Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ευτράπελα και αθλιότητες των ημερών....




   Μόνο κλαυσίγελως θα ταίριαζε αυτές τις μέρες με την απίστευτη παραποίηση των άρθρων του  Σ υ ν τ ά γ μ α τ ο ς  από τους εκπροσώπους του Ελληνικού Λαού. Δε φτάνει που είναι αμφίβολο αν έχουν στοιχειώδη γνώση του, όπως έχουν πρωτίστως υποχρέωση, προέβησαν και σε τραγελαφικά  ατοπήματα. Μερικά παραδείγματα:
      Η Β ά σ ω   Π α π α ν δ ρ έ ο υ   αποφάσισε  ότι η δική της ψήφος εμπιστοσύνης ονομάζεται -λέει- ψήφος εντολής σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας!
      Ο εκπρόσωπος του κόμματος  Κ ο υ β έ λ η ,  έχει όμως άλλη άποψη: Η δική τους ψήφος εμπιστοσύνης βαφτίζεται -λέει- ψήφος ανοχής!
      Ένας άλλος βουλευτής ο Οδυσσέας  Β ο υ δ ο ύ ρ η ς,  έδωσε μια διαφορετική  διάσταση: Δήλωσε την πρόθεσή του να δώσει «θεσμικά» ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, καθώς πολιτικά δεν την εμπιστεύεται και μετά προχώρησε και σε ερμηνευτικές κρίσεις επί της εφαρμογής των διατάξεων του Συντάγματος, τονίζοντας ότι  «στην ουσία δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης, είναι εντολή για κυβέρνηση εθνικής ευθύνης»!!
      Κανείς δεν έχει καταλάβει, τί  ακριβώς προκαλεί στους πολιτικούς μας  ο συνταγματικός  όρος  "ψ ή φ ο ς   ε μ π ι σ τ ο σ ύ ν η ς",  διότι διέρρευσε πως και ο πρωθυπουργός ερμήνευσε εν προκειμένω το Σύνταγμα κατά το δοκούν, ζητώντας από τους βουλευτές του να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, όχι γιατί πρέπει να στηρίξουν την Κυβέρνηση, αλλά   για να μη φύγει "τσαλακωμένος"!
      Επίσης ο Γ ι ώ ρ γ ο ς   Π α π α ν δ ρ έ ο υ  θεωρεί προφανώς, ότι το Προεδρικό Μέγαρο είναι ωραίος τόπος για .......ραντεβού με κλου τον ίδιο τον Πρόεδρο!  Μας δήλωσε, ότι κάλεσε το Σαμαρά να συναντηθούν.... ενώπιον του Προέδρου! Το αν κάτι τέτοιο προβλέπεται από το Σύνταγμα, ουδόλως απασχολεί τους πολιτικούς μας. Ούτε καν τον  Π ρ ό ε δ ρ ο,   δυστυχώς.
      Ανεκδιήγητη περίπτωση αυτή του βουλευτή   Λ ι τ ζ έ ρ η,  που τη μία μέρα προέβη στη βαρύγδουπη δήλωση ότι ο Παπανδρέου αποτελεί παρελθόν και την επόμενη του έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης!
      Κι εμείς αναρωτιώμασταν αν κανείς τους έχει διαβάσει τη δανειακή σύμβαση, το μνημόνιο κλπ. Όχι αυτά δεν έχουν ανοίξει, αλλά ούτε καν το Σύνταγμα και γιαυτό με περισσή ευκολία το ποδοπατούν και το εξευτελίζουν. Το πιθανότερο δε είναι, όταν ακούνε τη λέξη Σύνταγμα, να τους έρχεται  στο μυαλό πρώτα η ομώνυμη πλατεία.....


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου