Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Για κακούργημα ο π. δήμαρχος Βόλου με αντιδήμαρχο λόγω εικονικών έργων και παράνομων προσλήψεων





       Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας παραπέμπονται να δικαστούν ο πρώην δήμαρχος Βόλου Κ. Μήτρου, ο τότε αντιδήμαρχος Π. Μαρκάκης και τρεις υπάλληλοι των Δημοτικών Επιχειρήσεων, για δεκάδες ρουσφετολογικές προσλήψεις από το «παράθυρο», δήθεν για να απασχοληθούν σε έργα, που αποδείχτηκαν «μαϊμού».

Κατηγορούνται ότι προχώρησαν στις προσλήψεις 60-70 ατόμων με όχημα την «αμαρτωλή» προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Βόλου και των Δημοτικών Επιχειρήσεων,  που υπέγραψαν στη δεύτερη τετραετία της θητείας τους.

       Βάσει της σύμβασης, συνολικού προϋπολογισμού 850.000 ευρώ, οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα έκαναν δήθεν έργα αποκατάστασης οδοστρωμάτων, επισκευών πεζοδρομίων, συντήρησης δενδροστοιχιών και διάφορα άλλα, τα οποία ωστόσο ήταν εικονικά και ποτέ δεν εκτελέστηκαν.

Στη συνέχεια, ο αντιδήμαρχος συνέτασσε τους πίνακες των εικονικών έργων και τους κατέθετε προς έγκριση στην επιτροπή παρακολούθησης της σύμβασης, στην οποία πρόεδρος ήταν ο δήμαρχος! Εκεί, οι δύο μαζί συνυπέγραφαν και ενέκριναν την καταβολή των ποσών!

 

 

 

 

2 σχόλια:

  1. Υπονοείτε τίποτα και για το Δήμο μας; Λέω...τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν μαλιστα ψαξουν και ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ισως βρεθει και αλλος θησαυρος.Οσο για τον SPATACITY τι μου λετε ακαπητε?Οι σκυλοφυλακες ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ,γιατι δεν περναει ο ΜΠΟΓΙΑΣ απο το μεγαρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή