Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Τεράστια κινητοποίηση της Ομογένειας στην Αυστραλία, για βοήθεια στη χρεωκοπημένη Πατρίδα!!



«Κινήσεις» της ομογένειας για την μετανάστευση Ελλήνων στην Αυστραλία     Ένα συγκινητικό παράδειγμα φιλοπατρίας μας έρχεται από τη μακρινή Αυστραλία. Οι Έλληνες ομογενείς έχουν κινητοποιηθεί μέσω των οργανώσεών τους  σε απίστευτο βαθμό για να βοηθήσουν την Ελλάδα. Τον Απρίλιο η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας, "μεσολάβησε" μεταξύ της αυστραλιανής κυβέρνησης και των εκατοντάδων Ελλήνων πολιτών, που είχαν σκοπό να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία. Σε σύντομο διάστημα, συνάντησαν τον  υπουργό Μετανάστευσης, Κρις Μπόουεν και ζήτησαν μεταξύ των άλλων:
-Απλοποίηση της διαδικασίας έκδοσης βίζας και την πριμοδότηση επιχειρήσεων που θα προσλαμβάνουν Ελληνες.
-Υπογραφή διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Αυστραλίας και Ελλάδας, που θα επιτρέπει σε Ελληνες πολίτες που ταξιδεύουν στην Αυστραλία να εργάζονται κατά τη διάρκεια των διακοπών τους!
-Διοργάνωση Εκθέσεων Ειδικευμένων Επαγγελματιών (Skills Expos) στην Αθήνα, ώστε οι υποψήφιοι μετανάστες να μπορούν να συζητήσουν προσωπικά με εργοδότες και εκπροσώπους του υπουργείου Μετανάστευσης, για θέματα  βίζας και απασχόλησης στην Αυστραλία.
     Η συνέχεια είναι λίγο-πολύ γνωστή: Πράγματι η πρεσβεία της Αυστραλίας οργάνωσε διημερίδα πρόσφατα, για τα μεταναστευτικά προγράμματα με μεγάλο όγκο συμμετοχής των ενδιαφερομένων και ξεκίνησε ήδη το πρόγραμμα των συνεντεύξεων με τους πρώτους 1250 ενδιαφερομένους και έπεται συνέχεια.Όμως οι ομογενείς μας δε σταμάτησαν εκεί.
                        
                             Καμπάνια για τα ελληνικά προϊόντα

       Πληροφορηθήκαμε (fimotro.blogspot.com), ότι ξεκίνησαν τώρα μια τεράστια εκστρατεία προώθησης των ελληνικών προϊόντων στην Αυστραλία, κυρίως τροφίμων και ποτών. Ιδού πώς παλεύει για την Ελλάδα, ο ομογενής πρώην υπουργός, νυν βουλευτής του Εργατικού Κόμματος και πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, Γιάννης Πανταζόπουλος, απευθυνόμενος στους Έλληνες της Αυστραλίας:
-''Στην Αυστραλία, εισάγονται πολλά ελληνικά τρόφιμα και ποτά. Είναι εξαιρετικής ποιότητας και σε ανταγωνιστικές τιμές. Πρέπει να γίνει συνήθεια σε όλους μας να τα αγοράζουμε.
-Σήμερα η Ελλάδα διέρχεται μια πρωτοφανή οικονομική κρίση και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος ενίσχυσής της είναι να προτιμούν οι ομογενείς τα ελληνικά προϊόντα. Έτσι θα αυξηθούν οι εξαγωγές, θα εισρέει συνάλλαγμα στη χώρα αλλά και θα δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας ενώ θα ενισχύεται και η αγροτική παραγωγή.
-Δεν είναι μόνο συναισθηματικοί οι λόγοι για την προτίμηση ελληνικών προϊόντων. Είναι εξαιρετικής ποιότητας και σε ανταγωνιστικές τιμές. Η εξάπλωση των ελληνικών προϊόντων δημιουργεί και ένα αίσθημα υπερηφάνειας στις νέες γενιές. Χαίρονται να βρίσκουν ελληνικά προϊόντα παντού και να τα συστήνουν στους μη-Έλληνες φίλους τους.
-Φέτος τα Χριστούγεννα πρέπει να είναι στόχος όλων να έχουν ελληνικά τρόφιμα και ποτά στα γιορτινά τους τραπέζια και στα πάρτι.
-Τα ελληνικά εστιατόρια πρέπει να προωθούν επίσης, τα ελληνικά προϊόντα.
-Οι ομογενείς να ζητούν ελληνικά προϊόντα από τα ελληνικά καταστήματα και εστιατόρια.
-Να απαιτούν και από τα μεγάλα σούπερ-μάρκετ να έχουν στα ράφια τους ελληνικά προϊόντα.
-Να τα συστήνουν οι ομογενείς και στους μη-Έλληνες.
-Όσο περισσότερο αυξήσουμε την κατανάλωσή τους τόσο μεγαλύτερο το κέρδος για την Ελλάδα και για μας''.

Σχόλιο attikanet:

    Εμείς τί να προσθέσουμε μετά απ' όλ' αυτά; Έτσι κι αλλοιώς η συγκίνηση, μας έχει αφήσει άφωνους.
     Θα αναφερθούμε μόνο, για το πόσο απλά οι συμπατριώτες μας στην Αυστραλία, πέρασαν τάχιστα από τα λόγια στα έργα, όπως επιτάσσουν οι στιγμές.
     Θα αναφερθούμε στο γεγονός, ότι η προσπάθειά τους   σ υ ν ε χ ί ζ ε τ α ι .
     Τέλος,θα αναφερθούμε και στο γεγονός, ότι αυτή η κινητοποίηση εκτός από Φιλοπατρία, δείχνει  Σοβαρότητα, Ειλικρίνεια και Αποτελεσματικότητα, πράγματα που λείπουν παντελώς από τη   δημόσια ζωή  στην Ελλάδα....






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου