Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Τριήμερος μουσικός Μαραθώνιος: Έργα για πιάνο του Μπετόβεν με όργανα εποχής








      Πώς να ηχούσαν άραγε το πιάνο, τα πνευστά, τα έγχορδα, την εποχή του  Μπετόβεν;

Τα εννέα μεγαλειώδη έργα του L.V. Beethoven, που χρησιμοποιούν το πιάνο ως σολιστικό όργανο, θα απολαύσουμε – για πρώτη φορά στην Ελλάδα - σε όργανα κλασικής περιόδου, παρόμοια με αυτά που είχε στη διάθεσή του ο μεγάλος συνθέτης, όπως: 

Πνευστά του 1800, εντέρινες χορδές, δοξάρια αντίγραφα των πρώτων «κλασικών» δοξαριών (Dooud) που εμφανίστηκαν και μια αυθεντική άρπα Erard του 1803. Επικεφαλής, ένα αυθεντικό φορτεπιάνο Stodart του 1820, παρόμοιο στη φιλοσοφία και απόδοση με το θρυλικό πιάνο, που έστειλε ο Broadwood, ως δώρο στο Μπετόβεν το 1818.

Οι καταξιωμένοι ερμηνευτές που συνεργάζονται με την Καμεράτα, τις τρεις βραδιές, είναι οι πιανίστες Νίκος Λαάρης, Στέφανος Νάσος, Τάσος Πάππας, Τίτος Γουβέλης, Θοδωρής Τζοβανάκης, Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, Θανάσης Αποστολόπουλος, Χαράλαμπος Αγγελόπουλος και Γιώργος Πέτρου, ο βιολονίστας Σέρτζιου Ναστάσα, ο τσελίστας Άγγελος Λιακάκης, έξι λυρικοί τραγουδιστές και η Μικτή Χορωδία του Δήμου Αθηναίων σε μουσική διδασκαλία Σταύρου Μπερή. Και τις τρεις συναυλίες διευθύνει ο αρχιμουσικός Γιώργος Πέτρου.

 

Πρόγραμμα :

 

Τα πέντε δημοφιλή Κοντσέρτα για πιάνο, το Κοντσέρτο για πιάνο αρ.6, έργο 61, το Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 0 (WO04) που ο Μπετόβεν συνέθεσε στην ηλικία των 14 χρόνων σε ανασύνθεση-ενορχήστρωση Φίλιππου Τσαλαχούρη ειδικά για την παραγωγή αυτή, το Τριπλό Κοντσέρτο για βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο, έργο 56 και τη Φαντασία για πιάνο χορωδία και ορχήστρα, έργο 80, γνωστή με την επωνυμία «Μικρή Ενάτη».

Τις τρεις συναυλίες ‘ανοίγουν’ αποσπάσματα από το μπαλέτο «Τα πλάσματα του Προμηθέα», έργο 43.

 

Παρασκευή 12, το Σάββατο 13 & την Κυριακή 14 Απριλίου (8.30 μ.μ.) στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. 

 

Εισιτήρια: € 10,00 - 18,00 - 25,00 και 35,00 (Διακεκριμένη Ζώνη)

 

Ειδικές τιμές: € 6,00 (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, Α.Μ.Ε.Α.), και 8,50 (65+, πολύτεκνοι)

 

Αγορά εισιτηρίων και για τις τρεις συναυλίες: έκπτωση 20% (η έκπτωση δεν ισχύει για τις ειδικές τιμές)

 

Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333 και στην ιστοσελίδα του ΜΜΑ: www.megaron.gr

 

 

 

Πηγή: entertainment.in.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου