Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Κρίτων Αρσένης: Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού


 

      Την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση του νερού εκφράζει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης, αναφέροντας, ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και η ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό αποτελεί δικαίωμα για κάθε πολίτη.

«Έχει αποδειχθεί ότι η ιδιωτικοποίηση αυξάνει το κόστος για τους πολίτες και μειώνει την ποιότητα του νερού. Η ιδιωτικοποίηση του νερού στη Βρετανία από τη  Θ ά τ σ ε ρ   έφερε δραματικές επιπτώσεις για τους πολίτες αυξάνοντας το κόστος κατά 50% τα πρώτα 4 χρόνια, τριπλασιάζοντας τις διακοπές παροχής σε νοικοκυριά που δε μπορούσαν να πληρώσουν, μειώνοντας την  π ο ι ό τ η τ α,  αυξάνοντας τα κρούσματα δυσεντερίας και οδηγώντας σε αλλεπάλληλες παραβιάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας», προσθέτει ο κ. Αρσένης. 

«Πάνω από 1.5 εκατομμύριο Ευρωπαίοι πολίτες υπέγραψαν ήδη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού. «Αυτή είναι η πρώτη "Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών" που έχει καταφέρει να πληροί όλες τις τυπικές προϋποθέσεις. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βάσει της συνθήκης της Λισσαβώνας θα πρέπει τώρα να απαντήσει στο αίτημα των πολιτών προτείνοντας σχετική νομοθεσία», επισημαίνει.
 
Ο κ. Αρσένης καταλήγοντας καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης του νερού. 

 

Πηγή: NewPost

 

8 σχόλια:

  1. Αυτός ο ευρωβουλευης ασκεί τα καθήκοντά του όπως πρέπει. Του έχει γίνει πόλεμος (από το εσωτερικό φυσικά), αλλά εμμένει στις απόψεις του και παρεμβαίνει κάθε φορά που γίνεται εμπορευματοποίηση του περιβάλλοντος. Συγχαρητήρια σ' αυτό τον νέο άνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητηρια στον νεαρο κατω των 25 ευρωβουλευτη με λιστα, υιο του κ.Αρσενη του Υπουργου και τσαρου του ΠΑΣΟΚ.ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ,οφειλουμε να το επισημανουμε ,ιδιως επειδη δεν ψηφιστηκε μπηκε αριστεινδην. ΦΟΒΕΡΟ ΤΑΛΕΝΤΟ, ασχετως ορθοτητας των αποψεων .Η ΣΥΖΗΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καμμία συγγένεια με τον Γεράσιμο Αρσένη. Νομίζω είναι γιος της Μαρίας Αρσένη, παλαιάς πολιτικού του ΠΑΣΟΚ, από Θεσ/νίκη. Εξελέγη ευρωβουλευτής το 2009 σε ηλικία 32 ετών. Διαθέτει εκτός από το πανεπιστημιακό πτυχίο στην Ελλάδα και μεταπτυχιακό από το Χάρβαρντ. Φυσικά επιλέχθηκε για τη λίστα των ευρωβουλευτών από τον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ και πιθανότητα από τον ίδιο το Γιωργάκη Παπανδρέου και μάλλον ως γιος της Αρσένη. Ναι, βγήκε στο ευρωκοινοβούλιο λόγω λίστας.

    ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ, ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΕΙ. ΕΧΕΙ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΡΩΤΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΜΕΝΑ ΩΣ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ......
    ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ.
    Δεν θα πω μπραβο σε καποιον που οφειλει να κανει καλα την δουλεια για την οποια πληρωνεται πλουσιοπαροχα ,ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ, ΛΟΓΩ ΟΝΟΜΑΤΟΣ,ενω θα μπορουσαν να βρεθουν πολλοι καλυτεροι χωρις ομως καλυτερο ...ονομα......
    τοσο απλα και ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ .......ασε που νομιζω οτι ειναι απο τον πρωτο γαμο του Γερασιμου,το τελευταιο ΑΝΕΥ ΣΗΜΑΣΙΑΣ.Ειναι εντελως απογοητευτικο ,να ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ , ΑΦΟΥ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΟΝΤΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ....ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.....Εντελως απογοητευτικο ,αντι δημοκρατικο ,αντι αξιοκρατικο,ΕΙΝΑΙ ΝΕΠΟΤΙΣΜΟΣ ,ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗ (ΚΑΤΙ ΧΑΡΗ ΘΑ ΧΡΩΣΤΑΓΕ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ)ΚΑΙ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ που τοσο ταλανιζουν αυτη την χωρα με τους γονους και τους απογονους.Οχι δεν λεω μπραβο σε ΕΩΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕ ΛΙΣΤΕΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ.Ας πηγαινε να κριθει σε εκλογες εθνικες πρωτα ,δεν τον πηραν δα ..τα χρονια....το κομμα του .εχει πεσει να τον φαει γιατι μπηκε απο το ΠΑΡΑΘΥΡΟ.ΞΑΝΑ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θυμάμαι πριν λίγους μήνες τί χαμός έγινε από την κυβ;eρνηση και κάτι κανάλια επειδή καταγγειλε τη θαλάσσια έρευνα στο Ιόνιο ως μη εναρμονισμενη με τηn κοινοτική περιβαλλοντική νομοθεσία... Τί ειρωνίες, τί ξαφνικά θυμηθήκανε "εμείς σε βάλαμε στη θέση αυτή", τί "το κόμμα σου έχει άλλη άποψη", τί "είσαι πολύ ..νέος" !!! Απίστευτοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ιδιωτικοποίηση του νερού! Και όλοι μας τους κοιτάμε. Αν προσέξατε άρχισαν τη σχετική προπαγάνδα με την ποιότητα του νερού, ώστε να το ξεπουλήσουν χωρίς αντιδράσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΤΑΝ ΔΕΧΕΣΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ..........ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΔΩΣΑΝ......και η ομερτα ειναι το β και α, βα της ελληνικης πολιτικης σκηνης.ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΡΑΤΑΩ ΣΤΟ ΧΕΡΙ,ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ?Γιατι καμμια εξεταστικοανακριτικη δεν εβγαλε ποτε τιποτα?Και να σκεφθεις οτι δεν ειναι με λιστα......Η βουλη ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ .....ΕΕΕΕΕΕ δεν ειναι και θυμα ο περι ου ......ουτε ηρωας.....ΕΛΕΟς.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα δημοψηφισματα ειναι θεσμος της ΕΕ.ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ...ΚΟΙΤΑΜΕ ..... ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ. Το 1.5 εακκατομμυρια ειναι το ελαχιστοτατο οριο.300 εκατομμυρια νοτιοι με Γαλλια,καθονται και τους χορευει το ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ ΤΟ ΜΕΓΑ ΔΟΥΚΑΤΟ,ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΤΑΝΤΑ.Μπορουν να αντιδρασουν μεσω των θεσμων της ΕΕ και του ευρωπαικου κοινοβουλιου, που δηλωσε οτι ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΟΥΡΟ ΓΚΡΟΥΠ.Τ ευρωπαικο κοινοβουλιο καιρος ειναι να αντιληφθει οτι εχει ρολο ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ γιατι ειναι αντιπροσωπευτικο οργανο των πολιτων,ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή