Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ισόβια στον 31χρονο που στραγγάλισε 31χρονη επειδή απέκρουε επανασύνδεση

 



     Μια σοβαρή κοινωνιολογική ανάλυση απαιτείται στη χώρα μας, όταν ακόμα και στη εποχή μας υπάρχουν συχνά κρούσματα δολοφονίας γυναικών και γενικότερα βίας σε βάρος τους, όταν "τολμούν" να χωρίσουν το σύντροφό τους ή να αποκρούουν επανασύνδεση...

Τις προάλλες επιβλήθηκε οριστική ποινή ισοβίων για παρόμοιο περιστατικό το 2005 στη Ζάκυνθο ( σχετικά : http://attikanet.blogspot.gr/2013/01/27-20-ail.html ). 

      Χτές, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας επέβαλε σε β' βαθμό  ισόβια κάθειρξη σε 31χρονο από το Ηράκλειο Κρήτης για τη δολοφονία με στραγγαλισμό 31χρονης που έγινε στον Βόλο, το 2009.

Το θύμα είχε σύντομο δεσμό με τον δράστη και όταν χώρισαν, εκείνος επέμενε να συνεχίσουν. Το βράδυ του φόνου πήγε  στο σπίτι της στο Βόλο και επειδή εκείνη    α ρ ν ή θ η κ ε    ν α    ε π α ν α σ υ ν δ ε θ ο ύ ν,   τη σκότωσε, στραγγαλίζοντάς την μέσα στο μπάνιο.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε την ενοχή του, όπως είχε κάνει και  πρωτοδίκως. Όμως στοιχείο της δίκης ήταν και τα αποτελέσματα εξέτασης DNA, που απέδειξε ότι υπήρξε πάλη μεταξύ τους.

Μετά την καταδίκη  οδηγήθηκε πάλι στις φυλακές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου