Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Η σχολή πολιτικών μηχανικών του Μετσοβίου 25η παγκοσμίως!



     

Μετά το θρίαμβο για την πρωτιά φοιτητών της Νομικής Αθήνας σε διεθνή διαγωνισμό ( http://attikanet.blogspot.gr/2013/04/blog-post_7224.html ) και άλλα καλά νέα για τα ελληνικά ΑΕΙ,  που δείχνουν, πως παρά τα προβλήματα της χώρας, αντέχουν και καταφέρνουν να παραμένουν σε υψηλό επίπεδο:

Την υψηλότερη θέση μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων στους Διεθνείς Πίνακες Κατάταξης Πανεπιστημίων ανά Ειδικότητα 2013, QS World University Rankings by Subject 2013, καταλαμβάνει το   Ε θ ν ι κ ό    Μ ε τ σ ό β ι ο    Π ο λ υ τ ε χ ν ε ί ο   στην ειδικότητα των πολιτικών μηχανικών την  2 5 η    θ έ σ η!

Ανάμεσα στα κορυφαία 200 παγκοσμίως περιλαμβάνονται και άλλες σχολές του ΕΜΠ, όπως επίσης και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης, το οποίο καταλαμβάνει σημαντικές θέσεις με 10 ειδικότητες.

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχουν υψηλή κατάταξη σε τουλάχιστον μία από τις ειδικότητα.

Στους πίνακες περιλαμβάνονται τα 200 κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο για 30 κλάδους, συμπεριλαμβανομένων και ειδικοτήτων όπως η οικονομία, τα μαθηματικά, η φυσική, το δίκαιο και η ιστορία. Αξιολογήθηκαν 2.858 πανεπιστήμια και κατατάχθηκαν 678 στο σύνολο.

 

 

Πηγή:  imerissia.gr,  naftemporiki.gr και  http://www.topuniversities.com/subject-rankings





.   







1 σχόλιο:

  1. Απίστευτο! Οι πολιτικοί μηχανικοί του EMΠ, αν πάει κανείς στη λίστα, είναι πάνω από το Καίμπριτζ, το Κορνέλ και κυρίως πάνω από όλα τα Γερμανικά Πολυτεχνεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή