Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Βλάβη στο Κοζλοντούι, αλλά χωρίς διαρροή, ισχυρίζονται οι Βούλγαροι





      Η Βουλγαρία ανακοίνωσε, ότι διεκόπη χτες  βράδυ η λειτουργία του ενός εκ των δύο αντιδραστήρων του πυρηνικού σταθμού του Κοζλοντούι, εξαιτίας βλάβης στο σύστημα ψύξης της γεννήτριας και ότι το περιστατικό   δ ε ν    ε ί χ ε   κ α μ μ ί α   σ υ ν έ π ε ι α    στα «επίπεδα ραδιενέργειας γύρω από τον πυρηνικό σταθμό».

«Η γεννήτρια της μονάδας 5 των 1.000 MW του σταθμού του Κοζλοντούι αποσυνδέθηκε από το ενεργειακό σύστημα της χώρας στις 22:39 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) στις 14 Απριλίου. Ο λόγος της διακοπής ήταν ο εντοπισμός μιας διαρροής υδρογόνου το οποίο εξυπηρετεί στην ψύξη γεννήτριας που βρίσκεται σε ένα συμβατικό, μη ραδιενεργό τμήμα της μονάδας», υπογραμμίζεται επίσης.

Ήδη στη μονάδα γίνονται εργασίες επισκευής, σύμφωνα με τις βουλγαρικές αρχές.

       Ο μοναδικός αυτός πυρηνικός σταθμός της Βουλγαρίας διαθέτει δύο αντιδραστήρες πεπιεσμένου ύδατος ρωσικής κατασκευής 1.000 MW έκαστος.

Οι αρχές έκλεισαν το 2002 και το 2006, υπό το βάρος των πιέσεων της ΕΕ για λόγους ασφαλείας, τέσσερις παλιούς αντιδραστήρες των 440 MW έκαστος. 

 

 

Πηγή: .naftemporiki.gr από ΑΜΠΕ και Γαλλικό Πρακτορείο












2 σχόλια:

  1. Τους Βούλγαρους να πιστέψουμε ή τους δικούς μας, που ούτε καν ασχολήθηκαν με το θέμα μέχρι στιγμής τουλάχιστον... Δε θάπρεπε να μετρήσουν τη ραδιενέργεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και αυτό να μας βρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή