Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Σε αγγελίες ζητούν ...νονούς για βαφτίσια!



  

       Σύμφωνα με το Cretalive.gr, sτην Κρήτη πληθαίνουν οι αγγελίες στις τοπικές εφημερίδες από ζευγάρια που ζητούν νονό ή νονά για να βαφτίσει το παιδί τους!

Υποτίθεται ότι πρόκειται για ένα τόπο με ισχυρή παράδοση και μάλιστα ο δεσμός με τον ανάδοχο ήταν ισόβιος και πιο ιερός από όλους. Μάλλον κάτι άλλο συμβαίνει και κανείς δε θέλει να το παραδεχτεί: 

Η θρησκευτικότητα και η ιερότητα των δεσμών  έχουν απλώς αντικατασταθεί από το lifestyle.  Η οικονομική κρίση δε φαίνεται να συνετίζει και πολύ κάποιους, που  επιμένουν για το "concept" της βάφτισης  και αναζητούν πάση θυσία ενδιαφερόμενους για να αναλάβουν το κόστος,  αφού:

- Αν θρησκεύονται θα μπορούσαν να βρουν νονό μέσα από την οικογένεια, χωρίς την υποχρεωτικότητα των ακριβών δώρων εφ'  όρου ζωής.

- Αν θεωρούν ότι οπωσδήποτε πρέπει το παιδί να έχει ένα τρίτο άτομο, ως νονό δίπλα του με ισόβια παρουσία, πλανώνται, διότι το είδος αυτό σπανίζει και φυσικά δεν το ...αναζητάς μέσω μικρών αγγελιών.

- Αν δε θεωρούν σημαντικό το θρησκευτικό στοιχείο, τότε υπάρχει και η λύση της απλής ονοματοδοσίας στην αρμόδια υπηρεσία.

       Συμπέρασμα;  Χάριν ενός όψιμου lifestyle και του λεγόμενου κοινωνικού περίγυρου, χάνεται η ουσία  της ζωής με σταθερές αξίες και ζεστές ανθρώπινες σχέσεις...

 

 

 

 

 

1 σχόλιο:

  1. Τελικά αποδείχτηκε περίτρανα, ότι οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια απλώς παρίσταναν τους θρησκευόμενους, τους ανθρώπινους και τους θεματοφύλακες της παράδοσης, αλλά μάλλον είχαν αντικαταστήσει όλα αυτά με την κενότητα του φαίνεσθαι και του επιδεικνύεσθαι... Έτσι, μόλις έχασαν την οικονομική δυνατότητα, άρχισαν να συμβαίνουν κάτι τραγελαφικά σαν αυτά που αναφέρονται στην ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή