γονείς παιδιών με καρδιοπάθειες.
Απαντώντας στον υπουργό, Α. Λοβέρδο, ανάμεσα σε άλλα, σημειώνουν:
«Διαβάσαμε στα πρακτικά της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, συνεδρία της 23/11/2011, τα πολλά ανακριβή που αναφέρατε». «Ουδέποτε έλαβε χώρα διαπληκτισμός γιατρών μέσα σε χειρουργείο πάνω από ναρκωμένο παιδί και αναβολή της επέμβασης για τον λόγο αυτόν» και συνεχίζουν: «"Εν τω μεταξύ..", συνεχίζετε, "όλες τις περιπτώσεις τις νοσηλεύει το Ωνάσειο, δίχως ένα ευρώ επιβαρύνσεως, για να είμαστε σαφείς". Επειδή θέλουμε να είμαστε κι εμείς σαφείς, σας γνωστοποιούμε ότι ανάμεσα στους υπογράφοντες υπάρχουν γονείς εν αναμονή χειρουργείου, στους οποίους, τώρα, τους ζητήθηκαν από το Ωνάσειο, ποσά 7.000 και 40.000 ευρώ!!! (Τα ονόματα στη διάθεσή σας)».
«Απορώ πώς αυτό το καθεστώς των τριών διαπληκτιζομένων γιατρών αυτού του νοσοκομείου διήρκεσε 20 χρόνια. Πώς 20 χρόνια συντηρούν τον καυγά τους;», είπε ο Α. Λοβέρδος στη Βουλή και οι γονείς του απαντούν: «Κι εμείς πράγματι απορούμε πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό, όταν ο ένας καρδιοχειρουργός τοποθετήθηκε πριν 6 μήνες κι οι άλλοι δύο προ δεκαετίας περίπου!».
Τέλος, οι γονείς των καρδιοπαθών παιδιών απαιτούν από τον υπουργό: «Να αποκαταστήστε άμεσα τους γιατρούς των παιδιών μας, κ.κ. Γεώργιο Καλαβρουζιώτη και Αντώνιο Καλλικούρδη, και να ανοίξετε το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο της Ελλάδας, τώρα! Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Τα χειρουργεία περιμένουν, τα παιδιά μας υποφέρουν, η υπομονή μας εξαντλήθηκε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου