Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Συναυλίες στα αρχαία ωδεία




Συναυλίες στα αρχαία ωδεία της Μεσσήνης και της Κω διοργανώνει η Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε συνεργασία με την κίνηση πολιτών στις 23 και 28 Σεπτεμβρίου.
Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στις 20.30
Στον ιερό χώρο του εκκλησιαστηρίου (Ωδείο) της αρχαίας Μεσσήνης, μιας από τις σημαντικές σε μέγεθος, μορφή και διατήρηση πόλεις της αρχαιότητας, θα εμφανιστεί η Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής.
Οι φίλοι της μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα γεμάτο πρόγραμμα που περιλαμβάνει δημιουργίες σπουδαίων Ελλήνων συνθετών του 20ού και 21ου αιώνα (Φ. Τσαλαχούρη, Μ. Βάρβογλη, Γ. Κωνσταντινίδη), αλλά και τις «Τέσσερις Εποχές» του Αντόνιο Βιβάλντι.
Τη συναυλία διευθύνει ο αρχιμουσικός Μίλτος Λογιάδης. Σε ρόλο σολίστ εμφανίζεται ο Σέρτζιου Ναστάσα, το πρώτο βιολί της Ορχήστρας.
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου στις 20.30
Μετά τη Μεσσήνη, επόμενος σταθμός για την Καμεράτα είναι το ρωμαϊκό Ωδείο που βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο της πόλης της Κω.Θα παρουσιαστούν έργα του Βιβάλντι αλλά και τα έργα της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας που θα ερμηνεύσει η Ορχήστρα εγχόρδων του Μεγάρου υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Ιωακείμ Μπαλτσαβιά.
Σε ρόλο σολίστ εμφανίζεται ο Σέρτζιου Ναστάσα, το πρώτο βιολί της Ορχήστρας.
Η συνεργασία του Μεγάρου με το «Διάζωμα» εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής του «άνοιγμα στην πόλη, άνοιγμα στην Ελλάδα».
Η είσοδος για τις εκδηλώσεις στα αρχαία Ωδεία είναι ελεύθερη για το κοινό.
Πληροφορίες
Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στις 20.30 στο χώρο του εκκλησιαστηρίου (Ωδείο) της αρχαίας Μεσσήνης
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου στις 20.30, στο ρωμαϊκό Ωδείο, Κω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου