ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÕÐÏÕÑÃÉÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ



      Αφορμή για την ένταση, υπήρξε η κατάθεση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, εισαγγελέα Ιω. Διώτη, ο οποίος παραδέχτηκε ότι δημιούργησε τρίτο usb με τη λίστα Λαγκάρντ και ότι έφτιαξε ένα κατάλογο με ονόματα, τον οποίο παρέδωσε στον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Οι επίμονες ερωτήσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου προς τον μάρτυρα, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος της αφαίρεσε το λόγο.

Η κ. Κωνσταντοπούλου από την πλευρά της, κατηγόρησε τον κ. Μαρκογιαννάκη ότι σκόπιμα επενέβη σε ένα πολύ  κ ρ ί σ ι μ ο   σ τ ά δ ι ο   της ανακριτικής διαδικασίας και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνει διάβημα διαμαρτυρίας για προσπάθεια συγκάλυψης προς τη Βουλή, καθώς -όπως υποστηρίζει- για άλλη μια φορά γίνεται προσπάθεια με βίαιο τρόπο να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια.

 

    Ο Σάμπι Μιωνί των 500 εκ. δολλ. της λίστας θα εξεταστεί ..γραπτώς!

      Επίθεση -και μάλιστα με αήθεις χαρακτηρισμούς δυστυχώς - δέχτηκε εκ νέου η βουλευτής του ΣYΡΙΖΑ από το γνωστό ντουέτο της Προανακριτικής, Ρήγα - Μαρκογιαννάκη, όταν η Αντιπολίτευση ζητούσε αυτοπρόσωπη εξέταση του επιχειρηματία Σάμπι Μιωνί αντί της γραπτής κατάθεσης που ζητούσε η κυβερνητική πλειοψηφία. Με ψήφους 7 -6 αποφασίστηκε να του σταλεί ...ερωτηματολόγιο.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Σάμπι Μιωνί εμφανίζεται στο μεγαλύτερο λογαριασμό στη λίστα Λαγκάρντ. Κατά καιρούς έχουν ακουστεί διάφορα ονόματα ως πραγματικοί δικαιούχοι του εν λόγω λογαριασμού, μεταξύ των οποίων αυτό της Μαργαρίτας Παπανδρέου. 

Ο ίδιος είχε παραδεχθεί στο περιοδικό «Hot Doc» του Κώστα Βαξεβάνη που αποκάλυψε τη λίστα, ότι διαχειρίστρια κεφαλαίων του ήταν η κ.  Μαρία Παντελή. 

Συγχρόνως όμως ως διαχειριστής κεφαλαίων εμφανίζεται και άλλος επώνυμος της λίστας ο Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος είναι δικηγόρος και σήμερα σύμβουλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά....