Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Κατάρρευση της Ευρωζώνης; Οδηγίες του Foreign Office. Ο Τσάβες επαναπατρίζει το χρυσό της Βενεζουέλας από δυτικές τράπεζες






















      Σύμφωνα με την Daily Telegraph, το Foreign Office έδωσε οδηγίες στις βρετανικές πρεσβείες της Ευρωζώνης, να ετοιμάζουν σχέδια για το πως θα παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους Βρετανούς που ζουν σε κράτη - μέλη του ευρώ, σε περίπτωση κατάρρευσης του κοινού νομίσματος.

Το δημοσίευμα ισχυρίζεται, ότι οι βρετανοί διπλωμάτες έχουν ειδοποιηθεί να βοηθήσουν δεκάδες χιλιάδες βρετανούς υπηκόους, για τις συνέπειες μιας χρηματοοικονομικής κατάρρευσης, η οποία θα τους στερούσε την πρόσβαση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ή ακόμη και τη δυνατότητα ανάληψης μετρητών.
O συντάκτηςτου δημοσιεύματος υποστηρίζει, ότι  "η κάποτε σχεδόν εξωπραγματική πιθανότητα διάσπασης της ευρωζώνης, μοιάζει τώρα ολοένα και πιο αληθοφανής".
Πρόσφατες οδηγίες, προσθέτει η εφημερίδα, από το υπουργείο Εξωτερικών προς πρεσβείες και προξενεία, ζητούν την υποβολή Σχεδίων Διαχείρισης Κρίσης για ακραία σενάρια συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής αναταραχής και των βίαιων επεισοδίων.
"Η Ελλλάδα έχει δοκιμάσει αρκετά ξεσπάσματα κοινωνικής αναταραχής, καθώς η κυβέρνησή της παλεύει με το τεράστιο χρέος. Οι βρετανοί αξιωματούχοι δεν θεωρούν ότι η πιθανότητα παρόμοιων σκηνών μπορεί να αποκλειστεί και σε άλλα κράτη", αναφέρει το δημοσίευμα.

                             Ο Τσάβες επαναπατρίζει το χρυσό!

      Ο Ούγκο Τσάβες διέταξε την Κεντρική Τράπεζα της Βενεζουέλας να φέρει πίσω στη χώρα τους 211 τόνους χρυσού αξίας $11 δις, που φυλάσσονται σε τράπεζες του εξωτερικού, αφού "λόγω της αποδυνάμωσης του αμερικανικού δολαρίου και της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης, απειλούνται οι αποταμιεύσεις της Βενεζουέλας, οι οποίες θα είναι πιο ασφαλείς στην ίδια τη Βενεζουέλα ή σε χώρες-συμμάχους (Κίνα-Ρωσία)".
Το πρώτο φορτίο με ράβδους χρυσού έφτασε ήδη στο Καράκας και μεταφέρθηκε στην Κεντρική Τράπεζα της Βενεζουέλας υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Εκατοντάδες στρατιώτες είχαν σχηματίσει «κορδόνι» κατά μήκος της διαδρομής που έκαναν τα θωρακισμένα οχήματα, μέχρι την Κεντρική Τράπεζα. Ο Ούγκο Τσάβες εξήγησε την απόφασή του, ως πράξη εθνικής κυριαρχίας, η οποία θα προστατεύσει τα αποθέματα χρυσού της Βενεζουέλας από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου