Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Υπόθεση Τσαλικίδη - Vodafone

«Δεν αυτοκτόνησε ο Κώστας Τσαλικίδης»


Την ανάσυρση από το αρχείο, της υπόθεσης του θανάτου του Κώστα Τσαλικίδη, και τη συσχέτισή της με τη δίωξη για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών (κατασκοπεία) ,ζητεί πλέον η οικογένεια του.
Ο Κώστας Τσαλικίδης ήταν ΣΤΕΛΕΧΟΣ της Vodafone, και κάτω από πολύ παράξενες και έως τώρα αδιευκρίνιστες συνθήκες βρέθηκε κρεμασμένος μέσα στο σπίτι του , στις 9 Μαρτίου 2005.
Είναι πεπεισμένοι ότι δεν αυτοκτόνησε, τόνισαν το μεσημέρι - κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου - οι δικηγόροι της οικογένειας του μεγάλου θύματος.
Ο επικεφαλής της ομάδας των δικηγόρων κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος. δήλωσε:
  • "Η δίωξη ,που ασκήθηκε πρόσφατα, μετά το διάβημα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και τα διαβήματα της οικογένειας Τσαλικίδη, για την ανάσυρση της σχετικής δικογραφίας από το αρχείο, αποτελεί την τελευταία ευκαιρία να διαφυλαχθεί η αξιοπρέπεια κι αξιοπιστία της Πολιτείας και της Δικαιοσύνης" ...
  • ενώ σύμφωνα με τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών Ι. Διώτη, ο θάνατος του Κώστα Τσαλικίδη "συνδέεται αιτιωδώς με την αποκαλυφθείσα υπόθεση της παραβίασης του απορρήτου των τηλεφωνημάτων της Vodafone, δεν ερευνήθηκε ποτέ σε τι συνίσταται ο αιτιώδης αυτός σύνδεσμος".
Οι Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξαν ακόμη:
  • ο Κώστας Τσαλικίδης δεν αυτοκτόνησε,
  • έχουν στα χέρια τους ιατροδικαστικές εκθέσεις, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες πως δεν υπήρξε απαγχονισμός .
  • "πιστοποιούν ότι τα στοιχεία δεν δημιουργούν πεποίθηση αυτοκτονίας, αντίθετα ενέχουν ισχυρότατες ενδείξεις ότι ο θάνατος του Κώστα Τσαλικίδη οφείλεται σε εγκληματική πράξη", ανέφερε χαρακτηριστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
  • το σχοινί με το οποίο κρεμάστηκε,.... δεν βρίσκεται στο φάκελο της δικογραφίας (αλλά παραμένει στην κατοχή της οικογένειας)!!!
  • το σχοινί έφερε.... ναυτικούς κόμπους,τους οποίους ο θανών ....δεν ήξερε να τους δένει!
  • υπάρχουν ... σοβαρές παραλείψεις στο σκέλος της έρευνας.
"Έχουμε καθαρή υπόθεση κατασκοπείας και όχι απόπειρα κατασκοπείας", δήλωσε ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, επίσης δικηγόρος της οικογένειας Τσαλικίδη.
Επίσης , ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης:
      Γνωστοποίησε ότι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής έχει λάβει απόφαση να κληθεί στην αμέσως προσεχή συνεδρίασή της η Αρχή για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών.
      Τάχθηκε υπέρ της εις βάθος διερεύνησης της υπόθεσης, ακόμη και μέσω της σύστασης εξεταστικής επιτροπής και έκανε λόγο για πολιτικές ευθύνες στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά και ευθύνες εισαγγελικών λειτουργών. 
      Κατήγγειλε την ΕΥΠ, ότι ....αρνείτο να στείλει τα στοιχεία που είχε στην ΑΔΑΕ και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όταν ερευνούσαν το σκάνδαλο των υποκλοπών. 
Πηγή : enet.gr.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου