Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Ο Τούρκος Πρόεδρος εξαπέλυσε "ρουκέττες " κατά Κύπρου και Ε.Ε.!!



     
Δεν έχει τέλος η τουρκική προκλητικότητα. Ο Τούρκος Πρόεδρος Αμπτουλλάχ  Γκιουλ, κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο, αναφερόμενος στην Προεδρία της Ε.Ε. που θα αναλάβει η Κυπριακή Δημοκρατία το β΄εξάμηνο του 2012, δήλωσε:
"Το 2012 μπορεί να συμβεί η μεγαλύτερη απώλεια κύρους. Σκεφτείτε. Η ελληνοκυπριακή πλευρά εντάχθηκε στην ΕΕ κατά παράβαση όλων των αρχών της ΕΕ και μάλιστα με τρόπο ελλιπή και μισό. Αυτό ήταν παράδειγμα παραβίασης των κανόνων της οικογένειας. Και τώρα αυτή η μισή χώρα, αυτή η ελλιπής χώρα θα αναλάβει την προεδρία της ΕΕ. Αυτή η άθλια Ένωση θα έχει μία μισή προεδρία"!!!
 Υποστήριξε ότι το πάγωμα των κεφαλαίων στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας (που προήλθε από τις ενστάσεις που υπέβαλε η Κύπρος, επειδή η Τουρκία δεν την αναγνωρίζει ως κράτος), έχει αντίκτυπο στο όνομα και στη φήμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ισχυριζόμενος ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει χάσει την αξιοπιστία της όταν αναλάβει την προεδρία η Κύπρος!
      Πλήρη κάλυψη προσέφερε πάντως στον  Πρόεδρο Γκιουλ, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου. Μιλώντας στον τουρκόφωνο ραδιοσταθμό του Λονδίνου,  αναφέρθηκε στις λέξεις ''άθλια Ένωση'',  που χρησιμοποίησε ο Γκιουλ για την ΕΕ και είπε, ότι οι λέξεις αυτές  μπορούν να ερμηνευθούν και ως έλλειψη δυναμικότητας για εξεύρεση λύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου