Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Λαγκάρντ σε επεισοδιακό φόρουμ: «Η ελληνική οικονομία δεν παρουσιάζει ανάπτυξη».



Φοιτητές αποδοκίμασαν την Κριστίν Λαγκάρντ στο Αμστερνταμ
H "ζωηρή" συζήτηση στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ




        Η γενική διευθύντρια του του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ συμμετείχε στο φόρουμ «Room for Discussion», το οποίο διοργανώνεται κάθε εβδομάδα από το τμήμα Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ. Ωστόσο η πολυδιαφημισμένη παρουσία της δεν είχε καλή εξέλιξη, καθώς φοιτητές άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του ΔΝΤ, διακόπτοντας τη συζήτηση.

Σύμφωνα με το Associated Press, οι φοιτητές την αποδοκίμασαν για την άποψή της, ότι «οι τεχνοκράτες είναι καλύτεροι από τη δημοκρατία» και τη σατίριζαν για τις δηλώσεις της ότι «οι έλληνες πρέπει να βοηθήσουν τον εαυτό τους με το να πληρώνουν τους φόρους τους». 

Τελικά οι φοιτητές απομακρύνθηκαν βιαίως από την ασφάλεια και η εκδήλωση συνεχίστηκε. 

Η Κριστίν Λαγκάρντ υπερασπίστηκε τις μεταρρυθμίσεις που ζήτησε το ΔΝΤ για την Ελλάδα, αλλά συγχρόνως εξέφρασε τον σκεπτικισμό της για την κατάσταση, δηλώνοντας,  «υποτιμήσαμε τις συνέπειες» και «προς το παρόν, σύμφωνα με την έκθεση του ΔΝΤ, η ελληνική οικονομία δεν παρουσιάζει ανάπτυξη». 

Επισήμανε, πως για να επιτύχει η ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση, πρέπει να συμφωνούν όλες οι χώρες της ΕΕ και επίσης επέκρινε τη δημοσιονομική πολιτική των ΗΠΑ. 

 

 























3 σχόλια:

  1. Αυτο το αρθρο ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ.
    ΔΙΟΤΙ Η ΚΥΡΙΑ ΔΝΤ
    1 Παραδεχεται οτι κανουν λαθη οπως στην περιπτωση της Ελλαδας.
    2 Διοτι δειχνει ΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    3 Γιατι δεν της αρεσει η οικονομικη πολιτικη των ΗΠΑ ,που ομωS τους εβγαλε απο την κριση της lehman brothers ΚΑΙ ΕΞΗΓΑΓΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ στην Ευρωπη, με πρωτο θυμα την Ιρλανδια ...αν θυμαστε.
    4 Διοτι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ.Κατι δωρακια πηρε σαν υπουργος οικονομικων.
    5 Διοτι και στο παρελθον εκανε λαθος δηλωσεις ,τοτε με την συγκριση Ελλαδας αφρικανικης χωρας,ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΝΩΜΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ.
    5 Γιατι δεν διευκρινιζει ποιες χωρες και γιατι αντιδρουν στην τραπεζικη ενωση.

    ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ 20 σειρες δινει ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ τοσο του ΔΝΤ οσο και της επικεφαλης του,πραγμα που ειναι ΧΡΗΣΙΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου έκανε εντύπωση η πληροφορία, ότι στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ διοργανώνονται κάθε βδομάδα (!) συζητήσεις τέτοιου επιπέδου και μοιραία έκανα τη σύγκριση με την κατάσταση στα εδώ ΑΕΙ! Θλίψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, ΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ,ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ?Οι παρακολουθουντες ειναι ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΙ.
    Τι σας κανει εντυπωση?Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΑΝ ΦΤΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ,ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ.Ας μαθουμε λοιπον απο τους κουτογραγκους ,γιατι μονον αν καταλαβεις και παραδεχτεις ΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ,ΕΧΕΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ. Οτι σωστο εμαθα, το εμαθα ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.Σε περιοδους κρισης τα πρωτα που κοβουν, ειναι υγεια και παιδεια.Εζησα την Θατσερ και βιωσα το μοντελο,σιδηροδρομοι ,νοσοκομεια,σχολεια κλπ κλπ Ομως εκει υπηρχαν και θεσμοι ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΔΩ για να αντεξεις το ΣΟΚ.Η τεραστια διαφορα ειναι οτι αυτοι ειχαν μαθει κολυμπι μικροι και δεν πνιγηκαν οπως εδω, που σε πετανε σε φουρτουνιασμενη θαλασσα ΧΩΡΙς ΣΩΣΙΒΙΟ και χωρις να σου εχουν μαθει κολυμπι.Αυτο κανει την διαφορα, ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ Η ΜΟΝΙΜΗ ΜΑΥΡΙΛΑ,που φανηκε καθαρα στο προηγουμενο σχολιο ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΘΕΣΗ ΟΥΤΕ ΠΡΟΤΑΣΗ.Μονον διαπιστωση του προβληματος,μυθευματα που δεν ισχυουν, παρα μονον στα δελτια και στον Αυτια, λες και ΣΚΟΤΙΣΤΗΚΕ η moodys ,που οι επενδυσεις της ειναι πολλες φορες το ΑΕΠ της Ελλαδιτσας, ΑΝ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    Το να νομιζεις οτι ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, σε εμποδιζει να μαθεις απο τους αλλους.,

    ΑπάντησηΔιαγραφή