Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Δήλωση του Αναστάσιου Αλβανίας για τον Πάπα...


  "Επί τη παραιτήσει του Πάπα Βενέδικτου


Μια απουσία που προμηνύει νέα διακριτική παρουσία στην εκκλησιαστική ζωή διαφαίνεται στην αναγγελία της παραιτήσεώς της Αυτού Αγιότητος του Πάπα Βενέδικτου 16ου. Τη μεγάλη έκπληξη από την ανακοίνωση ακολούθησε η έκφραση παγκοσμίου σεβασμού για ένα σπάνιο άνθρωπο και θρησκευτικό ηγέτη. Η ακλόνητη πίστη του στον Τριαδικό Θεό, η βαθυστόχαστη θεολογική σκέψη, η πολύπλευρη προσφορά του στην αναγγελία του Ευαγγελίου της δικαιοσύνης και της ειρήνης στο σύγχρονο κόσμο, οι πρωτοβουλίες του για την διαχριστιανική προσέγγιση και το διαθρησκειακό διάλογο τον έχουν αναδείξει σε μια επιβλητική παγκόσμια προσωπικότητα.

Με ειλικρινή ευχαριστία ενθυμούμεθα τις επανειλημμένες συναντήσεις, τις φιλάδελφες επιστολές, την αγάπη του για την Ορθόδοξη Εκκλησία, το ενδιαφέρον του για την Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας. Ο διαπρεπής θεολόγος και γαλήνιος εκκλησιαστικός ηγέτης επιλέγοντας σε αυτή τη φάση του βίου του την «ησυχία» «ως συνεργόν και μητέρα της θειας αναβάσεως» (όπως δήλωνε ο Άγιος Γρηγόριος ο θεολόγος) θα συνεχίσει να προσφέρει με την εύγλωττη σιωπή «μιας ζωής αφιερωμένης στην προσευχή» ένα ηχηρό μήνυμα για την τεράστια δημιουργική ενέργεια της προσευχής μέσα στον ταραγμένο κόσμο μας.

 

Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας +Αναστάσιος "

 

 

 

 

Ο υ δ έ ν   σ χ ό λ ι ο ν,  που λένε!

 

 

 

2 σχόλια:

  1. ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ......ΑΔΕΛΦΟΙ. ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον έπνιξαν τα σκάνδαλα παιδεραστίας τον Πάπα. Για αυτά όμως, σιγή ιχθύος από τους ιερωμένους όλων των θρησκειών και των δογμάτων. Αίσχος για όλους και ακόμα χειρότερα όταν αλληλολιβανίζονται και τολμούν να αυτοαποκαλούνται άγιοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή