Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Καταγγελία για καταθέσεις ελλήνων βουλευτών στην Ελβετία

      Ανατάραξε τα νερά η καταγγελία του ελληνικής καταγωγής βουλευτή της Ελβετίας Ιωσήφ Ζησιάδη, ότι πολλοί Έλληνες βουλευτές έχουν καταθέσεις στις ελβετικές τράπεζες και η κυβέρνηση σπεύδει να κλείσει το θέμα παρέχοντας διαβεβαιώσεις, ότι όλα ελέγχονται. Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος επισκέφθηκε τον Φίλιππο Πετσάλνικο και "υπογράμμισε τη βούληση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει  κάθε  πρωτοβουλία  για  τη  διερεύνηση  του  θέματος,  ώ σ τ ε    ν α    μ η    μ ε ί ν ο υ ν    σ κ ι έ ς".

              Βενιζέλος: "Εφόσον", "θα", "η Ελλάδα έχει συμφωνήσει ...να"
     
     Στο κλίμα αυτό ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε, ότι εφόσον προκύψουν στοιχεία,  αυτά θα διαβιβαστούν, αρμοδίως και ότι  η Ελλάδα έχει συμφωνήσει με την Ελβετία να υπογράψει σύμβαση.
      Σημειώνεται ότι η επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών του κοινοβουλίου στις 15 Νοεμβρίου με επιστολή του προέδρου της  στον υπουργό Οικονομικών, ζητά τα στοιχεία "για κατοχή τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό από πολιτικά πρόσωπα, τα οποία τυχόν προέκυψαν από τους ελέγχους του υπουργείου Οικονομικών". Τα στοιχεία δεν έχουν φτάσει στη Βουλή, ενώ ο Φ. Πετσάλνικος δηλώνει ότι "όπου κριθεί απαραίτητο, θα ξαναγίνουν επανέλεγχοι των δηλώσεων".
      Διευκρινίσεις για το θέμα, ζήτησαν στη Βουλή και  οι βουλευτές της ΝΔ Γερ. Γιακουμάτος και Κ. Τζαβάρας και ρώτησαν αν ευσταθεί ο ισχυρισμός του κ. Ζησιάδη ότι από το 2005 οι ελβετικές αρχές έχουν προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση «μια φορολογική συμφωνία, αλλά οι ελληνικές κυβερνήσεις ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΩΦΕΥΟΥΝ. 

Συνέντευξη Ζησιάδη εδώ:


http://grblogs.gr/post/iosif-zisiadis-i-elbetia-einai-prothimi-i-ellada-den-zita-erevna-gia-ta-diafigonta-kefalaia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου