Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Εγκλημα διαρκείας στο «Αγία Σοφία»






      Εγκλημα εις βάρος μικρών παιδιών που διαπράττεται εδώ και δύο χρόνια, αποδεικνύεται το κλείσιμο της παιδοκαρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία»τον Σεπτέμβριο του 2011 του μοναδικού δημόσιου κέντρου, καθώς η υπόθεση αυτή φαίνεται ότι έχει στοιχίσει τη ζωή σε μικρά παιδιά.

Με αφορμή την έλλειψη προσωπικού έκλεισε τότε αιφνίδια η Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα, με αποτέλεσμα τα χειρουργημένα βρέφη να μεταφερθούν σε εντατικές μονάδες άλλων ορόφων, υπό τριτοκοσμικές και άκρως επικίνδυνες συνθήκες.

 

 

                              Στέλνουν εξώδικα για να χειρουργηθούν!

 

       Αμέσως μετά και με την -αρχική- δικαιολογία της «αναβάθμισης», έκλεισε, το ίδιο αιφνίδια, ολόκληρο το Κέντρο και τα παιδιά παραπέμφθηκαν στο Ωνάσειο, το οποίο όμως δεν διαθέτει κάλυψη παιδιατρικού νοσοκομείου. Από το σύνολο των άνω των 50 περιστατικών που ανέμεναν χειρουργείο, το Ωνάσειο αναφέρει ότι «νοσηλεύονται» ή «αντιμετωπίζονται» 39, χωρίς να διευκρινίζεται αν έχουν ή όχι χειρουργηθεί, ενώ φαίνεται να είναι αναλογικά αυξημένος ο αριθμός επισυμβάντων θανάτων ασθενών. Πρωτοφανές και τραγικό, γονείς να στέλνουν   ε ξ ώ δ ι κ α   για να χειρουργηθούν τα παιδιά τους!  

                                                                     

 

                                            Θάνατοι....


 

      Από την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες Χ. Κοκολάκη έρχονται στο φως απίστευτα περιστατικά,  με παιδιά που κατέληξαν επειδή δεν πρόλαβαν να χειρουργηθούν στο Ωνάσειο.

Αναφέρεται η περίπτωση παιδιού που χάθηκε, επειδή  στο Ωνάσειο αδιαφόρησαν και αρνήθηκαν ακόμη και να έρθει ειδικός από το εξωτερικό, ο οποίος είχε δεχτεί να χειρουργήσει το παιδί και μάλιστα δωρεάν. Στο τέλος οι γονεις απελπισμένοι ζήτησαν να μεταφερθεί στο εξωτερικό, όπου υπήρχε εμπειρία στην απαιτούμενη επέμβαση. Τελικά με τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις το παιδί έσβησε μέσα Νοεμβρίου του 2012, σε αναμονή μετάβασης στην Ιταλία....

Σε άλλη περίπτωση για ένα παιδί ανασφάλιστο η καθυστέρηση έφθασε τον έναν χρόνο, από τον Μάιο του 2011 μέχρι τον Ιούνιο του 2012.

 Ο πατέρας του άτυχου βρέφους περιγράφει με τα μελανώτερα χρώματα την οδύσσεια που έζησαν: «Το παιδί μου μπορούσε να ζει σήμερα αν δε μας είχαν φερθεί έτσι οι αρμόδιοι του "Αγία Σοφία" που έκλεισαν το Κέντρο, και το  Ωνάσειο που μας φέρθηκε σαν να είμαστε ζώα, ενώ ακόμα και σήμερα μετά το θάνατο του παιδιού μας έχουν το θράσος να ρίχνουν τα βάρη σε μας τους χαροκαμένους γονείς».

 

 

                                  

                                                                   Το υπουργείο αδιαφορεί 

 

 

       Είναι απίστευτο αλλά ο υπουργός Υγείας κ. Λυκουρέντζος δήλωσε, ότι η αιτία που παραμένει κλειστό το μοναδικό στην Ελλάδα Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του «Η Αγία Σοφία», είναι οι γιατροί που δεν ....συνεργάζονται μεταξύ τους και ούτε λίγο ούτε πολύ άφησε αιχμές και για τους γονείς των άρρωστων παιδιών, καθώς μίλησε για «κροκοδείλια δάκρυα».!!!   




                                                      

                                            Ο αγώνας των γονέων



       Ήδη οι γονείς των παιδιών καταφεύγουν στη Δικαιοσύνη για το θέμα. Η πρόεδρος του Συλλόγου Χρυσάνθη Κοκολάκη, αναφερόμενη στο κλείσιμο του Κέντρου, δηλώνει:  

«Ηταν έγκλημα. Δεν είναι απαράδεκτο μόνο το γεγονός ότι έκλεισαν το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο της Ελλάδας. Ακόμα πιο απεχθής είναι ο τρόπος που αυτό έγινε: με κατάπτυστα ψέματα, που συνεχίζονται ώς σήμερα, για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Υπουργοί, διοικητές, ΜΜΕ, όλα εναντίον μας. Εμείς όμως έχουμε την αλήθεια και δεν θα σταματήσουμε να τη λέμε. Το χρωστάμε στα παιδιά που χάθηκαν άδικα και σε αυτά που περιμένουν ακόμη να χειρουργηθούν από τους άξιους χειρουργούς του "Αγία Σοφία" τους οποίους εμπιστευόμαστε απόλυτα».

 

 

                                           Επενέβη Εισαγγελέας 

 

      Εν τω μεταξύ έγινε σήμερα γνωστό, πως μετά τα δημοσιεύματα που αποκάλυψαν ότι τρία μικρά παιδιά έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους, λόγω της παύσης λειτουργίας της Μονάδας,  η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διέταξε τη διενέργεια έρευνας...




Πηγή: Ελευθεροτυπία.  Σχετ.:

 http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=342394

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου