Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Στην Αρτέμιδα με τις ευλογίες της Δημοτικής Αρχής, η πόλη κινδυνεύει να παραδοθεί οριστικά στα πλοκάμια της νύχτας!





      Τα τεκταινόμενα στο Δήμο της Αρτέμιδος Αττικής είναι καταιγιστικά! Εν μια νυκτί  κυριολεκτικά, ετοιμάζονται να περάσουν από το Tοπικό Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση ΑΛΛΑΓΗΣ ΧΡΗΣΕΩΝ ΓΗΣ, ως αυτό να περίμενε η πόλη. Με βαλτωμένες τις πράξεις εφαρμογής λόγω της έλλειψης χρημάτων, αλλά κυρίως λόγω αδιαφορίας και ανικανότητας  των μέχρι τώρα δημοτικών αρχόντων, η  Δημοτική Αρχή, αποφάσισε ξαφνικά, ότι η πόλη χρειάζεται επειγόντως αλλαγή χρήσεων γής!!
Σπεύδουν ανερυθρίαστα, χωρίς ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ, χωρίς προτάσεις από ειδικούς (πολεοδόμους, συγκοινωνιολόγους), από αρμόδιους φορείς  (όπως σύλλογο μηχανικών, περιβαλλοντικά σωματεία κλπ.) και κυρίως ερήμην της κοινωνίας, να μεταβάλουν την πόλη σε άναρχο τοπίο. Η πόλη χρειάζεται επειγόντως και εμπορικές χρήσεις, οι οποίες φυσικά προβλέπονται στα λεγόμενα Πολεοδομικά Κέντρα κάθε γειτονιάς . Γιατί δεν υλοποιούν τις κυρωμένες πράξεις εφαρμογής; Σε  σε τί εξυπηρετεί άραγε,  η βιαστική πρόταση αλλαγής χρήσεων γής ;  Σ' αυτή τη περίπτωση, όχι μόνο θα ξεφυτρώνουν ανεξέλεγκτα ποικίλες εμπορικές δραστηριότητες  ανάμεσα σε κατοικίες,  αλλά συγχρόνως  (πράγμα που εντέχνως αποκρύπτεται ) πολύ εύκολα πλέον,   θα μπορούν να στήνονται εκεί ακόμα και νυχτερινά κέντρα, το κυριώτερο δε,  ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ  ΑΜΕΣΩΣ  ΤΑ ΗΔΗ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝΤΑ  ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ.
      Αλίμονο, στη χώρα που γέννησε το περίφημο  ιπποδάμειο σύστημα σχεδιασμού των πόλεων, επικρατεί ακόμα,  ύποπτος κομπογιανιτισμός! 

      Μάλιστα, προς επίρρωσιν όλων των ανωτέρω, στην ίδια συνεδρίαση συνεχίζουν να εισάγονται αιτήματα για άδεια μουσικής σε άλλα δύο μαγαζιά :
 
      Στο ένα υποβάλλει αίτημα άδειας μουσικής μία ανώνυμη εταιρία(!), για ένα κατάστημα με πολύ  θορυβώδες παρελθόν στον ίδιο χώρο, με παράνομες κατασκευές στη παραλία,   εφαπτόμενο αμμουδιάς και κυρίως, ευρισκόμενο ανάμεσα στο ναό της Ταυροπόλου Αρτέμιδος  και το πρόσφατα ανασκαφέν ιερό της...ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΥΤΟ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΔΕΙΑ ;

      Στο άλλο υποβάλλει αίτημα άδειας μουσικής, ένα κατάστημα που μέχρι τώρα έχει διαλύσει όλο το κέντρο, με παράνομες συναυλίες, υπαίθριες ορχήστρες με πάλκο στην παραλία (αν είναι δυνατόν), μάλιστα κάθε σαββατοκύριακο ανελιππώς  φέρνει υπαίθρια κομπανία πάνω σε πεζόδρομο μέχρι τις 4 τα ξημερώματα, είναι στα δικαστήρια για το προσωρινό κλείσιμο λόγω πλήθους καταγγελιών των περιοίκων κλπ. κλπ. κλπ.
ΑΝ  ΠΑΡΕΙ  ΚΑΙ  ΑΔΕΙΑ  ΜΟΥΣΙΚΗΣ  ΤΙ  ΑΛΛΟ  ΘΑ  ΚΑΝΕΙ ; 

      Πρόκειται για συνεχιζόμενα ατοπήματα της Δημοτικής Αρχής και οι δημότες έχουν πλέον κάθε λόγο να υποψιάζονται τις αιτίες. 
Ένα είναι βέβαιο : Όσο κι αν ωρισμένοι νομίζουν, ότι επειδή έχουν εξουσία μπορούν να αυθαιρετούν, υπάρχουν συνέπειες. 
Οι πολίτες δεν πρόκειται να επιτρέψουν στον καθένα να καταλύει το Σύνταγμα και τους Νόμους, υποβαθμίζοντας  ΧΩΡΙΣ  ΑΙΔΩ  τις ζωές των ανθρώπων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου