Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Κύπρος: Από σήμερα ψηφίζουν πλέον και οι κάτοικοι εξωτερικού




    


      Κρίσιμες εκλογές σήμερα στην Κύπρο κάτω από τη βαριά σκιά του Μνημονίου και κυρίως κάτω από τις διεθνείς πιέσεις σχετικά με τις ρωσικές καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες, που  - γιατί να το κρύψουμε - στην Ευρώπη πολλοί τις ορέγονται και μάλλον θέλουν  να μεταφερθούν αυτά τα κεφάλαια εκεί.. 

       Η εκλογική διαδικασία στην Κύπρο διαφέρει από την αντίστοιχη στην Ελλάδα, καθότι εκεί ψηφίζουν πλέον και οι Κύπριοι του εξωτερικού. Μάλιστα μέχρι τις 2 Ιανουαρίου, όσοι επιθυμούσαν μπορούσαν να συμπληρώσουν ηλεκτρονική αίτηση όπου και αν ευρίσκονται στο εξωτερικό, μέσω της ειδικής ιστοσελίδας. 

 

                                             

                                                  Η Ελλάδα θλιβερή εξαίρεση

 

       Στη χώρα μας όμως, όπου "εδώ γεννήθηκε η Δημοκρατία"  κλπ. είμαστε, ως συνήθως,  ουραγοί στις δημοκρατικές διαδικασίες! Κανένα μέτρο για την ψήφο των κατοίκων εξωτερικού, παρόλο που το Σύνταγμα της Ελλάδας εδώ και 35 χρόνια προβλέπει αυτό το δικαίωμα. Πρόκειται για άδικη μεταχείριση των Ελλήνων πολιτών που ζουν στο εξωτερικό. Προφανής ο λόγος. Αυτές οι ψήφοι δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμες από τα κομματικά επιτελεία... 

Τώρα μάλιστα μετά το κύμα μετανάστευσης χιλιάδων ελλήνων επιστημόνων υψηλού επιπέδου, όχι μόνο δε γίνεται προσπάθεια να τους προσελκύσουμε πάλι, αλλά τους στερούμε το πιο στοιχειώδες δημοκρατικό δικαίωμα, την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος!

      Η χώρα κυβερνάται με όρους και νοοτροπία της "δημοκρατίας"  του '50, ήδη δε από 2010, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε, ότι η Ελλάδα έχει παραβιάσει το νόμο που αναφέρεται στο δικαίωμα για ελεύθερες εκλογές της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου...

 

 

 

1 σχόλιο:

  1. Αυτό έλειπε να αφήσουν να ψηφίζουν τα προσοντούχα παιδιά μας που κάνουν καριέρα στο εξωτερικό! Τί ξέρουν αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή