Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Ρεκόρ 50ετίας στις αυτοκτονίες για την Ελλάδα








          

      Άκρως δολοφονικό αποδεικνύεται για τη χώρα μας το Μνημόνιο. Σύμφωνα με την  κυβερνητική οργάνωση «Κλίμακα» και με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ):

Ο υψηλότερος αριθμός καταγεγραμμένων αυτοκτονιών κατά  τ α   τ ε λ ε υ τ α ί α   5 0  χ ρ ό ν ι α   σ η μ ε ι ώ θ η κ ε    τ ο    2 0 1 1   σ τ η ν   Ε λ λ ά δ α!

Συγκεκριμένα, το 2011 καταγράφηκαν 477 αυτοκτονίες, εκ των οποίων οι 393 άνδρες και οι 84 γυναίκες, δηλαδή αύξηση 26,52% σε σχέση με το 2010. Στις γυναίκες η αύξηση έφθασε το 104,8%!

Οι περιοχές όπου παρατηρείται το υψηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών το 2011 ήταν η Αττική (35% των συνολικών θανάτων), και ακολουθούν η Κεντρική Μακεδονία (53 αυτοκτονίες), η Κρήτη (37 αυτοκτονίες), η Δυτική Ελλάδα (36 αυτοκτονίες), η Θεσσαλία και η Πελοπόννησος (από 33 αυτοκτονίες), η Στερεά Ελλάδα (23 αυτοκτονίες), η Δυτική Μακεδονία και το Νότιο Αιγαίο (από 14 αυτοκτονίες), η Ηπειρος (13 αυτοκτονίες), τα Ιόνια Νησιά (9 αυτοκτονίες), το Βόρειο Αιγαίο (4 αυτοκτονίες) και το εξωτερικό (3 αυτοκτονίες).

Πάντως, αξιοσημείωτο είναι, ότι αυξημένο ποσοστό αυτοκτονιών καταγράφεται και  τ ο   π ρ ώ τ ο    τ ρ ί μ η ν ο    τ ο υ    2 0 1 3, με τους ειδικούς να κάνουν εξαιρετικά αρνητικές προβλέψεις.

 

 

Πηγή: Από σημερινή ανάρτηση του enet.gr 

3 σχόλια:

  1. Καλως παρακολουθουμε την εξελιξη αυτου του κοινωνικου δεικτη ,(στους ιατρικους ανηκει),ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ,ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ,θα επρεπε να δωσουμε στοιχεια για τις αλλες χωρες της ΕΕ ,εκει προς την οποια θελουμε να συγκλινουμε. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΠΟΣΟΣΤΑ?ΠΧ στην παιδικη και βρεφικη θνησιμοτητα ειμαστε ΑΡΙΣΤΑ ,γιατι δεν λεμε σε ποια θεση ειμαστε σε ολους τους δεικτες ?Μονον κακα συμβαινουν σε αυτο τον τοπο ?
    ΤΑ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΑ?Αλλοι δεικτες οριζουν τις ανεπτυγμενες χωρες,οχι οι αυτοκτονιες.ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ ,αυτο δεν σημαινει οτι ζουν καλυτερα. ΜΗΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΠΑΛΙ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΕΒΕΙΑ.
    ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΕΒΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΙΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχουμε και ένα άλλο ρεκόρ, αυτό της αναλγησίας και άκρατης ασέβειας των κυβερνώντων, μπροστά στο φαινόμενο των συνεχών αυτοκτονιών. Αντίθετα με την Ιταλία, που η κυβέρνηση αναφέρθηκε στην αύξηση των αυτοκτονιών λόγω της κρίσης, εδώ ούτε μία αναφορά στους συνανθρώπους μας που έφυγαν...
    Και μάλιστα μερικοί πολιτικοί μας, όπως π.χ. ο Βορίδης, προσπάθησαν θρασύτατα και ανήθικα να το αποδώσουν σε ...παθολογικές αιτίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΙΤΙΕΣ, η Ελληνικη κοινωνια, ψηφιζει και βγαζει στην βουλη οτι βγαζει.ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ Κ. ΒΟΡΙΔΗ ,με το γνωστο παρελθον, το στριφιγυριστο παρον και το αδηλο μελλον ...τα αιτια της επιλογης του ως βολευτου ,ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΑ.Τωρα ανηθικα......στην συγκεκριμμενη επιλογη ...ΣΑΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ....Νομιμως λεει .....οτι του κατεβει..και κρινεται μονον για ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή