Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

234 γονείς παιδιών με καρδιοπάθειες διαψεύδουν το Λοβέρδο για την κατάσταση στο Παίδων και καταγγέλουν το Ωνάσειο για "φακελλάκια"


 Να ανοίξει άμεσα το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και να αποκατασταθεί η αλήθεια για τους συκοφαντημένους παιδοκαρδιοχειρουργούς του, απαιτούν με δεύτερη επιστολή τους το τελευταίο διάστημα προς τον υπουργό Υγείας 234 γονείς παιδιών με καρδιοπάθειες.
Απαντώντας στον υπουργό, Α. Λοβέρδο, ανάμεσα σε άλλα, σημειώνουν:
«Διαβάσαμε στα πρακτικά της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, συνεδρία της 23/11/2011, τα πολλά ανακριβή που αναφέρατε». «Ουδέποτε έλαβε χώρα διαπληκτισμός γιατρών μέσα σε χειρουργείο πάνω από ναρκωμένο παιδί και αναβολή της επέμβασης για τον λόγο αυτόν» και συνεχίζουν: «"Εν τω μεταξύ..", συνεχίζετε, "όλες τις περιπτώσεις τις νοσηλεύει το Ωνάσειο, δίχως ένα ευρώ επιβαρύνσεως, για να είμαστε σαφείς". Επειδή θέλουμε να είμαστε κι εμείς σαφείς, σας γνωστοποιούμε ότι ανάμεσα στους υπογράφοντες υπάρχουν γονείς εν αναμονή χειρουργείου, στους οποίους, τώρα, τους ζητήθηκαν από το Ωνάσειο, ποσά 7.000 και 40.000 ευρώ!!! (Τα ονόματα στη διάθεσή σας)».
«Απορώ πώς αυτό το καθεστώς των τριών διαπληκτιζομένων γιατρών αυτού του νοσοκομείου διήρκεσε 20 χρόνια. Πώς 20 χρόνια συντηρούν τον καυγά τους;», είπε ο Α. Λοβέρδος στη Βουλή και οι γονείς του απαντούν: «Κι εμείς πράγματι απορούμε πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό, όταν ο ένας καρδιοχειρουργός τοποθετήθηκε πριν 6 μήνες κι οι άλλοι δύο προ δεκαετίας περίπου!».
Τέλος, οι γονείς των καρδιοπαθών παιδιών απαιτούν από τον υπουργό: «Να αποκαταστήστε άμεσα τους γιατρούς των παιδιών μας, κ.κ. Γεώργιο Καλαβρουζιώτη και Αντώνιο Καλλικούρδη, και να ανοίξετε το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο της Ελλάδας, τώρα! Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Τα χειρουργεία περιμένουν, τα παιδιά μας υποφέρουν, η υπομονή μας εξαντλήθηκε».

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Αθηνά Ωνάση και Σαρλότ Καζιράγκι σε αγώνες ιππασίας








  Η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν είναι για όλους...Οι πλούσιες κληρονόμοι σε ιππικούς αγώνες στο Αμπού Ντάμπι.                                                              

Το κόμμα του Κουβέλη θα συνεργαστεί με το Πασόκ...










     Θετικά απάντησε ο Φώτης Κουβέλης στο ερώτημα, εάν μετά τις εκλογές η Δημοκρατική Αριστερά θα συνεργαζόταν με το ΠΑΣΟΚ, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε πως τη Δημοκρατική Αριστερά «δεν την αφήνει αδιάφορη η κυβερνητική εξουσία».
Σε συνέντευξή του στα "Νέα",  σημειώνει, πως οι συνεργασίες είναι «θέμα πολιτικού περιεχομένου», ότι θα ψηφίσει μέτρα της κυβέρνησης Παπαδήμου, «εάν αυτά είναι σωστά», ενώ έχει θετική εικόνα για το νέο πρωθυπουργό.
     Επίσης ο   Κ.  Σ κ α ν δ α λ ί δ η ς,  σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου κόμματος. «Χωρίς μια νέα πρόταση, χωρίς νέο όραμα και χωρίς νέο κόμμα δεν υπάρχει προοπτική. Το νέο κόμμα, θα προκύψει μέσα από την αναγέννηση του χώρου της κ ε ν τ ρ ο α ρ ι σ τ ε ρ ά ς,   που βασικός κορμός του είναι το ΠΑΣΟΚ».

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Κατάρρευση της Ευρωζώνης; Οδηγίες του Foreign Office. Ο Τσάβες επαναπατρίζει το χρυσό της Βενεζουέλας από δυτικές τράπεζες






















      Σύμφωνα με την Daily Telegraph, το Foreign Office έδωσε οδηγίες στις βρετανικές πρεσβείες της Ευρωζώνης, να ετοιμάζουν σχέδια για το πως θα παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους Βρετανούς που ζουν σε κράτη - μέλη του ευρώ, σε περίπτωση κατάρρευσης του κοινού νομίσματος.

Το δημοσίευμα ισχυρίζεται, ότι οι βρετανοί διπλωμάτες έχουν ειδοποιηθεί να βοηθήσουν δεκάδες χιλιάδες βρετανούς υπηκόους, για τις συνέπειες μιας χρηματοοικονομικής κατάρρευσης, η οποία θα τους στερούσε την πρόσβαση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ή ακόμη και τη δυνατότητα ανάληψης μετρητών.
O συντάκτηςτου δημοσιεύματος υποστηρίζει, ότι  "η κάποτε σχεδόν εξωπραγματική πιθανότητα διάσπασης της ευρωζώνης, μοιάζει τώρα ολοένα και πιο αληθοφανής".
Πρόσφατες οδηγίες, προσθέτει η εφημερίδα, από το υπουργείο Εξωτερικών προς πρεσβείες και προξενεία, ζητούν την υποβολή Σχεδίων Διαχείρισης Κρίσης για ακραία σενάρια συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής αναταραχής και των βίαιων επεισοδίων.
"Η Ελλλάδα έχει δοκιμάσει αρκετά ξεσπάσματα κοινωνικής αναταραχής, καθώς η κυβέρνησή της παλεύει με το τεράστιο χρέος. Οι βρετανοί αξιωματούχοι δεν θεωρούν ότι η πιθανότητα παρόμοιων σκηνών μπορεί να αποκλειστεί και σε άλλα κράτη", αναφέρει το δημοσίευμα.

                             Ο Τσάβες επαναπατρίζει το χρυσό!

      Ο Ούγκο Τσάβες διέταξε την Κεντρική Τράπεζα της Βενεζουέλας να φέρει πίσω στη χώρα τους 211 τόνους χρυσού αξίας $11 δις, που φυλάσσονται σε τράπεζες του εξωτερικού, αφού "λόγω της αποδυνάμωσης του αμερικανικού δολαρίου και της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης, απειλούνται οι αποταμιεύσεις της Βενεζουέλας, οι οποίες θα είναι πιο ασφαλείς στην ίδια τη Βενεζουέλα ή σε χώρες-συμμάχους (Κίνα-Ρωσία)".
Το πρώτο φορτίο με ράβδους χρυσού έφτασε ήδη στο Καράκας και μεταφέρθηκε στην Κεντρική Τράπεζα της Βενεζουέλας υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Εκατοντάδες στρατιώτες είχαν σχηματίσει «κορδόνι» κατά μήκος της διαδρομής που έκαναν τα θωρακισμένα οχήματα, μέχρι την Κεντρική Τράπεζα. Ο Ούγκο Τσάβες εξήγησε την απόφασή του, ως πράξη εθνικής κυριαρχίας, η οποία θα προστατεύσει τα αποθέματα χρυσού της Βενεζουέλας από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Τεράστια κινητοποίηση της Ομογένειας στην Αυστραλία, για βοήθεια στη χρεωκοπημένη Πατρίδα!!



«Κινήσεις» της ομογένειας για την μετανάστευση Ελλήνων στην Αυστραλία     Ένα συγκινητικό παράδειγμα φιλοπατρίας μας έρχεται από τη μακρινή Αυστραλία. Οι Έλληνες ομογενείς έχουν κινητοποιηθεί μέσω των οργανώσεών τους  σε απίστευτο βαθμό για να βοηθήσουν την Ελλάδα. Τον Απρίλιο η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας, "μεσολάβησε" μεταξύ της αυστραλιανής κυβέρνησης και των εκατοντάδων Ελλήνων πολιτών, που είχαν σκοπό να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία. Σε σύντομο διάστημα, συνάντησαν τον  υπουργό Μετανάστευσης, Κρις Μπόουεν και ζήτησαν μεταξύ των άλλων:
-Απλοποίηση της διαδικασίας έκδοσης βίζας και την πριμοδότηση επιχειρήσεων που θα προσλαμβάνουν Ελληνες.
-Υπογραφή διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Αυστραλίας και Ελλάδας, που θα επιτρέπει σε Ελληνες πολίτες που ταξιδεύουν στην Αυστραλία να εργάζονται κατά τη διάρκεια των διακοπών τους!
-Διοργάνωση Εκθέσεων Ειδικευμένων Επαγγελματιών (Skills Expos) στην Αθήνα, ώστε οι υποψήφιοι μετανάστες να μπορούν να συζητήσουν προσωπικά με εργοδότες και εκπροσώπους του υπουργείου Μετανάστευσης, για θέματα  βίζας και απασχόλησης στην Αυστραλία.
     Η συνέχεια είναι λίγο-πολύ γνωστή: Πράγματι η πρεσβεία της Αυστραλίας οργάνωσε διημερίδα πρόσφατα, για τα μεταναστευτικά προγράμματα με μεγάλο όγκο συμμετοχής των ενδιαφερομένων και ξεκίνησε ήδη το πρόγραμμα των συνεντεύξεων με τους πρώτους 1250 ενδιαφερομένους και έπεται συνέχεια.Όμως οι ομογενείς μας δε σταμάτησαν εκεί.
                        
                             Καμπάνια για τα ελληνικά προϊόντα

       Πληροφορηθήκαμε (fimotro.blogspot.com), ότι ξεκίνησαν τώρα μια τεράστια εκστρατεία προώθησης των ελληνικών προϊόντων στην Αυστραλία, κυρίως τροφίμων και ποτών. Ιδού πώς παλεύει για την Ελλάδα, ο ομογενής πρώην υπουργός, νυν βουλευτής του Εργατικού Κόμματος και πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, Γιάννης Πανταζόπουλος, απευθυνόμενος στους Έλληνες της Αυστραλίας:
-''Στην Αυστραλία, εισάγονται πολλά ελληνικά τρόφιμα και ποτά. Είναι εξαιρετικής ποιότητας και σε ανταγωνιστικές τιμές. Πρέπει να γίνει συνήθεια σε όλους μας να τα αγοράζουμε.
-Σήμερα η Ελλάδα διέρχεται μια πρωτοφανή οικονομική κρίση και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος ενίσχυσής της είναι να προτιμούν οι ομογενείς τα ελληνικά προϊόντα. Έτσι θα αυξηθούν οι εξαγωγές, θα εισρέει συνάλλαγμα στη χώρα αλλά και θα δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας ενώ θα ενισχύεται και η αγροτική παραγωγή.
-Δεν είναι μόνο συναισθηματικοί οι λόγοι για την προτίμηση ελληνικών προϊόντων. Είναι εξαιρετικής ποιότητας και σε ανταγωνιστικές τιμές. Η εξάπλωση των ελληνικών προϊόντων δημιουργεί και ένα αίσθημα υπερηφάνειας στις νέες γενιές. Χαίρονται να βρίσκουν ελληνικά προϊόντα παντού και να τα συστήνουν στους μη-Έλληνες φίλους τους.
-Φέτος τα Χριστούγεννα πρέπει να είναι στόχος όλων να έχουν ελληνικά τρόφιμα και ποτά στα γιορτινά τους τραπέζια και στα πάρτι.
-Τα ελληνικά εστιατόρια πρέπει να προωθούν επίσης, τα ελληνικά προϊόντα.
-Οι ομογενείς να ζητούν ελληνικά προϊόντα από τα ελληνικά καταστήματα και εστιατόρια.
-Να απαιτούν και από τα μεγάλα σούπερ-μάρκετ να έχουν στα ράφια τους ελληνικά προϊόντα.
-Να τα συστήνουν οι ομογενείς και στους μη-Έλληνες.
-Όσο περισσότερο αυξήσουμε την κατανάλωσή τους τόσο μεγαλύτερο το κέρδος για την Ελλάδα και για μας''.

Σχόλιο attikanet:

    Εμείς τί να προσθέσουμε μετά απ' όλ' αυτά; Έτσι κι αλλοιώς η συγκίνηση, μας έχει αφήσει άφωνους.
     Θα αναφερθούμε μόνο, για το πόσο απλά οι συμπατριώτες μας στην Αυστραλία, πέρασαν τάχιστα από τα λόγια στα έργα, όπως επιτάσσουν οι στιγμές.
     Θα αναφερθούμε στο γεγονός, ότι η προσπάθειά τους   σ υ ν ε χ ί ζ ε τ α ι .
     Τέλος,θα αναφερθούμε και στο γεγονός, ότι αυτή η κινητοποίηση εκτός από Φιλοπατρία, δείχνει  Σοβαρότητα, Ειλικρίνεια και Αποτελεσματικότητα, πράγματα που λείπουν παντελώς από τη   δημόσια ζωή  στην Ελλάδα....






Η Βασίλισσα Ελισάβετ και η Τουρκάλα Πρώτη Κυρία


Η βασίλισσα Ελισάβετ κοιτά απορημένη, τα παπούτσια της μαντηλοφορούσας συζύγου του Τούρκου Προέδρου Αμπντουλλάχ Γκιουλ, κατά την επίσημη επίσκεψη του προεδρικού ζεύγους στη Μ. Βρεττανία!

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Mητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος: Σφοδρή κριτική για την κατάσταση στη χώρα


     Αστραψε και βρόντηξε ο μαχητικός μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος σε παρέμβαση που έκανε στην Ιερατική Σύναξη της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Μίλησε για τον κίνδυνο εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας, σημειώνοντας ότι «ξεπουλήθηκε η αξιοπρέπειά μας», ενώ δε  δίστασε να καταδικάσει και την αφαίμαξη των Ελλήνων μέσω της φορολογίας, κάνοντας λόγο για «τρέλλα».
      Συγκεκριμένα, ο μητροπολίτης Μεσογαίας είπε, ότι «η οικονομική κρίση έρχεται και μας χτυπάει σαν αλόγιστη και αιφνιδιαστική φορολόγηση. Είναι τρέλλα. Ενα πανικόβλητο κράτος, για λόγους που όλοι καταλαβαίνουμε, με κάποιον τρόπο χωρίς επεξεργασμένα μέσα του τα δεδομένα των προβλημάτων που υπάρχουν, αρχίζει να προσπαθεί να πάρει λεφτά από κάπου».
 Προχωρώντας όμως ένα βήμα παραπέρα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και για τα εθνικά θέματα, λέγοντας: «Εχουν εκχωρηθεί όλα τα διεκδικητικά δικαιώματά μας εν μια νυκτί. Ξεπουλήθηκε η αξιοπρέπειά μας. Δε θα έπρεπε να είχαμε διαπραγματευτεί με τους δανειστές; Δεν είναι λογικό να κάθεσαι και να δίνεις ότι σου ζητούν, άρα η πολιτική της χώρας μας στον τομέα αυτό ήταν χωρίς εξυπνάδα. Μας ειρωνεύονται ακόμα και οι Αλβανοί που μας καλούν πλέον να πάμε να δουλέψουμε εκεί».
O κ. Νικόλαος, αν και είπε ότι δεν θέλει να κινδυνολογήσει, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την εθνική κυριαρχία και ακεραιότητα της χώρας, με βάση τις πιέσεις που ασκούνται από συγκεκριμένα συμφέροντα, με «όπλο» τις οικονομικές δυσκολίες, ενώ ανέφερε ότι ούτε η ΑΟΖ ανακηρύσσεται, ενώ και το Καστελλόριζο πλέον κινδυνεύει.
Τέλος, ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η αναφορά του στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, για τις οποίες είπε, ότι «ο λαός μούτζωσε το κράτος γιατί αρνείται να εκχωρήσει δικαιώματα σ’ αυτούς, που θα έπρεπε να τον υπηρετούν».



Πηγή: Antinews

Συρία : Δεν τελειώνει το αιματοκύλισμα.....

     
Διορία έχει δώσει ο Αραβικός Σύνδεσμος στη συριακή ηγεσία προκειμένου ν' αποδεχτεί το αραβικό σχέδιο, δηλαδή την απόσυρση του στρατού από τους δρόμους, την απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων και την έναρξη διαλόγου με την αντιπολίτευση, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη Αράβων παρατηρητών σε όλη τη Συρία.
      Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τουλάχιστον  3. 5 0 0    ά ν θ ρ ω π ο ι    έχουν σκοτωθεί κατά την εξέγερση, ενώ οι μάχες δείχνουν να μην έχουν τέλος. Επίσης,  περισσότεροι από 30.000 συνελήφθησαν, συμπεριλαμβανομένων συγγενών των διαφωνούντων.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας τελούν υπό τον έλεγχο του αδελφού του Μπασάρ αλ Άσαντ,  και μελών της μειονότητας του Αλαουιτών, τη στιγμή που ο συριακός στρατός απαρτίζεται κυρίως από σουνίτες μουσουλμάνους, που αποτελούν επίσης την πλειοψηφία του πληθυσμού της Συρίας. Μεγάλος ριθμός 
στρατιωτών   α υ τ ο μ ο λ ε ί   από τις τάξεις των συριακών ενόπλων δυνάμεων.
 Άραβας αξιωματούχος που δεν κατονομάσθηκε δηλώνει ότι οι επιθέσεις των αντικαθεστωτικών δυνάμεων εναντίον των συριακών δυνάμεων ασφαλείας έχουν αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες δέκα ημέρες, αν και διατηρείται η συνοχή στις τάξεις του στρατού.
Οι συριακές αρχές επιρρίπτουν σε «ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις» την εξέγερση και δηλώνουν ότι 1.100 μέλη των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια της εξέγερσης.
Πιέσεις για τερματισμό της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων ασκεί και ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν -πρώην σύμμαχος του Αλ Άσαντ δηλώνοντας  μάλιστα, ότι έχει χάσει κάθε ελπίδα για τη Συρία και εξήρε την απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου.
Στο μεταξύ η Γαλλία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της από τη Δαμασκό και ο "Ελεύθερος Συριακός Στρατός" ανακοίνωσε τη σύσταση ενός προσωρινού στρατιωτικού συμβουλίου στη Συρία, ενώ η Τουρκία και ο Αραβικός Σύνδεσμος, ανακοίνωσαν ότι αντιτίθενται σε οποιαδήποτε ξένη επέμβαση στη χώρα αυτή.
Σήμα κινδύνου εξέπεμψε και  ο ΟΗΕ μετά τις συνεχιζόμενες αναφορές για εκτελέσεις και βασανιστήρια πολιτών, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών, καθώς και δολοφονίες διαδηλωτών. 
Σε ό,τι αφορά τα    π α ι δ ι ά,  κάνει λόγο για αναφορές βασανιστηρίων και ακρωτηριασμών κατά τη διάρκεια κράτησής τους και κατηγορεί τις συριακές αρχές για κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας καταγγέλλει ότι σε δημόσια νοσοκομεία της Συρίας υποβάλλονται σε   β α σ α ν ι σ τ ή ρ ι α,  σε μία προσπάθεια καταστολής των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει στη χώρα. Νοσηλευτές και γιατροί που προσέφεραν ιατρική φροντίδα σε τραυματίες διαδηλωτές, συνελήφθησαν και βασανίστηκαν.


Ο Τούρκος Πρόεδρος εξαπέλυσε "ρουκέττες " κατά Κύπρου και Ε.Ε.!!



     
Δεν έχει τέλος η τουρκική προκλητικότητα. Ο Τούρκος Πρόεδρος Αμπτουλλάχ  Γκιουλ, κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο, αναφερόμενος στην Προεδρία της Ε.Ε. που θα αναλάβει η Κυπριακή Δημοκρατία το β΄εξάμηνο του 2012, δήλωσε:
"Το 2012 μπορεί να συμβεί η μεγαλύτερη απώλεια κύρους. Σκεφτείτε. Η ελληνοκυπριακή πλευρά εντάχθηκε στην ΕΕ κατά παράβαση όλων των αρχών της ΕΕ και μάλιστα με τρόπο ελλιπή και μισό. Αυτό ήταν παράδειγμα παραβίασης των κανόνων της οικογένειας. Και τώρα αυτή η μισή χώρα, αυτή η ελλιπής χώρα θα αναλάβει την προεδρία της ΕΕ. Αυτή η άθλια Ένωση θα έχει μία μισή προεδρία"!!!
 Υποστήριξε ότι το πάγωμα των κεφαλαίων στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας (που προήλθε από τις ενστάσεις που υπέβαλε η Κύπρος, επειδή η Τουρκία δεν την αναγνωρίζει ως κράτος), έχει αντίκτυπο στο όνομα και στη φήμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ισχυριζόμενος ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει χάσει την αξιοπιστία της όταν αναλάβει την προεδρία η Κύπρος!
      Πλήρη κάλυψη προσέφερε πάντως στον  Πρόεδρο Γκιουλ, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου. Μιλώντας στον τουρκόφωνο ραδιοσταθμό του Λονδίνου,  αναφέρθηκε στις λέξεις ''άθλια Ένωση'',  που χρησιμοποίησε ο Γκιουλ για την ΕΕ και είπε, ότι οι λέξεις αυτές  μπορούν να ερμηνευθούν και ως έλλειψη δυναμικότητας για εξεύρεση λύσεων.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Ανέκδοτες φωτογραφίες του ζεύγους Κέννεντυ από το "Time"




           Με την ευκαιρία της επετείου του θανάτου του Τζων Κέννεντυ στις 22/11/1963, το περιοδικό  "Time" δημοσίευσε ανέκδοτες φωτογραφίες του μυθικού ζεύγους.

Από επίσκεψη στο Λονδίνο, για μια ανάπαυλα, μετά τα κουραστικά ταξίδια στο  Παρίσι και τη Βιέννη.


     Η  Τζάκυ,   υπέρκομψη όπως πάντα, στο Παρίσι, για τη βάφτιση της ανιψιάς της  Άννα Ράτζιβιλ τον Ιούνιο του 1961


Ο Τζων Κέννεντυ μαζί με τη Τζάκυ και την αδελφή της,  Λη,  κοιτάει το πιστοποιητικό βάφτισης της Αννας Ράτζιβιλ, όπου ο Πρόεδρος ήταν ο ανάδοχος


     Ο  πρόεδρος και η Τζάκυ στο Hyannis Port, με την κόρη τους Καρολίνα, λίγο πριν ξεκινήσει η τελική προεκλογική εκστρατεία τον Αύγουστο του 1960


    Λευκός  οίκος 1961,  ο Κέννεντυ ρίχνει μια ματιά στις εφημερίδες, υπό το βλέμμα της γραμματέως του


Ο πρόεδρος δίνει συνέντευξη  μέσα στο ελικόπτερο για το Λος Άντζελες, την άνοιξη του 1961

Aσφάλεια Αττικής: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία οδηγού ταξί που έγινε τον Ιούλιο

Δυο 20χρονοι αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας και ακόμη ένα άγνωστο άτομο είναι σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, οι δράστες οδηγού ταξί, συνταξιούχου αστυνομικού, που έγινε στις 3 Ιουλίου 2011 στη διασταύρωση των οδών Δράκου και Δοϊράνης στην Κυψέλη. Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, οι δράστες τα ξημερώματα της ημέρας εκείνης φεύγοντας από το Γκάζι όπου διασκέδαζαν, σταμάτησαν το ταξί που οδηγούσε το θύμα και του ζήτησαν να τους μεταφέρει στον περιφερειακό της Κυψέλης.
Οταν έφθασαν στη διασταύρωση των οδών Δράκου και Δοϊράνης , του επιτέθηκαν προκειμένου να τον ληστέψουν και αφού τον χτύπησαν στο κεφάλι, του αφαίρεσαν το κινητό τηλέφωνο, ένα κερματοδέκτη με άγνωστο χρηματικό ποσό, τα κλειδιά του αυτοκινήτου και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
      Ο οδηγός ταξί μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
      Ο ένας από τους Γεωργιανούς εντοπίστηκε και οδηγήθηκε στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής, όπου, κατά τους αστυνομικούς, ομολόγησε την πράξη του και συνελήφθη. Ο δράστης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Κι όμως ! Πάρα πολλοί φώναζαν ή σιγοψιθύριζαν "Όχι! Να μην υπογράψει" !

      Βαρύ φορτίο του έλαχε! Όλως παραδόξως, πολλοί ελπίζαμε φανερά ή κρυφά, για κάποια αντίσταση στους δανειστές ...
      Αν και ο ίδιος   έ θ ρ ε ψ ε    π ρ ο σ δ ο κ ί ε ς,   οφείλουμε να ομολογήσουμε, ότι ουσιαστική συμπαράσταση από τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις δεν υπήρξε , ούτε καν λεκτική.
      Αντιθέτως, ακόμα και από το κόμμα του μερικοί, λόγω της εμμονής του να μη υπογράφει, εντόπισαν ξαφνικά τώρα(!) "σταγονίδια " στο στενό του περιβάλλον.
      Και η Αριστερά πάντως, δεν έδωσε το βάρος που άξιζε στο θέμα. Άραγε, και μόνο τα δημοσιεύματα για  τη σχέση της άρνησής του με τυχόν αναληφθείσα υποχρέωση αγοράς    ο π λ ι κ ώ ν      σ υ σ τ η μ ά τ  ω ν,   δε θα έπρεπε να διερευνηθούν;
      Οπότε....
      Πάντως, αυτή η μοναχική προσπάθεια για ένα ανάχωμα στην επέλαση των διεθνών τοκογλύφων πάνω στη χώρα, άσχετα με την τελική έκβαση και παρά την αδύνατη διαχείριση από μέρους του, μάλλον πιστώνεται θ ε τ ι κ ά  στον ίδιο και πιθανόν και στο κόμμα του, με την προϋπόθεση, φυσικά, να  δείξει πυγμή, αποφεύγοντας παλινωδίες .... 

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος αρχιμουσικός Αργύρης Κουνάδης




Διακεκριμένος συνθέτης, πιανίστας και αρχιμουσικός, δημιουργός με ευρωπαϊκή σταδιοδρομία, αλλά και ένας ευγενέστατος άνθρωπος, ο Αργύρης Κουνάδης πέθανε σε ηλικία 87 ετών, προχθές το βράδυ στο Φράιμπουργκ. Η ασθένεια που τον  ταλαιπωρούσε τα τελευταία χρόνια τον εμπόδισε να έρθει πέρυσι να παραλάβει τιμητική διάκριση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Ως συνήθως, η Πατρίδα μας τιμά τα άξια τέκνα με μεγάλη καθυστέρηση...). Η κηδεία του θα γίνει στο Φράιμπουργκ, όπου ζούσε από το 1959.
       Γεννήθηκε το 1924 στην Κωνσταντινούπολη, μελέτησε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών ενώ μαθήτευσε κοντά στον Γιάννη Α. Παπαϊωάννου στο Ελληνικό Ωδείο από τον οποίο πήρε μαθήματα θεωρητικών και σύνθεσης.
      Μέλος της   Ε Π Ο Ν   στα χρόνια της νεότητάς του, συνελήφθη για την αντιστασιακή του δράση και φυλακίστηκε. "Διοικητής τότε στις φυλακές ήταν ένας Ιταλός, άνθρωπος της μουσικής" θυμάται σήμερα ο αδελφός του συνθέτη, ζωγράφος Κώστας Κουνάδης. "Όταν έμαθε ότι ο Αργύρης είναι συνθέτης βρήκε τρόπο και τον αποφυλάκισε κρυφά, τρεις μέρες μετά τη σύλληψή του".
      Τα πρώτα του  έργα (1949 - 1957), ήταν επηρεασμένα τόσο από το ρεμπέτικο τραγούδι όσο και από τον Μπάρτοκ και το Στραβίνσκι.
      Το  1958 με  υποτροφίες  της  ελληνικής  και  της  γερμανικής κυβέρνησης,  πήγε στη  Γερμανία,  όπου συνέχισε  τις  σπουδές  του στην  Ανώτατη  Μουσική  Σχολή  του    Φ ρ ά ι μ π ο υ ρ γ κ.
Έγραψε πολλά είδη κλασσικής μουσικής όπως μουσική δωματίου, μουσική για όπερες, αλλά και μουσική για θέατρο και κινηματογράφο (σε περισσότερες από δέκα ταινίες), καθώς και την μουσική σύνθεση πολλών ελληνικών τραγουδιών των δεκαετιών του 1970 και 1980.
      Από το σύνολο των έργων του, ξεχωρίζουν το Χορικό για συμφωνική ορχήστρα, τα Ετεροφωνικά ιδιόμελα για συμφωνική επίσης ορχήστρα, Κουϊντέτο για πνευστά, Κουαρτέτο για έγχορδα κά. Επίσης οι, περισσότερο με σαρκαστικό χαρακτήρα, όπερες: Το λαστιχένιο φέρετρο, Τα μαγεμένα αναλόγια, Απόδραση, Τειρεσίας, Βάκχαι κ.ά.
      Το 1950 συνεργάστηκε με το Ελληνικό Χορόδραμα της Ραλλούς Μάνου μαζί με τον Μ. Χατζιδάκι και το Μ. Θεοδωράκη.
      Το 1951 συνέπραξε με την ΚΟΑ ως σολίστ, ενώ παράλληλα συνέθεσε μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο.
Το 1963 διορίσθηκε βοηθός του W. Fortner, διευθυντής του ενόργανου συνόλου "Musica Viva" και των προγραμμάτων του Ινστιτούτου Σύγχρονης Μουσικής (που υπάγονταν επίσης στην πανεπιστημιακή έδρα σύνθεσης του Φράιμπουργκ).
Το 1972 εκλέχτηκε καθηγητής στην Ανώτατη Μουσική Σχολή του Φράιμπουργκ. Το 1973 το έργο του Ετεροφωνικά Ιδιόμελα επιλέγεται από τον διεθνή διαγωνισμό της IGNM-SIMC.
      Από τα ελληνικά τραγούδια, που έγραψε τη μουσική, ξεχωρίζουν περισσότερο το θαλασσινό τραγούδι "Όρτσα τα πανιά", με τους αλληγορικούς στίχους, "Στη πλατεία Αβησσυνίας'  και το "do you like the Greece", που απέδωσε σε πρώτη εκτέλεση ο Α. Καλογιάννης και άλλα πολλά που τραγουδήθηκαν και αγαπήθηκαν από το κοινό.

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Τα όπλα αιτία της εμμονής Μέρκελ και Σαρκοζί για την υπογραφή Σαμαρά; "Περίεργο" δημοσίευμα

Σημερινό άρθρο της ευρωπαϊκής διαδικτυακής πύλης «New Europe» (neweurope.eu) επιμένει, ότι η ερμηνεία πίσω από την   ε μ μ ο ν ή   Γερμανίας και Γαλλίας για υπογραφή του  Αντώνη Σαμαρά, είναι η επιθυμία τους να κατοχυρώσουν εξοπλιστικά προγράμματα, τα οποία είχαν συμφωνήσει με το Γιώργο Παπανδρέου!
Το ομολογουμένως περίεργο δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται πηγές προσκείμενες στη Νέα Δημοκρατία, ξεκινά αναφέροντας, ότι στα τέλη Οκτωβρίου, όταν Μέρκελ και Σαρκοζί «κλείδωσαν» με την ελληνική κυβέρνηση το δάνειο των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε δεχθεί ως αντιστάθμισμα να προχωρήσει σε εξοπλισμούς  ύψους 10,5 δισεκατομμυρίων ευρώ!
Οι δυο «μεγάλοι» της Ευρώπης μάλιστα, είχαν συμφωνήσει μεταξύ τους, ώστε οι αμυντικές βιομηχανίες των χωρών τους, να λάβουν το 50% του ποσού!
Το άρθρο – που βέβαια  μοιάζει με σενάριο – συνεχίζει,  λέγοντας ότι Γερμανία και Γαλλία δεν είχαν στα χέρια τους υπογραφή του Γιώργου Παπανδρέου να τους διασφαλίζει και επειδή ακολούθησε η «αποπομπή» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται (dismissal) του πρώην πρωθυπουργού και η ανάδειξη της κυβέρνησης Παπαδήμου, φοβήθηκαν ότι τα σχέδιά τους για την ενίσχυση της αμυντικής τους βιομηχανίας ήταν στον αέρα, αφού «κανείς δεν αναμένει πως η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές του Φεβρουαρίου, πιθανότατα του Αντώνη Σαμαρά, θα  σκεφτεί την υλοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων, αφού η χώρα αδυνατεί να καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες, όπως μισθούς, συντάξεις και την περίθαλψη των ασφαλισμένων από τα Ταμεία τους!
Κατά το δημοσίευμα,  είναι δύσκολο να αναμένει κανείς από τον Σαμαρά να υπογράψει τις εγγυήσεις που του ζητούνται, ειδικά, όταν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΕΝ  πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση ζητώντας υπογραφές! Για τον συντάκτη του άρθρου, η πλέον λογική εξέλιξη είναι ο Σαμαράς να συνεχίσει να στηρίζει Παπαδήμο, αφού πρώτα όμως αποσύρει τους υπουργούς του.
Είναι προφανές ότι το δημοσίευμα κάπου "πάσχει" συνολικά, αν και το θέμα  θα ξεκαθάριζε με  δηλώσεις των πρωταγωνιστών της υπόθεσης που αναφέρονται σ' αυτό…

Όλο το δημοσίευμα στην ακόλουθη διεύθυνση:

Πηγή: defencepoint.gr

Συγκίνηση για την Ντανιέλ Μιττεράν

      Η 87χρονη Ντανιέλ Μιττεράν, χήρα του πρώην προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν, πέθανε χθες στο Παρίσι. Πέρυσι είχε επισκεφθεί  και την Ελλάδα και παρουσίασε το βιβλίο που συνέγραψε από κοινού με τον έλληνα Γιώργο Αρχιμανδρίτη με τίτλο «Μot à Μot», είχε δε μάλιστα και συνάντηση  με το στενό φίλο της και προσωπικό φίλο του Φρανσουά Μιττεράν Μίκη Θεοδωράκη.
      Ο θάνατός της προκάλεσε συγκίνηση σε όλο το γαλλικό πολιτικό φάσμα. Ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2012, Φρανσουά Ολάντ, αποχαιρέτησε τη "μεγάλη κυρία, που έθεσε το θάρρος της και την αστείρευτη ενέργειά της στην υπεράσπιση των ελευθεριών". Η Μαρτίν Ομπρί δήλωσε ότι "η Γαλλία χάνει μια συνείδηση που ήξερε να της μιλά κατά πρόσωπο". Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί μίλησε για μια "γυναίκα που ουδέποτε παραιτήθηκε από τις αξίες της και συνέχισε μέχρι τέλους τις μάχες που έκρινε ως  δίκαιες".
      Η Ντανιέλ Μιττεράν στα 17 της βοήθησε μαζί με τους καθηγητές γονείς της στην Αντίσταση. Εκείνα τα χρόνια γνώρισε τον Φρανσουά Μιττεράν με τον οποίο παντρεύτηκαν τρια χρόνια μετά.
«Βραδιά αφιερωμένη στη φιλία»
Από το 1981, όταν ο σύζυγός της εξελέγη Πρόεδρος της Γαλλίας, δείχνει ένα διαφορετικό πρόσωπο, κερδίζοντας τον τίτλο της «Αριστερής συνείδησης του Μιττεράν». Αυτόφωτη, χωρίς την εικόνα μιας συνηθισμένης "Πρώτης Κυρίας", αναλαμβάνει δράσεις υπέρ χωρών και κινημάτων του τρίτου κόσμου, δημιουργεί ακόμη και μέσα στα Ηλύσια Πεδία ένα δίκτυο ελέγχου της εξουσίας. Το 1986 ιδρύει την οργάνωση France-Libertés, η οποία έκτοτε δραστηριοποιείται έντονα εντός κι εκτός Γαλλίας. 
      Ειδικά μετά το θάνατο Φρανσουά Μιττεράν, το 1996, η Ντανιέλ αποκτά μεγαλύτερη πολιτική υπόσταση. Αυτή η μικροκαμωμένη γυναίκα που δεν ήθελε ποτέ να μιλά για την προσωπική της ζωή, αγωνιζόταν υπέρ των αδυνάτων σε όλο τον κόσμο, για την εξάλειψη του ιού HIV και του AIDS, υπέρ του   κ ο υ ρ δ ι κ ο ύ     ζητήματος και της δικαιότερης κατανομής του πόσιμου νερού στον πλανήτη.
Εμφανίζεται ιδιαιτέρως επικριτική απέναντι στο τουρκικό καθεστώς, κι αντιτίθεται σθεναρά στην είσοδο της Τουρκίας στην Ευρώπη. Υπήρξε θερμή υποστηρίκτρια των Κούρδων και προσωπική φίλη με βουλευτές του κουρδικού κόμματος.
Το 2005, διαφωνώντας με το σοσιαλιστικό κόμμα, υποστήριξε το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα για το ευρωπαϊκό Σύνταγμα «καταγγέλλοντας την εξουσία της οικονομίας πάνω στους λαούς».
Η Ντανιέλ Μιτεράν  είχε γράψει και πολλά άλλα  βιβλία, ανάμεσά τους το best-seller «En toutes libertés» («Ελεύθερα» 1996) και το «Le livre de ma memoire» Το Βιβλίο της Μνήμης μου» 2007).

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Δραχμή; Άρθρο του οικονομολόγου καθηγητή Γ. Βαρουφάκη


      Το ευρώ πεθαίνει, γράφει ο Γ. Βαρουφάκης, αλλά όσο υπάρχει, δεν έχει έρθει  η ώρα να  επιστρέψουμε στο εθνικό νόμισμα και πλέον, εδώ που έχουν φθάσει τα πράγματα, θα άξιζε η προσπάθεια για τη διάσωσή του με έκδοση ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Το ευρώ δε θα αντέξει μια ελληνική έξοδο (εθελούσια ή μη) και αν τυχόν αυτό συμβεί, θα σημάνει κατάρρευση της Ευρωζώνης, για δε τη χώρα μας  η επιστροφή στην δραχμή, ενόσω το ευρώ εξακολουθεί να ισχύει, θα έχει ανυπολόγιστο και ειδεχθέστατο ανθρώπινο κόστος, επισημαίνει. Ιδού και το τελικό συμπέρασμα  στον επίλογο του πολύ ενδιαφέροντος άρθρου του:
"Τι κάνουμε λοιπόν;
Πρώτον, δε συζητάμε την επιστροφή στην δραχμή, όσο το ευρώ υφίσταται αλλού. (Αν το ευρώ πεθάνει, και το σκεπάσει η ταφόπλακα, τότε η δημιουργία ενός νέου νομίσματος θα είναι εύκολη υπόθεση.) Δεύτερον, δεν αποδεχόμαστε τις πολιτικές της ΕΕ που αποτελούν το βασικό λόγο που το ευρώ σήμερα πεθαίνει. Λέμε το μεγάλο όχι στις ανοησίες της 26ης Οκτωβρίου επειδή μόνο έτσι μπορούμε να συμβάλουμε στην διάσωση του ευρώ. Τρίτον, ξεκινάμε συζητήσεις με την Ιταλία και την Ισπανία για μια πιθανή νομισματική ενοποίηση μαζί τους στην περίπτωση αποχώρησης των πλεονασματικών χωρών από την ευρωζώνη, και κατάργηση του ευρώ. Τέταρτον, εγκαλούμε τόσο τον κ. Παπανδρέου (ο οποίος έθεσε το ερώτημα με στόχο την προσωπική του πολιτική επιβίωση) όσο και τον κ. Παπαδήμο (ο οποίος δίνει συνέχεια στο έγκλημα Παπανδρέου για να εμπεδώσει την δική του κυριαρχία επί του νέου κυβερνητικού εξαμβλώματος) για το γεγονός ότι επένδυσαν σε μια φιλολογία για το αν θα καταφέρει η Ελλάδα να μείνει εντός της ευρωζώνης. Μια φιλολογία που μειώνει ακόμα περισσότερο τις αντιστάσεις του ανοσοποιητικού συστήματος του ευρώ".

Ολόκληρο το άρθρο στο Protagon.gr:

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=10309

Απολαύσαμε τα πρώτα δείγματα γραφής του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση.....

     Αυτές τις μέρες βρέθηκαν στο μικροσκόπιο, τα κυβερνητικά μέλη που προέρχονται από το ΛΑΟΣ. Βρίσκουμε λογική την περιέργεια, αφού πρόκειται για χώρο που κατηγορείται, ότι περιλαμβάνει ακροδεξιούς, φασίστες, ότι είναι ένα συνονθύλευμα σοβαρών και λιγότερο σοβαρών κλπ, κλπ.
Πάντως η μόνη έκπληξη, μέχρι στιγμής, ήταν, ότι  κάποιοι έδωσαν τα "διαπιστευτήριά" τους πάρα πολύ γρήγορα!
      Ο μεν Άδωνις Γεωργιάδης, πριν καλά - καλά μπει στο Υπουργείο,  αποφάσισε  αυτοβούλως  και  με  φόρα,  ότι  οι  πινακίδες  του   γραφείου  του  πρέπει επειγόντως να αλλαχτούν   σε  π ο λ υ τ ο ν ι κ ό  και με   μ π λ ε   φόντο! Θέματα εναρμόνισης της αισθητικής των πινακίδων  με το χώρο και κυρίως και πρωτίστως το θέμα ΣΕΒΑΣΜΟΥ  ΤΟΥ  ΝΟΜΟΥ  ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟ (ακόμα και για το μονοτονικό), ουδόλως πέρασαν από το μυαλό του! 
Επίσης ο ίδιος πολυτάλαντος Υπουργός δεν καλύπτεται πλέον από το αντικείμενο της Ναυτιλίας και ήδη ασχολείται και με τη νησιωτική πολιτική: Θα περιοδεύσει - λέει - σε 100 μέρες, όολα (sic) τα νησιά και θα λύσει  - λέει - ένα  πρόβλημα στο καθένα!!

      Στον    έτερο του ΛΑΟΣ, το Μάκη Βορίδη, παρατηρήσαμε,   ότι την ημέρα της ορκωμοσίας του, συνοδευόταν ....περιχαρής από τη σύζυγο και το τέκνο του. Ουδέν μεμπτόν θα μας πείτε, ίσα - ίσα.. Και όμως! Αυτές οι σκηνές  δ ε   σ υ ν ά δ ο υ ν με την περίσταση, δηλαδή,   όταν "στήνεται"   επειγόντως  μια  κυβέρνηση   σε   θλιβερές και τραγικές στιγμές  για  τη  χώρα  και κυρίως, όταν  κάποιος γίνεται  υπουργός  δ ι ο ρ ι σ μ έ ν ο ς  και άνευ λαϊκής εντολής. Φυσικά,  ο  κατά  τα   άλλα  ξύπνιος  και   πολύ  προσεκτικός  πλέον  κ.  Βορίδης   είναι  τελείως     α δ ύ ν α τ ο  να το νιώσει αυτό.  Ανεφάνη  δυστυχώς  η παντελής έλλειψη δημοκρατικού φρονήματος και ουσιαστικού πατριωτισμού...
     Πάντως, αυτός που συνέλαβε καλύτερα απ'όλους το νόημα της θητείας του στο υπουργείο, είναι ο νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριος Ροντούλης. Αμέσως έπιασε δουλειά στα θέματα της αρμοδιότητάς του : Πήγε, επιτόπου παρακαλώ, σε  υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας για το πρόβλημα της ενιαίας ενίσχυσης των αγροτών,  στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, σε ένα Γεωπονικό Σύλλογο και στη γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ, αναγγέλοντας μάλιστα και προσπάθεια αλλαγής του Νόμου για την προώθηση τοπικών προϊόντων. Εκ  πρώτης  όψεως  αυτά  είναι  πολύ  σωστά. Με  μία  μικρή  διαφορά:  Κ α τ ά   σ ύ μ π τ ω σ η    όλες οι επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν εντός ή πλησίον της εκλογικής του περιφέρειας (Τύρναβο, Λάρισα, Βόλο)!!!
Σιγά μην έχανε, ο εκ Τυρνάβου ορμώμενος υφυπουργός,  την εξ ουρανού ευκαιρία να διασφαλίσει και να αυγατίσει τα κουκιά!  Αμ πώς!
      Πάντως, σε κάθε περίπτωση, ευχόμαστε να ευδοκιμήσουν στα υπουργεία τους για το καλό του τόπου, αλλά τα πρώτα δείγματα...



Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Τράπεζα στο ...Λιχτενστάιν ίδρυσε ο Λαυρεντιάδης ;


     Με αυτόν ακριβώς τον τίτλο η
μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα του Μονάχου "Süddeutsche Zeitung", αναφέρεται στο σκάνδαλο της Proton Bank και γράφει: "Μέχρι 700 εκατομμύρια ευρώ, φέρεται να έχει καταχραστεί η ιδιωτική τράπεζα Proton. Ιδιαίτερα προκλητικό είναι το γεγονός, ότι το ελληνικό δημόσιο διέθεσε πρόσφατα για τη διάσωση της τράπεζας 900 εκατομμύρια ευρώ. Χρήματα που προέρχονται από τους ευρωπαίους εταίρους. Και σαν να μην έφθανε αυτό ακολούθησε και μια έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας στην Αθήνα, προφανώς ως προειδοποίηση. Η έκρηξη, γράφει, έγινε σε οικιστικό συγκρότημα, όπου διαμένει ανώτερος υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος μαζί με συναδέλφους του, διεξήγαγαν τις έρευνες για ξέπλυμα χρήματος, απάτη και παράνομο πλουτισμό σε μια λεπτή υπόθεση.
Το ογκώδες πόρισμα των ερευνών  της Τράπεζας της Ελλάδος τονίζει η εφημερίδα, περιλαμβάνει πλήθος στοιχεία και πίνακες. Αναφέρεται σε ύποπτες συναλλαγές, που φέρεται να ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο εκατοντάδες εκατομμύρια.
Σύμφωνα με  την έκθεση, η Proton Βank φέρεται να έβγαλε εκτός της χώρας με αμφιλεγόμενους τρόπους, 700 εκατομμύρια ευρώ.
Πάντα σύμφωνα με το πόρισμα γράφει, το χρήμα πήγαινε σε Offshore εταιρίες με άγνωστους ιδιοκτήτες και φανταστικά ονόματα, όπως Gold Valley, Blue Island, Bayland και Beauty Works, που παραπέμπουν σε εικονικές εταιρίες, που είναι συνήθεις σε εγκληματικές συναλλαγές.
Τώρα η εισαγγελία στρέφεται εναντίον 7 προσώπων, υπεύθυνων μέχρι τώρα της τράπεζας".
Το ρεπορτάζ αναφέρεται ονομαστικά και στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος, γράφει, δραστηριοποιείται στο εξωτερικό. Γράφει συγκεκριμένα, ότι έχει ιδρύσει μαζί με άλλους, την τράπεζα Lamda Privatbank AG με έδρα τη Vaduz. 
Επίσης, η  Κοινοβουλευτική Ομάδα των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU) κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να ρίξει τάχιστα άπλετο φως στο σκάνδαλο υπεξαίρεσης 700 εκατ. ευρώ στην Proton.      
      Εξίσου  σοβαρά  ερωτήματα έχει προκαλέσει   η  κοινή  εμφάνιση  που  έκαναν στο Κατάρ, ο  Α ρ χ ι ε π ί σ κ  ο π ο ς   Ι ε ρ ώ ν υ μ ο ς   και ο πτωχευμένος (!) επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Ο κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε την πρωτεύουσα  Ντόχα, προκειμένου να έχει συζητήσεις για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και έμεινε στο ίδιο ξενοδοχείο με τον κ. Λαυρεντιάδη με τον οποίο μάλιστα έφαγε και συζήτησε!

Μεγάλο αφιέρωμα στον Ελύτη σε Ρώμη και Τεργέστη

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει έκθεση σε ψηφιακή μορφή, με τίτλο «Οδυσσέας Ελύτης, 100 χρόνια από τη γέννησή του», στην οποία παρουσιάζεται η πορεία, το λογοτεχνικό και εικαστικό έργο του Ελύτη (βραβείο Νόμπελ 1979) και αναδεικνύονται τρία βασικά έργα της ποίησής του: 'Αξιον Εστί, Μαρία Νεφέλη και Τα ελεγεία της Οξώπετρας.
Θα παρουσιαστεί επίσης η παράλληλη, με τον ποιητή, ιστορική πορεία της Ελλάδας στον 20ό αιώνα και οι επιρροές που άσκησαν στο έργο του ιστορικά γεγονότα, όπως η γερμανική κατοχή, η Αντίσταση, ο Εμφύλιος, ο Μάης του '68 αλλά και οι σχέσεις με την εξουσία.
Στο πλαίσιο του αφιερώματος, διοργανώνεται ημερίδα με θέμα «H Iταλία τιμά τον Ελύτη: μαρτυρία και σκέψεις των κορυφαίων Ιταλών μεταφραστών του έργου του», στην οποία συμμετέχουν: Μάριο Βίττι, Βιτσέντζο Ρότολο, Μάσσιμο Καζούλο, Πάολα Μαρία Μινούτσι και Φιλίππο Μαρία Ποντάνι.
Η πρώτη μέρα του αφιερώματος περιλαμβάνει βραδιά μουσικής και ποίησης. Τη  μουσική επιμέλεια  έχει αναλάβει ο Γιώργος Κουρουπός, με αναφορές σε σημαντικούς σταθμούς μελοποίησης της ποίησής του Ελύτη, από τους Μίκη Θεοδωράκη και Μάνο Χατζιδάκι με ταυτόχρονες προβολές από τη ζωή καθώς και το ποιητικό και εικαστικό έργο του ποιητή. Θα ερμηνεύσουν ο βαρύτονος Σπύρος Σακκάς, η υψίφωνος Δάφνη Πανουργιά, ενώ ο Γιώργος Κουρουπός θα συνοδεύσει στο πιάνο και η Βιβή Γκέκα στο μαντολίνο. Στην απαγγελία των ποιημάτων, η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου, σύντροφος του ποιητή και ο Τζέρο Φρικάνο.
Το αφιέρωμα στη Ρώμη (21 - 30 Νοεμβρίου) οργανώνεται με τη συνεργασία της Εστίας Ιταλίας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, του Πανεπιστημίου La Sapienza της Ρώμης και της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Ρώμη, με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου της Τεργέστης και του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού.
      Από  τις  21  Δεκεμβρίου,  αφιέρωμα  στο  νομπελίστα  ποιητή,  οργανώνεται  και   στην    Τ ε ρ γ έ σ τ η  με εισηγήτρια τη Μαρία Πάολα Μινούτσι.
Η έκθεση συνοδεύεται από αντίγραφα των κολάζ και υδατογραφιών του ποιητή και παρουσιάζει όλες τις ιταλικές εκδόσεις για το έργο.

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Δημοτική Αρχή Σπάτων-Αρτέμιδος: Κομφούζιο για τα λύματα!

      Σύμφωνα με επείγον mail αναγνώστη μας, η Δημοτική Αρχή Σπάτων - Αρτέμιδος  α κ ό μ α    μ ι α   φ ο ρ ά   αρνήθηκε να αρθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων, μη ξεκαθαρίζοντας τη θέση της για τη νέα "Ψυττάλεια" των εθνικών εργολάβων, που καραδοκούν να υποβαθμίσουν την Ανατολική Αττική με ένα έργο παλαιάς τεχνολογίας φαραωνικού τύπου!
Συγκεκριμένα, ενώ  έφερε προς ψήφιση εισήγηση με την οποία συμφωνούσαν  όλες οι παρατάξεις, "φρόντισε"  δεόντως κατά τη συζήτηση, να την τροποποιήσει και να τη συμπληρώσει κατά το δοκούν, υιοθετώντας όλως περιέργως και κατά σύμπτωση,  πρόταση του συμβούλου Χ. Τσαντήλα που ανήκει στη.......μείζονα αντιπολίτευση του  Γ.  Κ α σ ί μ η, αφήνοντας τη Συντονιστική Επιτροπή κατά του ΚΕΛ, μέλη συλλόγων και πλήθος παρισταμένων   ά φ ω ν ο υ ς   για τον ολοφάνερο εμπαιγμό!!!
      Η λοιπή παράταξη Κασίμη έφερε πρόταση βασισμένη στην εισήγηση που είχε προηγουμένως μοιρασθεί σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και η οποία βεβαίως καταψηφίστηκε, η δε δημοτική  παράταξη του Δ η μ ή τ ρ η   Μ ά ρ κ ο υ,  οργισμένη φυσικά για τα τεκταινόμενα,  α π ο χ ώ ρ η σ ε !
      Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή Σπάτων - Αρτέμιδος φαίνεται πως  υποτιμά τη νοημοσύνη των δημοτών, αρνούμενη μέχρι τώρα να πάρει πρωτοβουλίες για δικό της βιολογικό, ούτε απορρίπτει ξεκάθαρα (όπως η Ραφήνα και το Πικέρμι) το προτεινόμενο από την Πολιτεία τεράστιο παλαιάς τεχνολογίας έργο, με κίνδυνο υποβάθμισης του πολύτιμου περιβάλλοντος της Ανατολικής Αττικής και μετατροπής του σε χαβούζα με αποδέκτη τη θάλασσα. Μάλιστα δεν έλαβε καν υπόψιν, τη γενναία ξεκάθαρη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Σπάτων κατά του ΚΕΛ και τη μαχητική τοποθέτηση του Προέδρου της  Σ ω τ ή ρ η  Γ ι α ν ν ά τ ο υ  στην εν λόγω συνεδρίαση! 

Πρόκειται  αλοίμονο,  για  μια  μ ι κ ρ ο γ ρ α φ ί α  π α λ α ι ο κ ο μ μ α τ ι σ μ ο ύ   μ  ε   ά δ η λ ε ς    π ρ ο θ έ σ ε ι ς......
 

   

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Oι ANONYMOUS θα δημοσιεύσουν αστυνομικές ταυτότητες «κουκουλοφόρων»

anonymous_12-11-2011      Τις παραμονές  της μεγάλης    πορείας για την επέτειο του    Πολυτεχνείου,   η  διαδικτυακή  ομάδα των Anonymous ισχυρίζεται, ότι   έχει  στη  διάθεσή  της   μια   μεγάλη  λίστα  από αστυνομικές    τ α υ τ ό τ η τ ε ς "κ ο υ κ ο υ λ ο φ ό ρ ω ν".
      Σχετικό  βίντεο   έχει  σταλεί  από  την  Αμερική  και  έχει ήδη δημοσιευθεί στους Anonymous   της  Γαλλίας,  της Σουηδίας και σε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα ενημέρωσης  των  Anonymous   με  σκοπό  το συντονισμό  τους  στη  νέα  επιχείρηση  «Ο p e ra t i o n   G r e e c e»  με μεγάλο θύμα  αυτή τη φορά, την Ελληνική Αστυνομία.
      Στο βίντεο των Anonymous υπάρχει   μήνυμα, όπου αναφέρεται  ότι υπάρχει  υλικό  φωτογραφιών  και  βίντεο από  τη  δραστηριότητα των  "κουκουλοφόρων"  στις   δ ι α δ η λ ώ σ ε ι ς   σ τ η ν   Ελ λ ά δ α. Μιλούν για τους διεφθαρμένους πολιτικούς, θεωρούν ότι στη πλειοψηφία τους οι "κουκουλοφόροι" δουλεύουν για την Αστυνομία και δηλώνουν ότι, αν επαναληφθούν ίδιου τύπου επιχειρήσεις, θα προβούν σε αποκαλύψεις. Καλούν επίσης τους Έλληνες να μη φοβούνται να διαδηλώσουν. 
   Κατά το παρελθόν η διαδικτυακή ομάδα των Anonymous,  είχε εξαπολύσει επιθέσεις σε διάφορους ιστότοπους, όπως της Σαϊεντολογίας, έγινε δε παγκοσμίως γνωστή, αφότου κατάφερε να "ρίξει " τις ιστοσελίδες των MasterCard, Visa και PayPal σε ένδειξη συμπαράστασης στον ιδρυτή των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ. Ακόμη, έχει συνδεθεί με κυβερνοεπιθέσεις κατά των CIA, Sony και Fox. Έχει δραστηριοποιηθεί σε πολλές χώρες, όπως στην Τουρκία με διαμαρτυρίες για τη λογοκρισία στο Internet και στη Τυνησία, όπου είχαν επιτεθεί στις επισημες ιστοσελίδες του προηγουμένου καθεστώτος και τις αχρήστευσαν!  












Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Le Monde: Μια αόρατη «κυβέρνηση Goldman Sachs» στην Ευρώπη. Τι συνδέει Παπαδήμο, Μόντι και Ντράγκι


  Όπως σε κάθε συνεργασία έτσι και σε αυτή «υπάρχει μια ιεραρχία», αναφέρει η εφημερίδα, για να αποδώσει την πρώτη θέση στο Μάριο Ντράγκι.
Ο διάδοχος στην ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ, είναι γνωστό ότι υπήρξε αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κλάδου της τράπεζας την περίοδο 2002 - 2005. Συνεπώς δε φαίνεται να έχει καμιά ανάμειξη «με το μαγείρεμα των ελληνικών στοιχείων που ενορχηστρώθηκε, δύο χρόνια νωρίτερα από την ανάληψη των καθηκόντων του» ενώ ο ίδιος «παραιτήθηκε ένα χρόνο πριν μεταπωληθεί μέρος του επίμαχου swap στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, που τότε διηύθυνε ένα άλλο πρώην στέλεχος της Goldman Sachs ο Πέτρος Χριστοδούλου, ο οποίος σήμερα διαχειρίζεται το ελληνικό χρέος».
O άρτι διορισθείς πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι κατέχει θέση συμβούλου στην τράπεζα από το 2005, ενώ για τον έλληνα πρωθυπουργό αναφέρεται ότι «συμμετείχε ως πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδας την περίοδο 1994 - 2002 στο τέχνασμα που επιχειρήθηκε με τα λογιστικά στοιχεία από την Goldman Sachs».
«Μια σειρά από υποθέσεις, στις οποίες η τράπεζα ξετύλιξε το ταλέντο της, όπως η κερδοσκοπία σε βάρος του ευρώ και η υπόθεση του ελληνικού χρέους, προσέδωσαν δημόσια δύναμη στη Goldman Sachs» αναφέρει το άρθρο.



«Η τράπεζα αρέσκεται να τοποθετεί ανθρώπους χωρίς όμως να αφήσει τις μάσκες να πέσουν» σημειώνει το άρθρο για να δικαιολογήσει το «μυστικό» χαρακτήρα της «ένωσης» των τριών προσώπων. Επίσης τονίζεται, ότι σε συνεντεύξεις ή σε δημόσιες τοποθετήσεις τους, «οι πιστοί ακόλουθοι της τράπεζας όπως ο Μάριο Μόντι, δε φανερώνουν αυτόν το δεσμό με την τράπεζα».