Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ιάκωβος Καμπανέλλης: τρίπτυχο αφιέρωμα


 Η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος τιμούν τον σπουδαίο συγγραφέα Ιάκωβο Καμπανέλλη, που «έφυγε» τον περασμένο Μάρτιο, με ένα αφιέρωμα που θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Σεπτεμβρίου έως και την 1η Οκτωβρίου.


Το αφιέρωμα  περιλαμβάνει προβολές κινηματογραφικών ταινιών («Στέλλα», «Δράκος», «Το Κανόνι και τ’ αηδόνι» και «Η Χιονάτη και τα Επτά Γεροντοπαλίκαρα»), που βασίζονται σε δικό του σενάριο, ή σκηνοθεσία και τις οποίες θα προλογίσουν άνθρωποι από το στενό οικογενειακό του περιβάλλον, συνεργάτες, κριτικοί κινηματογράφου και ακαδημαϊκοί, καθώς και μια συναυλία της Ρίτας Αντωνοπούλου, του Βασίλη Γισδάκη και του Θεολόγου Κάππου με τους κύκλους τραγουδιών από τα έργα του «Το μεγάλο μας τσίρκο», «Παραμύθι χωρίς όνομα», «Γειτονιά των αγγέλων» και «Μαουτχάουζεν».

Αναλυτικά το πρόγραμμα του αφιερώματος:

-ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ- ΟΜΙΛΙΕΣ (Στον θερινό κινηματογράφο «Λαϊς» της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48, Κεραμεικός. Σε περίπτωση βροχής θα μεταφερθούν στη χειμερινή αίθουσα).

Πέμπτη 29/9
21.00 «Η Χιονάτη και τα Επτά Γεροντοπαλίκαρα». Προλογίζουν ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης, κριτικός κινηματογράφου και ο Γιώργος Λαζαρίδης, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός.
23.00 «Ο Δράκος». Προλογίζει ο σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος.

Παρασκευή 30/9
21.00  «Το Κανόνι και τ’ αηδόνι». Προλογίζει η Κατερίνα Καμπανέλλη, σκηνογράφος-ενδυματολόγος και κόρη του Ιάκωβου Καμπανέλλη.
23.00  «Στέλλα». Προλογίζει η Μαρία Κομνηνού, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και  Γενική Γραμματέας του Δ.Σ. Της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.



- ΣΥΝΑΥΛΙΑ («Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων,  Προαύλιο αίθουσας «Νίκος Γκάτσος», Πειραιώς 100, Γκάζι.)

Το Σάββατο 1η Οκτωβρίου στις 21.30 πραγματοποιείται συναυλία της Ρίτας Αντωνοπούλου, του Βασίλη Γισδάκη και του Θεολόγου Κάππου με τους κύκλους τραγουδιών από τα έργα του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο», «Παραμύθι χωρίς όνομα», «Γειτονιά των αγγέλων» και «Μαουτχάουζεν».



Τιμές εισιτηρίων: 7€ (κανονικό), 4 € (φοιτητικό)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου