Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Η έκρηξη στο Μαρί και οι τράπεζες κατέστρεψαν την Κύπρο, καταθέτει ο π. Υπ. Οικονομικών της















      «Τα δημόσια οικονομικά ήταν μια χαρά και η αιτία της καταστροφής της Κύπρου ήταν το Μαρί και οι Τράπεζες, υποστήριξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Χριστόφια, Χαρίλαος Σταυράκης, ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για τα αίτια και τους υπεύθυνους που προκάλεσαν την κρίση.

«Αν ήξερα ότι θα ανατιναζόταν το Μαρί και ότι οι τράπεζες θα είχαν δέκα δισεκατομμύρια ευρώ ζημιά θα λάμβανα μέτρα» ανέφερε. Πρόσθεσε, ότι κάθε εβδομάδα ήγειρε στο υπουργικό συμβούλιο ενστάσεις εναντίον της αύξησης των δαπανών, όπως για παράδειγμα, την αντίθεσή του στην ανέγερση Μεγάρου Πολιτισμού και στην κατασκευή νέου αυτοκινητόδρομου μεταξύ Πάφου - Πόλης Χρυσοχούς.

      Αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε ασυμμετρίες όσον αφορά τα μπόνους των διευθυντικών μελών των τραπεζών. «Όταν τα οικονομικά των τραπεζών πήγαιναν καλά, τα διευθυντικά στελέχη έπαιρναν μπόνους εκατομμυρίων και όταν τα οικονομικά δεν πήγαιναν καλά φρόντιζαν να αποχωρήσουν από τις τράπεζες λαμβάνοντας ψηλές αποζημιώσεις», κατέθεσε.

Κατηγόρησε επίσης τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών ότι δε στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, καταγγέλοντας μέλη τους, για οικονομικές διαπλοκές με τις τράπεζες μέσω δανείων και υποστήριξε, πως αυτός ήταν ένας από τους λόγους της πτώχευσης των τραπεζών.

      Πρόσθεσε, ότι όταν αντιλήφθηκε πως δεν μπορούσε να λειτουργήσει σωστά, υπέβαλε παραίτηση, το Ιούλιο του 2011.

 

 

 

Πηγή: news247, από ΑΠΕ - ΜΠΕ




1 σχόλιο:

  1. Η εκρηξη στο ΜΑΡΙ ,δεν ηταν καμμια θεια καταρα.Ηταν αποτελεσμα αδιαφοριας και ανευθυνοτητας που κοστισε την ζωη ανθρωπων και καταρευση ενεργειακη της χωρας,Αλλα ελληνικα, δεν βρεθηκαν υπευθυνοι.ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΕΡΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ .Η χωρα επεσε θυμα των πολιτικων της που επαιζαν θεατρο εν οψει εκλογων.Ο Ολι Ρεν σε ερωτηση γιατι δανειζε μια χρεοκοπημενη τραπεζα,ενω ηξεραν,απηντησε .Για να μην δημιουργησου πολιτικο προβλημα ΠΡΙΝ ΤΙς ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.Σας θυμιζει τιποτα αυτο απο την εποχη Καρα αμαν λη ΤΟΥ Β?ΣΤΙΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ τους ηρθε καπακι και το κουρεμμα των ελληνικων ομολογων, ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΤΡΟΠΟ ,ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΚΟΥΡΕΥΤΟΥΝ ,γιαυτο δεν μιλανε οτι τους κατεστρεψαν τα Ελληνικα ομολογα και μαλιστα γραφει ο κ Τεως οικονομικων...ΑΝ ΗΞΕΡΑ... Δηλαδη τι θελει να πει ?ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ?ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΔΑΝΕΙΖΕ Η ΕΚΤ?Αλλο κατα την γνωμη μου θελει να πει.Εγω το πηρα ειδηση και την κοπανησα ...ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ .Οι κατηγορουμενοι ειναι πολλοι ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΥΠΡΟΥ.Ο Κ.ΤΕΩΣ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΕΙ ,ΕΝΩ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.Σε αυτα τα κλιμακια ομως, κανεις δεν ειναι τοσο τρελλος, να δωσει στοιχεια.Εδω ειδατε εναν πρωην δικαστικο της ΣΔΟΕ ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ.....αναλογΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ.ΟΘΕΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΩΤΙΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.....αυτο ειναι η διαπιστωση μου ,ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟς ΕΛΛΗΝΙΚΗς ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή