Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Kαταιγισμός πιέσεων και απειλών από Ε.Ε. στην Ελλάδα



      Καθημερινά διαφαίνεται ένα ενορχηστρωμένο(;) κλίμα ζόφου για το άμεσο μέλλον μας, εκπορευόμενο μάλιστα από διαφορετικές πηγές, πέραν των των Ευρωπαίων αρχηγών (Μέρκελ, Σαρκοζί κλπ.) και του τύπου :
       -Ο καθηγητής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Βόννης, Μάνφρεντ Νόιμαν σε συνέντευξή του προς την Wirtschaftswoche, προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση να πραγματοποιήσει μυστικά την  αναπόφευκτη  «νομισματική μεταρρύθμιση» εννοώντας την   ε π ι σ τ ρ ο φ ή    σ τ η     δ ρ α χ μ ή,   κατά την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων, καθώς η σχετική διαδικασία δεν είναι εύκολη.
       -Ο πρόεδρος του οικονομικού ινστιτούτου IfO του Μονάχου, Χανς-Βέρνερ Ζιν μιλώντας στο περιοδικό Wirtschaftswoche  υπογραμμίζει ότι οι Έλληνες «θα πρέπει να μειώσουν στο μισό τους μισθούς και αυτό επιτυγχάνεται μόνο με την έξοδο από το ευρώ και υποτίμηση». Ο κ. Ζιν δεν θεωρεί πρόβλημα το γεγονός ότι δεν προβλέπεται νομικά η έξοδος μιας χώρας από την ευρωζώνη. «Όλα είναι από τεχνικής άποψης δυνατά και αυτό το έδειξε η απόσπαση της Τσεχίας από την Σλοβακία», παρατήρησε ( Έχουμε εδώ να παρατηρήσουμε, ότι ο γερμανός οικονομολόγος, αν και παραδέχεται  ότι  ν ο μ ι κ ά   δ ε ν   π ρ ο β λ έ π ε τ α ι  έ ξ ο δ ο ς , "παραλείπει"   να αναφέρει ότι  η περίπτωση Τσεχίας  Σλοβακίας δεν ήταν μονομερής, αλλά  συναινετική....)
      -Σε συνέντευξη στη "Monde", η επικεφαλής του  Δ Ν Τ,  Κριστίν Λαγκαρντ, προσθέτει νέα πίεση στις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την 6η δόση και τη συνέχιση του προγράμματος διάσωσης.
      - "Η στάση του Αντώνη Σαμαρά έναντι της χώρας του είναι ανεύθυνη", δήλωσε ο γερμανός χριστανοδημοκράτης βουλευτής Έλμαρ Μπροκ και συντονιστής για θέματα εξωτερικής πολιτικής του  Ε υ ρ ω π α ϊ κ ο ύ   Λ α ϊ κ ο ύ   Κ ό μ μ α τ ο ς.  - Ν α   ασ κ ή σ ε ι   π ι έ σ ε ι ς   σ τ ο   α δ ε λ φ ό   κ ό  μ μ α  τ η ς   Ν Δ, ώστε να συνεργαστεί για την υλοποίηση της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου, ζήτησε ο  πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδες των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ από τη...... Γερμανίδα Καγκελλάριο Μέρκελ, επικρίνοντας για τη στάση της την ελληνική αξιωματική αντιπολίτευση.
      -Στο ίδιο μήκος κύματος και πολύς Ρουμπινί. ο οποίος ξάφνιασε τους πάντες, εξαπολύοντας ...ύβρεις κατά ενός ελληνικού κόμματος, της Νέας Δημοκρατίας!  
      -Και το πιο εκπληκτικό: Ο γερμανικός τουριστικός όμιλος (tour operator) TUI, ζήτησε από τους Έλληνες ξενοδόχους με τους οποίους συνεργάζεται, να πληρώνεται σε ελληνικό νόμισμα και όχι σε ευρώ,  α ν  ........ η  Ε λ λ ά δ α   ε γ κ α τ α λ ε ί ψ ε ι   τ η   ν ο μ ι σ μ α τ ι κ ή   έ ν ω σ η...

                                                 Η διαφορετική άποψη
Όμως έχουμε και τις "άλλες" απόψεις, αρκετών ελλήνων και ξένων οικομολόγων,  μεταξύ των οποίων και του καθηγητή Γιάννη Βαρουφάκη για το ευρώ και τη στάση των ευρωπαίων εταίρων, που γράφει: 
"O θυμός της κας Merkel και του κου Sarkozy είναι λοιπόν κατανοητός.
 Όμως, ο τρόπος που αντέδρασαν χτες κινείται μεταξύ της ηλιθιότητας και της αθλιότητας. Πώς αντέδρασαν; Απειλώντας τον ελληνικό λαό ότι ένα "όχι" στο δημοψήφισμα θα σημάνει έξοδο από το ευρώ και, συνεπώς, από την ΕΕ. Πρόκειται για ηλιθιότητα επειδή, όπως έχω πολλές φορές εξηγήσει,   η  έ ξ ο δ ο ς    α π ό    τ ο    ε υ ρ ώ   έ σ τ ω    κ α ι   μ ι α ς   μ ό ν ο   μ ι κ ρ ή ς     χ ώ ρ α ς    θ α    σ η μ ά ν ε ι    τ η ν    ά μ ε σ η      κ α τ ά ρ ρ ε υ σ η    τ ο υ    κ ο ι ν ο ύ    ν ο μ ί σ μ α τ ο ς . Η απειλή της κας Merkel και του κου Sarkozy θυμίζει τον πατέρα που απειλεί το παιδί του πως αν δεν φάει το φαϊ του εκείνος θα κρατήσει την αναπνοή του μέχρι να σκάσει". Σχετ.:

BAROYFAKHS
http://www.bloglog.com/outpost/7fa9f5d303a6ef57e743675c0ce5f570

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου