Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

“Der Spiegel” : Η ελίτ των νέων του Νότου έρχεται στη Γερμανία




      To γνωστό γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel” έχει αφιερώσει ειδικό τεύχος στους νέους «Gastarbeiter», στην ελίτ των νέων της Ευρώπης που έρχεται να προσφέρει στη γερμανική οικονομία.

«...Αισθάνονται ευρωπαίοι πολίτες και θεωρούν δεδομένο ότι ανήκουν οπουδήποτε στην Ευρώπη και ότι θα φύγουν αν βρουν αλλού καλύτερα. Αποτελούν την ελίτ των σημερινών μεταναστών και αλλάζουν την εικόνα της κοινωνίας για τους μετανάστες». 

       «...Προέρχονται από την Ιταλία, την Ελλάδα και την Ισπανία και έρχονται  στη Γερμανία, ακριβώς όπως έκαναν οι γονείς τους και οι προπάτορές  τους πριν από μισό αιώνα,  αναζητώντας εργασία και μέλλον, αφού στις χώρες τους δεν υπάρχει προοπτική» και συνεχίζει:

«Η ανεργία των νέων στη νότια Ευρώπη υπερέβη το 50% δημιουργώντας μια νέα γενιά μεταναστών προς τη Γερμανία. Είναι νέοι, μορφωμένοι και πολύγλωσσοι. Είναι εκείνοι ακριβώς οι μετανάστες με την απαραίτητη ακαδημαϊκή μόρφωση τους οποίους η γερμανική οικονομία χρειάζεται επειγόντως. Ανοιξε ήδη τις πόρτες του, το Κέντρο Υποδοχής- “Wel¬co¬me Center„ , που θα τους καλωσορίσει....».

       «Η νέα ποιότητα των μεταναστών είναι θεόσταλτη’, δήλωσε η υπουργός Εργασίας Ούρσουλα φον ντερ Λέγεν. ‘Βοηθάει την χώρα μας, κάνοντάς τη νεώτερη, πιο δημιουργική και πιο διεθνή. Επωφελούμαστε όλοι: Και οι νέοι επειδή ξεκινούν μια καριέρα και η κοινωνία μας, επειδή επαγγελματίες επανδρώνουν κενές θέσεις». Σχόλια πρωτόγνωρα για έναν πολιτικό του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, σχολιάζει το περιοδικό. Σύμφωνα με μελέτη του ΟΟΣΑ, ο πλούτος της Γερμανίας θα συρρικνωθεί χωρίς τους νέους μετανάστες. 

       Το γερμανικό περιοδικό τονίζει, ότι αυτοί οι νέοι ενώ έγιναν περιζήτητοι στη Γερμανία, οι πατρίδες τους λόγω της διαφθοράς  των ιθυνόντων, τους έκαναν να νοιώθουν άχρηστοι στη ίδια τους τη χώρα...


2 σχόλια:

  1. Οι διεφθαρμένοι πολιτικοί ανάγκασαν την αφρόκρεμα του τόπου να μεταναστεύσει! Έγκλημα και μάλλον μη αναστρέψιμο! Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πολιτική ηγεσία αγρόν αγοράζει. Συντελείται ένα έγκλημα με τη φυγή των επιστημόνων και εδώ σφυρίζουΝ αμέριμνοι. Άραγε, αν αυτό συνεχιστεί, θα υπάρχει Ελλάδα; Κι αν υπάρχει, τί χώρα θα είναι ούτε που θέλω να το σκέπτομαι.... Αυτή τη στιγμή εξακολουθούν να διορίζουν σε σημαντικές θέσεις, υμετέρους χωρίς κανένα αξιοκρατικό κριτήριο. Ο ένας διορίζει από τη Μεσσηνία, ο άλλος τους δικούς του κ.ο.κ. Αίσχος. Θα τους καταδικάσει η ιστορία. Όμως πριν τους καταδικάσει η ιστορία, μήπως να βρούμε τρόπο να τους καταδικάσουμε κι εμείς; Μπορούμε, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή