Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Οι Έλληνες "πειραματόζωα" μέσα στη δίνη των διεθνών αγορών, εξαιτίας του Πρωθυπουργού!


   "Βυθίσθηκε" η χρηματιστηριακή αγορά στον απόηχο των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων που προκάλεσε η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ενώ μεγάλες απώλειες καταγράφουν και οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς φοβούνται επιδείνωση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους. Σε κλοιό ασφυκτικών πιέσεων βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές.
Δεν είναι μόνο η βουτιά του ευρώ και η πτώση στα Χρηματιστήρια, αλλά και η άνοδος σε επίπεδα ρεκόρ για τα spreads των γαλλικών ομολόγων όπως και το ότι η ΕΚΤ αγοράζει συνεχώς ιταλικό και ισπανικό χρέος.
Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην ανησυχία των επενδυτών μετά την εξαγγελία δημοψηφίσματος από την Ελλάδα σχετικά με τη νέα δανειακή σύμβαση με την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Ταυτόχρονα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αγοράζει ιταλικό χρέος φοβούμενη μια διάχυση της κρίσης του ελληνικού χρέους, δήλωσε σήμερα χρηματιστής, τη στιγμή που ο νέος διευθυντής της ΕΚΤ, ο Ιταλός Μάριο Ντράγκι, αναλαμβάνει τα καθήκοντά του.
"Σήμερα, η αγορά πιστεύει ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ ",  δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μιγκέλ Άνχελ Ροντρίγκες, αναλυτής που συνδέεται με την χρηματιστηριακή εταιρεία XTB.
Σύμφωνα παράλληλα με άλλη πηγή της αγοράς στο Παρίσι, η ΕΚΤ πρόκειται να επέμβει για να επαναγοράσει ιταλικά ομόλογα και να αποφύγει μια ραγδαία αύξηση των επιτοκίων.
      Πάντως   τ ε λ ε ί ω ς    δ ι α φ ο ρ ε τ ι κ ά   αντέδρασε ο   Λ ε υ κ ό ς
Ο ί κ ο ς : . "Οι εξελίξεις στην Ελλάδα δείχνουν την ανάγκη να "ενεργήσει γρήγορα" η Ευρώπη, λέει ο Λευκός Οίκος. Yποστήριξε ότι η απόφαση του έλληνα Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να διοργανώσει δημοψήφισμα έδειξε την ανάγκη για την Ευρώπη να "επεξεργαστεί περαιτέρω και να εφαρμόσει ταχέως" το πακέτο αντιμετώπισης του χρέους, που συμφώνησαν την προηγούμενη εβδομάδα οι ηγέτες της ευρωζώνης.
Ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ, επανέλαβε επίσης στην ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι η Ουάσινγκτον πιστεύει ότι η Ευρώπη έχει την ικανότητα να αντιμετωπίσει την κρίση που αντιμετωπίζει και ότι θα το πράξει.
     Εκ του αποτελέσματος πάντα,  είναι προφανές,  ότι η εξαγγελία δημοψηφίσματος  από τον Γ. Παπανδρέου είχε στόχο, εκτός από την μετατόπιση της ευθύνης και ίσως ένα τρόπο εξόδου του από την κυβέρνηση (ποιος θα ήθελε "να σκάσει η βόμβα στα χέρια του" ;),  τα παιγνίδια των διεθνών αγορών. Φυσικά κανείς από τα κυβερνητικά στελέχη δε φαίνεται να αναλογίζεται την απόγνωση των πολιτών, παρά μόνο σε σχέση με το πολιτικό τους μέλλον  και πλέον αναζητούν διαφυγή μέσω κυβερνήσεων συνεργασίας....

     Α ς   ε λ π ί σ ο υ μ ε    ό τ ι    ε π ι τ έ λ ο υ ς    θ α   ξ ε κ ι ν ή σ ε ι  η  ά σ κ η σ η  δ ί ω ξ η ς  κ α τ ά   τ ω ν   ε π ί ο ρ κ ω ν .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου