Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Ογκώδης διαδήλωση στην Πορτογαλία





 

      Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στη Λισσαβώνα, κοντά στο προεδρικό μέγαρο, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης, επειδή η πολιτική λιτότητας, που επιβάλλουν οι πιστωτές, έχει επιδεινώσει σημαντικά την ύφεση και την ανεργία.

«Αλλάξτε πολιτική», «Κατά της εκμετάλλευσης και της φτωχοποίησης», «Η λιτότητα τιμωρεί τους φτωχούς αλλά ωφελεί τους πλούσιους», ήταν τα κυριότερα συνθήματα. Επίσης αφίσες με το πρόσωπο του πρωθυπουργού Πέδρο Πάσος Κοέλιο, έγραφαν «Κλέφτης, κλέφτης». Τη διαδήλωση οργάνωσε το CGTP, το μεγαλύτερο πορτογαλικό συνδικάτο.

Η διαδήλωση υποστηρίχθηκε από το κίνημα «Que se lixe a troika» («Η τρόικα να πάει να κοιταχθεί»), το οποίο τον περασμένο μήνα συγκέντρωσε εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατά της λιτότητας σε ολόκληρη την Πορτογαλία με κινητοποίηση επίσης του CGTP, του μεγαλύτερου συνδικάτου της Πορτογαλίας. 

Η πορτογαλική οικονομία της Πορτογαλίας αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 2,3% μέχρι το τέλος του 2013, ενώ η ανεργία αναμένεται να εκτιναχθεί για πρώτη φορά στο 18,2%.

 

Πηγές:.enet.gr από ΑΜΠΕ  

2 σχόλια:

  1. ΟΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ 18,2 ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ! ΕΜΑΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΤΟΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΙ 70% ΝΑΦΤΑΣΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ , ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΝΕΛ Ο ....ΣΑΜΑΡΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το προβλημα δεν ειναι ο ΠΟΙΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣ ΠΑΛΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ....Δεν το βαρεθηκατε το παιχνιδακι ο καλος, ο κακος, ο χοντρος, ο αθλητικος κλπ κλπ κλπ ?
    Το θεμα ειναι το ΠΩΣ.Αυτο περιμενουμε να ακουσουμε ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ.Και το ΠΩΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΤΕ ,με συγκεκριμμενο πλανο, ΟΠΩΣ Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΠΧ...ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΚΟΜΑ.Φυσικα βεβαια αφου μας απασχολει ποιος φοραει γυαλια και ποιος οχι.Οι πορτογαλοι ΖΗΤΑΝΕ ΕΚΛΟΓΕΣ.Θελουμε και εμεις εκλογες?Τι περιμενουμε αν τις κανουμε?ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ?Αυτα ειναι ερωτηματα για πολιτες, τα υπολοιπα ειναι ΓΗΠΕΔΟ.....ΜΕ ΣΤΗΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ,που φανατιζουν τους αφελεις οπαδους, για το εισητηριο ,εν προκειμενω την ψηφο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή