Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Εκποιείται και ο ιστορικός χώρος Σκοπευτηρίου Καισαριανής!





       Σάλο προκάλεσε η είδηση, ότι το Σκοπευτήριο Καισαριανής έχει περιληφθεί στη λίστα με τα 3.151 "φιλέτα" που έχουν υπαχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ! Το αποκάλυψε με ερώτηση - καταγγελία στη Βουλή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Φωτίου, που δήλωσε ότι η Κυβέρνηση δεν ξεπουλά μόνο τη δημόσια περιουσία αλλά και την ιστορική μνήμη".


Από την Κυβέρνηση δεν υπήρξε αντίδραση μέχρι στιγμής, ο δε αρμόδιος υπουργός Στ. Καλογιάννης απέφυγε να απαντήσει στη Βουλή, ως ώφειλε.

      

       Το Σκοπευτήριο της Καισαριανής είναι προστατευμένος και αναγνωρισμένος ως ιστορικός τόπος από το υπουργείο Πολιτισμού, αφού κατά την Ναζιστική Κατοχή δεκάδες εκτελέστηκαν εκεί. Αποκορύφωμα της κτηνωδίας ήταν η μαζική εκτέλεση 200 αγωνιστών, την Πρωτομαγιά του 1944. 

      Την  σφοδρή αντίθεσή του στην εκποίηση του Σκοπευτηρίου Καισαριανής, αλλά και της δημοσίας περιουσίας εν γένει,  ανακοίνωσε με ψήφισμα  το Δημοτικό Συμβούλιο Καισαριανής, το οποίο υιοθέτησε επίσης και ενέκρινε και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής, αποφασίστηκε δε,  άμεση κινητοποίηση.

 

 

 

Το χαρακτικό του Τάσσου για την εκτέλεση στην Καισαριανή

 

3 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ......ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΓΕΡΜΑΝΟΙ?ΟιΓερμανοι αφησαν τα δικα τους ΣΤΡΑΤΟΠΑΙΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ , για λογους ιστορικης μνημης,και οι Ελληνες πουλανε τα δικα τους μνημεια αντιστασης? Παντου,οι τοποι θυσιας ειναι ΙΕΡΟΙ .Για ονομα...αν αληθευει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως πράγματι στη Βουλή ο Καλογιάννης αν και του έγινε επερώτηση, απέφυγε να απαντήσει. Σοβαρός υπουργός! Μάλλον δε θα είχε ιδέα, δε θέλω να σκεφτώ τίποτα άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά σήμερα το πήραν πίσω! Έκαναν από το ΤΑΙΠΕΔ και δηλώσεις, ότι κακώς δημιουργήθηκε το θέμα, ότιι ποτέ δεν επρόκειτο κλπ. Όπως καταλαβαίνετε, μετά την κατακραυγή, το θόρυβο στον Τύπο, την κινητοποίηση του δήμου και άλλων φορέων, ευδόκισαν να διαψεύσουν την πώληση, μετά από ...10 μέρες. Έστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή