Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Εξελίξεις στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Ντοκουμέντο από τη γαλλική κυβέρνηση



 

 

 

 

 

 

 

 

      Έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας αποδεικνύει, ότι η λίστα Λαγκάρντ εστάλη επίσημα στην Ελλάδα προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για φορολογικούς σκοπούς, στις 29 Σεπτεμβρίου 2010,  μέσω του Π ρ έ σ β η μας στο Παρίσι Κ. Χαλαστάνη. Στο έγγραφο ο Διευθυντής, αρμόδιος για φορολογικά θέματα, Ζαν Μαρί Φενέτ, υπογραμμίζει: «Σας υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με το άρθρο 7 της εν λόγω οδηγίας και με τις ανωτέρω παρατεθείσες διατάξεις, οι πληροφορίες αυτές θα πρέπει να παραμείνουν εμπιστευτικές και να μην χρησιμοποιηθούν για σκοπούς μη φορολογικούς»....

 

                           Δηλώσεις Ζ. Κωνσταντοπούλου

       H βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Προανακριτικής Ζωή Κωνσταντοπούλου, υποστήριξε σε δηλώσεις της, ότι το συγκεκριμένο στοιχείο «καταρρίπτει παταγωδώς» τους ισχυρισμούς του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου  Β ε ν ι ζ έ λο υ και του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη   Δ ι ώ τ η,   ότι η λίστα Λαγκάρντ δε μπορούσε να αξιοποιηθεί για νομικούς λόγους καθώς ήταν ανεπίσημο έγγραφο το οποίο διακινήθηκε μεταξύ μυστικών υπηρεσιών. 

Επίσης η κ. Κωνσταντοπούλου έστειλε αναφορά προς τον πρόεδρο της Βουλής, καταγγέλλοντας τον πρόεδρο της Προανακριτικής Χρήστο Μαρκογιαννάκη, ότι την απέτρεψε «για πολλοστή φορά να εξετάσει τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη» 

«Με τη γνωστή τακτική της δημιουργίας κλίματος   τ ε χ ν η τ ή ς    έ ν τ α σ η ς,  ο κ. Μαρκογιαννάκης μου αφαίρεσε προκλητικά και αναίτια το λόγο», αναφέρει μεταξύ άλλων, επισυνάπτοντας και τα σχετικά πρακτικά από την συνεδρίαση. 

 

Το έγγραφο - ντοκουμέντο, μεταφρασμένο επίσημα, που δημοσίευσε η "Καθημερινή":

 

 




 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου