Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ιταλία: "Αντιγερμανική" ψήφος και πανωλεθρία Μόντι




      Η συνταγή, οι υποδείξεις και οι πιέσεις της Μέρκελ μπορεί να έπιασαν τόπο στην Αθήνα, να θριάμβευσαν στην Κύπρο, αλλά απέτυχαν παταγωδώς στην Ιταλία...

Ο  Μάριο Μόντι ο αποκαλούμενος "προφεσσόρε",  εκλεκτός των Βρυξελλών και του Βερολίνου, όπως και μεγάλου μέρους Ιταλών επιχειρηματιών και τραπεζιτών, αποδοκιμάστηκε εκκωφαντικά στις ιταλικές εκλογές λαμβάνοντας γύρω στο 10%!

Σύμφωνα με δήλωση του αντιπροέδρου των Δημοκρατικών, Ενρίκο Λέτα: "Το 55 - 60% των Ιταλών ψήφισαν με βιαιότητα εναντίον του ευρώ και της Ευρώπης, της Μέρκελ και της Γερμανίας".

      Μεγάλος νικητής θεωρείται ο ιδρυτής του Κινήματος των "Πέντε Αστέρων"    Μ π έ π ε    Γ κ ρ ί λ λ ο με 25%. Αντισυστημικός και με έντονη παρουσία στο διαδίκτυο, ο γνωστός κωμικός κατάφερε να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά τη δυσαρέσκεια και την αγωνία των συμπατριωτών του.

Η κεντροαριστερά του Μπερσάνι και η κεντροδεξιά του Μπερλουσκόνι λαμβάνουν μέχρι στιγμής γύρω στο 30 - 31% αντίστοιχα.

      Η ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων προκάλεσε νευρικότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές καθώς είναι κάτι περισσότερο από ορατή η προοπτική ενός πολιτικού αδιεξόδου στην Ιταλία, την   τ ρ ί τ η    μ ε γ α λ ύ τ ε ρ η    ο ι κ ο ν ο μ ί α   της ευρωζώνης.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου