Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Συνεχίζεται στην Ευρώπη ο σάλος για την είσοδο του ΛΑΟΣ στην ελληνική κυβέρνηση




Παρίσι, Γαλλία
«H είσοδος της Άκρας Δεξιάς (ΛΑΟΣ) στην  ελληνική κυβέρνηση,ε ί ν α ι  γ ι α τ ο υ ς   σ ο σ ι α λ ι σ τ έ ς  έ ν α    σ ο κ » αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το Σάββατο, το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα.
«Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συνεχάρη την κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου, οι Γάλλοι σοσιαλιστές αρνούνται να το κάνουν» τονίζει το κυριότερο κόμμα της γαλλικής αντιπολίτευσης.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, «πρώην επικεφαλής ενός κινήματος νεολαίας που στήριζε τους συνταγματάρχες που επέβαλαν τη δικτατορία στη χώρα αυτή, δεν μπορεί καθόλου να βοηθήσει τον ελληνικό λαό να βγει από την κρίση», εκτιμά το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα.
«Να που οδηγεί η Ευρώπη, όταν γυρίζει την πλάτη της στους λαούς, με την επιβολή σκληρής και τυφλής λιτότητας, χωρίς να δίνει τη δυνατότητα και τον χρόνο για την ανόρθωση (των οικονομιών τους) και παρεμβαίνοντας στη δημοκρατική λειτουργία των κρατών μελών» σημειώνει το PS. «Στην οικονομική και κοινωνική κρίση προστίθεται μια κρίση πολιτική και δημοκρατική» προσθέτει.

Πάντως, ο πρόεδρος της Γαλλίας συνεχάρη, την Παρασκευή, το νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμο, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του, και «εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον σχηματισμό κυβέρνησης ευρέως συνασπισμού» στη χώρα.
      Υπενθυμίζουμε ότι είχαν  προηγηθεί  εκτενή επικριτικά αρνητικά δημοσιεύματα για το θέμα από τη γερμανική Bild, τη γαλλική Monde   κλπ. Σχετ.:
http://attikanet.blogspot.com/2011/11/blog-post_4228.html





Πηγή: in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου