Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Πλαστά πιστοποιητικά αξιοπλοΐας για 16 επιβατηγά πλοία

Κατεπείγουσα έρευνα για τα πλαστά πιστοποιητικά των πλοίων
Αφορά σε τουλάχιστον 16 επιβατηγά - οχηματαγωγά και επιβατηγά - τουριστικά πλοία


Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνική Ακτοφυλακή για την υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών κλάσης από το γραφείο του Ρωσικού Νηογνώμονα στον Πειραιά σε τουλάχιστον 16 επιβατηγά - οχηματαγωγά και επιβατηγά - τουριστικά πλοία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά ζητεί να διερευνηθεί προς πάσα κατεύθυνση εάν έχουν τελεστεί αδικήματα κακουργηματικής φύσης (πλαστογραφία, ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, παθητική - ενεργητική δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίηση εγκληματικών εσόδων και ενδεχομένως της κακουργηματικής απάτης).

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής ζήτησε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού να προχωρήσει σε πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ζήτησε από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Ρέππα να δώσει εντολή από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης να διενεργηθεί κατεπείγον έλεγχος σχετικά με τις συνθήκες εξουσιοδότησης και δραστηριοποίησης του Ρωσικού Νηογνώμονα στην Ελλάδα.

Σχόλιο attikanet :

Κατά σύμπτωση αυτό γίνεται γνωστό μετά το τέλος της σαιζόν ! Όσο για ονόματα πλοίων και πλοιοκτητών, μέχρι στιγμής άκρα του τάφου σιωπή !

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Γράφτηκε, ότι δεν πρόκειται για 16 πλοία με πλαστά π/κά αλλά για ....46! Νομίζουμε πως ο καθένας αντιλαμβάνεται την κατάσταση στα ακτοπλοϊκά! Πάντως σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος έως το απόγευμα της Τρίτης είχε απαγορευτεί ο απόπλους στα πλοία:
1) Μακεδονία Παλλάς
2) Επτάνησος
3) Ταξιάρχης
4) Ιόνιαν Σαν
5) Ρένα Σ ΙΙ
6) Τζόρτζια
7) Σαν Νίκολας
8) Ηλιδα ΙΙ
9) Σάντα ΙΙΙ
10) Καπετάν Αριστείδης
11) Ελένη
12) Αλέξανδρος Κ ΙΙ
13) Αγία Ειρήνη
14) Πλατυτέρα των Ουρανών
15) Αγιος Γεώργιος
16) Εξπρές Σκοπελίτης
17) Οινούσαι ΙΙΙ
18) Νήσος Θήρα
19) Βάσος Κ
20) Λευκίμμη
21) Σαμαριά Ι
22) Δασκαλογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου