Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Απολαύσαμε τα πρώτα δείγματα γραφής του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση.....

     Αυτές τις μέρες βρέθηκαν στο μικροσκόπιο, τα κυβερνητικά μέλη που προέρχονται από το ΛΑΟΣ. Βρίσκουμε λογική την περιέργεια, αφού πρόκειται για χώρο που κατηγορείται, ότι περιλαμβάνει ακροδεξιούς, φασίστες, ότι είναι ένα συνονθύλευμα σοβαρών και λιγότερο σοβαρών κλπ, κλπ.
Πάντως η μόνη έκπληξη, μέχρι στιγμής, ήταν, ότι  κάποιοι έδωσαν τα "διαπιστευτήριά" τους πάρα πολύ γρήγορα!
      Ο μεν Άδωνις Γεωργιάδης, πριν καλά - καλά μπει στο Υπουργείο,  αποφάσισε  αυτοβούλως  και  με  φόρα,  ότι  οι  πινακίδες  του   γραφείου  του  πρέπει επειγόντως να αλλαχτούν   σε  π ο λ υ τ ο ν ι κ ό  και με   μ π λ ε   φόντο! Θέματα εναρμόνισης της αισθητικής των πινακίδων  με το χώρο και κυρίως και πρωτίστως το θέμα ΣΕΒΑΣΜΟΥ  ΤΟΥ  ΝΟΜΟΥ  ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟ (ακόμα και για το μονοτονικό), ουδόλως πέρασαν από το μυαλό του! 
Επίσης ο ίδιος πολυτάλαντος Υπουργός δεν καλύπτεται πλέον από το αντικείμενο της Ναυτιλίας και ήδη ασχολείται και με τη νησιωτική πολιτική: Θα περιοδεύσει - λέει - σε 100 μέρες, όολα (sic) τα νησιά και θα λύσει  - λέει - ένα  πρόβλημα στο καθένα!!

      Στον    έτερο του ΛΑΟΣ, το Μάκη Βορίδη, παρατηρήσαμε,   ότι την ημέρα της ορκωμοσίας του, συνοδευόταν ....περιχαρής από τη σύζυγο και το τέκνο του. Ουδέν μεμπτόν θα μας πείτε, ίσα - ίσα.. Και όμως! Αυτές οι σκηνές  δ ε   σ υ ν ά δ ο υ ν με την περίσταση, δηλαδή,   όταν "στήνεται"   επειγόντως  μια  κυβέρνηση   σε   θλιβερές και τραγικές στιγμές  για  τη  χώρα  και κυρίως, όταν  κάποιος γίνεται  υπουργός  δ ι ο ρ ι σ μ έ ν ο ς  και άνευ λαϊκής εντολής. Φυσικά,  ο  κατά  τα   άλλα  ξύπνιος  και   πολύ  προσεκτικός  πλέον  κ.  Βορίδης   είναι  τελείως     α δ ύ ν α τ ο  να το νιώσει αυτό.  Ανεφάνη  δυστυχώς  η παντελής έλλειψη δημοκρατικού φρονήματος και ουσιαστικού πατριωτισμού...
     Πάντως, αυτός που συνέλαβε καλύτερα απ'όλους το νόημα της θητείας του στο υπουργείο, είναι ο νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριος Ροντούλης. Αμέσως έπιασε δουλειά στα θέματα της αρμοδιότητάς του : Πήγε, επιτόπου παρακαλώ, σε  υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας για το πρόβλημα της ενιαίας ενίσχυσης των αγροτών,  στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, σε ένα Γεωπονικό Σύλλογο και στη γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ, αναγγέλοντας μάλιστα και προσπάθεια αλλαγής του Νόμου για την προώθηση τοπικών προϊόντων. Εκ  πρώτης  όψεως  αυτά  είναι  πολύ  σωστά. Με  μία  μικρή  διαφορά:  Κ α τ ά   σ ύ μ π τ ω σ η    όλες οι επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν εντός ή πλησίον της εκλογικής του περιφέρειας (Τύρναβο, Λάρισα, Βόλο)!!!
Σιγά μην έχανε, ο εκ Τυρνάβου ορμώμενος υφυπουργός,  την εξ ουρανού ευκαιρία να διασφαλίσει και να αυγατίσει τα κουκιά!  Αμ πώς!
      Πάντως, σε κάθε περίπτωση, ευχόμαστε να ευδοκιμήσουν στα υπουργεία τους για το καλό του τόπου, αλλά τα πρώτα δείγματα...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου