Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Συρία : Δεν τελειώνει το αιματοκύλισμα.....

     
Διορία έχει δώσει ο Αραβικός Σύνδεσμος στη συριακή ηγεσία προκειμένου ν' αποδεχτεί το αραβικό σχέδιο, δηλαδή την απόσυρση του στρατού από τους δρόμους, την απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων και την έναρξη διαλόγου με την αντιπολίτευση, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη Αράβων παρατηρητών σε όλη τη Συρία.
      Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τουλάχιστον  3. 5 0 0    ά ν θ ρ ω π ο ι    έχουν σκοτωθεί κατά την εξέγερση, ενώ οι μάχες δείχνουν να μην έχουν τέλος. Επίσης,  περισσότεροι από 30.000 συνελήφθησαν, συμπεριλαμβανομένων συγγενών των διαφωνούντων.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας τελούν υπό τον έλεγχο του αδελφού του Μπασάρ αλ Άσαντ,  και μελών της μειονότητας του Αλαουιτών, τη στιγμή που ο συριακός στρατός απαρτίζεται κυρίως από σουνίτες μουσουλμάνους, που αποτελούν επίσης την πλειοψηφία του πληθυσμού της Συρίας. Μεγάλος ριθμός 
στρατιωτών   α υ τ ο μ ο λ ε ί   από τις τάξεις των συριακών ενόπλων δυνάμεων.
 Άραβας αξιωματούχος που δεν κατονομάσθηκε δηλώνει ότι οι επιθέσεις των αντικαθεστωτικών δυνάμεων εναντίον των συριακών δυνάμεων ασφαλείας έχουν αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες δέκα ημέρες, αν και διατηρείται η συνοχή στις τάξεις του στρατού.
Οι συριακές αρχές επιρρίπτουν σε «ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις» την εξέγερση και δηλώνουν ότι 1.100 μέλη των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια της εξέγερσης.
Πιέσεις για τερματισμό της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων ασκεί και ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν -πρώην σύμμαχος του Αλ Άσαντ δηλώνοντας  μάλιστα, ότι έχει χάσει κάθε ελπίδα για τη Συρία και εξήρε την απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου.
Στο μεταξύ η Γαλλία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της από τη Δαμασκό και ο "Ελεύθερος Συριακός Στρατός" ανακοίνωσε τη σύσταση ενός προσωρινού στρατιωτικού συμβουλίου στη Συρία, ενώ η Τουρκία και ο Αραβικός Σύνδεσμος, ανακοίνωσαν ότι αντιτίθενται σε οποιαδήποτε ξένη επέμβαση στη χώρα αυτή.
Σήμα κινδύνου εξέπεμψε και  ο ΟΗΕ μετά τις συνεχιζόμενες αναφορές για εκτελέσεις και βασανιστήρια πολιτών, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών, καθώς και δολοφονίες διαδηλωτών. 
Σε ό,τι αφορά τα    π α ι δ ι ά,  κάνει λόγο για αναφορές βασανιστηρίων και ακρωτηριασμών κατά τη διάρκεια κράτησής τους και κατηγορεί τις συριακές αρχές για κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας καταγγέλλει ότι σε δημόσια νοσοκομεία της Συρίας υποβάλλονται σε   β α σ α ν ι σ τ ή ρ ι α,  σε μία προσπάθεια καταστολής των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει στη χώρα. Νοσηλευτές και γιατροί που προσέφεραν ιατρική φροντίδα σε τραυματίες διαδηλωτές, συνελήφθησαν και βασανίστηκαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου