Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Θανατηφόρα πάμφθηνα ναρκωτικά στην Ελλάδα της φτώχειας





Kapodistriou Street, a long road in the center of Athens, where sisa users congregate.

      

       Δημοσίευμα του Guardian επισημαίνει,  ότι στην Ελλάδα σημειώνεται δραματική αύξηση στη χρήση του θανατηφόρου ναρκωτικού «shisha» γνωστού ως «κοκαΐνη των φτωχών», καθώς στοιχίζει λιγότερο από δύο ευρώ. Εκτός από το γεγονός ότι είναι άμεσα διαθέσιμο, είναι και εύκολο να κατασκευαστεί.

       Σε ένα οδοιπορικό της αθλιότητας στους δρόμους της Αθήνας που μετέδωσε το Vice.com,  μιλούν  πρώην και νυν χρήστες:  «Είναι το χειρότερο ναρκωτικό. Καίει τα σωθικά σου, σε κάνει επιθετικό και εξασφαλίζει ότι θα οδηγήσει στην τρέλλα», λέει η Μαρία, πρώην ηρωινομανής. «Μπορεί να σε κάνει να σκοτώσεις... Και εξαπλώνεται πιο γρήγορα και από το θάνατο. Πολλοί χρήστες έχουν πεθάνει», λέει ο Κωνσταντίνος, ένας χρήστης.

Ο Χ. Πουλόπουλος, επικεφαλής του ΚΕΘΕΑ, δηλώνει ότι το «shisha» συμβολίζει τη λεηλασία μίας κρίσης και είναι η απάντηση των εμπόρων για όσους δε μπορούν πλέον να αγοράσουν ακριβά ναρκωτικά όπως ηρωίνη και κοκαΐνη.  Στην Αθήνα, την οποία έχει χτυπήσει πιο σκληρά η οικονομική κρίση, το shisha είναι κομμάτι της κατάστασης», προσθέτει.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται, πως η κυβέρνηση προσπάθησε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα απλώς κρύβοντάς το, με το να απομακρύνει  τοξικομανείς και αστέγους από το κέντρο της Αθήνας με επιχειρήσεις «σκούπα». 

Τα δύο συνταρακτικά video του vice.com/en στους δρόμους της Αθήνας:

http://www.vice.com/en_uk/vice-news/sisa-cocaine-of-the-poor-part-1

http://www.vice.com/en_uk/vice-news/sisa-cocaine-of-the-poor-part-2

 

Πηγή: enet.gr

 

4 σχόλια:

  1. ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ το γνωστον αναθεμα ?Αλλη μια καταστροφη μας βρηκε.....και την ανακαλυψε η guardian.
    ΤO OTI TO SHISHA κανει θραυση στους ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ....ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.
    Εκεινο που δεν μας λεει το αρθρο,ειναι ΠΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΚΑΙ ΚΡΥΒΕΙ ΜΟΝΟΝ ΟΣΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ SHISHA ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΦΥΣΙΚΑ..... ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ. Τους κανει εξετασεις και τους διαχωριζει?ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ ΝΑΡΚΟΜΑΝΩΝ,,,ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΡΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ .Τα αλλα ειναι εικασιες υπο μορφη ,μου ειπε του ειπα κλπ κλπ κλπ.Κατι πρεπει να γραψουν για vice και το βρηκαν σαν ωραιο τιτλο.
    κριση φτωχΕια ΦΤΩΧΟΝΑΡΚΩΤΙΚΟ.
    ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.ΦΥΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.Η αδυναμια της πολιτειας ηταν δεδομενη ακομα και την εποχη της τυφλης ΜΑΙΜΟΥΔΟΕΥΜΑΡΕΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε βαρέθηκες να παίρνεις αμπάριζα όλα τα μπλογκ με ασύντακτα θολά κατεβατά για να πείσεις (μάλλον), πως όλα ...βαίνουν καλώς; Στα μπλογκ θα βρεις λύση για το υπαρξιακό σου εγώ; Βγες στην πλατεία καλύτερα και βγάζε λόγους. Στα μπλογκ απαιτείται στοιχειώδης δεοντολογία και προπάντων αίσθηση του μέτρου.

      Διαγραφή
  2. ΔΩΣΑΤΕ ΕΝΑ ΠΛΗΡΕΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ....ΜΕΤΡΟΥ.
    Οσο για την δεοντολογια .....το ρητο ανθρωπων εκαστος δυο πηρας φερει....ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ ΠΛΗΡΩΣ.
    ΟΧΙ ΔΕΝ Β ΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΑΝΟΗΣΙΕΣ.Γεματη αυτη η χωρα ,που να γλυτωσεις?ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΘΩ αν αξιζει την πληκτρολογηση 4 σειρων ,τετοιος .....ανθρωπος πολιτης ΤΕΤΟΙΟΥ υψηλου επιπεδου σχολιαστης, με τετοιες γνωσεις ...ψυχολογιας.....που ΚΟΣΜΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΠΛΟΓΚ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ.
    ΧΑΡΗΤΕ ΤΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά τα βίντεο είναι η αλήθεια που δε θέλουμε να βλέπουμε και φυσικά ποτέ δε θα προβληθούν στην τηλεόραση. Επιχείρηση "σκούπα" δεν κάνει μόνο η κυβέρνηση. Κάνει ο καθένας μας ατομικά, όταν αποφεύγει να δει ό,τι ενοχλεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή