Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ιταλοί γονείς έκαναν έξωση στον 41χρονο γιό τους !

                               



                              














Ειδοποίηση ότι πρέπει να εγκαταλείψει το πατρικό του μέσα σε δέκα ημέρες έλαβε ένας 41χρονος Ιταλός, καθώς οι συνταξιούχοι γονείς του κουράστηκαν να τον έχουν μέσα στο σπίτι, να του μαγειρεύουν, να του καθαρίζουν, να του πλένουν, να του σιδερώνουν κ.λπ. κ.λπ, ενώο ίδιος είναι οικονομικά ευκατάστατος και θα μπορούσε και να νοικιάζει και να πληρώνει οικιακή βοηθό να αναλάβει τα πάντα.
Το ηλικιωμένο ζευγάρι από τη Μέστρε κοντά στη Βενετία αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα για να διώξει τον γιο του από το σπίτι του, καθώς εκείνος δεν καταλάβαινε από ευγενικές παρακλήσεις και είχε κάνει ξεκάθαρο ότι δεν έχει σκοπό να πάει πουθενά!!!
Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του ζευγαριού, οι δύο γονείς έχουν κουραστεί και υποφέρουν από χρόνιο στρες, ενώ η γυναίκα έχει διακομιστεί πολλές φορές στο νοσοκομείο ως αποτέλεσμα της κατάστασης.

Στην Ιταλία, όπως δημοσιεύει η Daily Mail, είναι πολύ διαδεδομένο του φαινόμενο του «μαμάκια» καθώς και άνδρες και γυναίκες αν και 30 χρονών επιλέγουν να μένουν με τους ηλικιωμένους γονείς τους, μία κατάσταση που τους διευκολύνει με την αιτιολογία ότι δεν έχουν χρήματα να ζουν μόνοι τους.
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία από ολόκληρη την Ευρώπη οι Ιταλοί είναι «πρωταθλητές» στη διαβίωση με τους γονείς καθώς το 56% αυτών ηλικίας 25-30 χρονών συνεχίζουν να ζουν στο πατρικό τους. Αντίστοιχα στη Γερμανία το 21% ακολουθούν την ίδια τακτική και στη Σουηδία μόλις το 5%.Μέσος όρος ηλικίας... εξόδου από το πατρικό είναι τα 36 χρόνια.
Οι περισσότεροι επικαλούνται οικονομικούς λόγους, υψηλά ενοίκια και στη δυσκολία να βρίσκουν ένα αξιοπρεπές κατάλυμα. Ακόμη κι αν έχουν δουλειά από την οποία λαμβάνουν παχυλούς μισθούς αρνούνται να εγκαταλείψουν την οικογενειακή εστία και επιλέγουν... φανατικά το παιδικό τους δωμάτιο!



Διαβάστε περισσότερα





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου