Κυριακή 21 Απριλίου 2013

"21η Απριλίου '67": Τα οικονομικά σκάνδαλα της χούντας

                


 

 

 

 

 

 

 

       Συχνά ακούμε, ότι μπορεί μεν να υπήρχε τότε δικτατορία, αλλά ήσαν έντιμοι, δεν έγιναν οικονομικά σκάνδαλα ούτε υπήρχε διαφθορά και ρουσφέτια και ότι γενικά  σεβάστηκαν το δημόσιο χρήμα. Όμως οι ισχυρισμοί αυτοί, που συνήθως εκπορεύονται και συστηματικά προβάλλονται από τη  γνωστή ακραία οργάνωση, είναι ψευδέστατοι και φυσικά παντελώς ανιστόρητοι. Συνεχή, αμέτρητα και ομολογημένα τα οικονομικά σκάνδαλα των απριλιανών!


  Ε ν δ ε ι κ τ ι κ ά  κ α ι  μ ό ν ο ν:



 

Οι ίδιοι οι χουντικοί ομολογούν σκάνδαλα και διαφθορά

 

- Ο πραξικοπηματίας Ιω. Λαδάς έκανε την περίφημη δήλωση - κόλαφο για το βίο και την πολιτεία των χουντικών,  "εγώ φεύγω με   κ α θ α ρ ά  χ έ ρ ι α"!

- Ο κεντρικός προπαγανδιστής της χούντας Σάββας  Κωνσταντόπουλος, γράφει για "νεο-φαυλοκρατία" και "αποπνιχτική ατμόσφαιρα σκανδάλων".

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ντέλλα ρουφογάλη
Ντέλλα και Μιχ. Ρουφογάλης

 

 

 

 

 

 

 

- Στο βιβλίο της η Ντέλλα Ρουφογάλη, σύζυγος του χουντικού αρχηγού της ΚΥΠ, ομολογεί πλήθος ρουσφετιών και πανάκριβων δώρων από τους ευνοημένους, γράφοντας επί λέξει: "...το καλύτερο   χ α β ι ά ρ ι  Περσίας και καβούρια Αλάσκας καταφθάνουν στο σπίτι. Δεν ξέρω τί να τα κάνω"!!!

- Το καθεστώς Ιωαννίδη, λόγω αντίθεσης με τον Παπαδόπουλο, έβγαλε στη δημοσιότητα πλήρη οικονομικά στοιχεία του διαβόητου ..."Τάματος του Έθνους". 

    

         Αμαρτωλές συμβάσεις, Τάματα, θαλασσοδάνεια, σάπια κρέατα...

 

- Μόλις ανέλαβαν εσύναψαν σύμβαση με την αμερικάνικη εταιρία   L i t t o n  και της κατέβαλαν 1,2 εκ. δολλάρια συν έξοδα για επενδύσεις, που ...δεν  έγιναν ποτέ. 

- Αμέσως μετά το ναυάγιο με τη Litton, ο Μακαρέζος υπέγραψε μεγάλη  αποικιοκρατική σύμβαση με τον Αμερικάνο εργολάβο Ρ. Μακντόναλντ,   για την κατασκευή της  Ε γ ν α τ ί α ς    Οδού. Εγγυήθηκαν τα δάνειά του, τον «διευκόλυναν» με 33,4 εκ. ομόλογα και 4,5 εκ. δολάρια ως προκαταβολή, αλλά ο Μακντόναλντ δεν εξασφάλισε χρηματοδότηση από το εξωτερικό και έφυγε!

- Πασίγνωστες οι "δουλειές" της χούντας με τον ελληνοαμερικανό επιχειρηματία  Τ ο μ    Π ά π π α ς: Αποικιοκρατική σύμβαση εμφιάλωσης της Coca- Cola και απαλλαγή  από τις αντισταθμιστικές υποχρεώσεις για αγροτοβιομηχανικές μονάδες. Μάλιστα ένας υπάλληλος του Τομ Πάππας, ο Π. Τοτόμης,  διορίστηκε υπουργός και μετά διοικητής της ΕΤΒΑ!  

 

Αποτέλεσμα εικόνας για attikanet 21 Απριλίου τα οικονομικά σκάνδαλα της χουντα
Ο Παπαδόπουλος με τον Τομ Πάππας

 

- Συστάθηκε «Ειδικό Ταμείο» για την ανέγερση εκκλησίας στα Τουρκοβούνια,  του λεγομένου "Τ ά μ α τ ο ς   τ ο υ    Έ θ ν ο υ ς". Εισέρρευσαν δάνεια, εισφορές, δωρεές κλπ., σύνολο 453,3 εκατομμύρια δρχ.(45,5 εκατομμύρια ως δημόσια επιχορήγηση, 180 εκατομμύρια από «δωρεές», «εισφορές» και 230 εκατομμύρια σε δάνεια). Ενα μέρος των «εισφορών» ήταν επίσης δημόσιο χρήμα. Π.χ. η Αγροτική Τράπεζα «πρόσφερε» 10 εκατομμύρια. Το έργο δεν πραγματοποιήθηκε, αλλά   ε ξ α φ α ν ί σ τ η κ α ν   4 0 6   ε κ α τ ο μ μ ύ ρ ι α  (το 90%),  υποτίθεται για απαλλοτριώσεις, «δαπάνες μελετών», προπαρασκευαστικά έργα και «δαπάνες διοικήσεως και λειτουργίας»...

 

Αποτέλεσμα εικόνας για attikanet 21 Απριλίου τα οικονομικά σκάνδαλα της χουντα
Οι πραξικοπηματίες εγκαινιάζουν την αποπεράτωση .....της μακέτας!!!






 

 

 

 


 

  - Ο υφυπουργός Εμπορίου   Μ π α λ ό π ο υ λ ο ς   με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου, Παπαμιχαλόπουλο, ήσαν οι μοναδικοί που καταδικάστηκαν επί χούντας κι αυτό λόγω της αποκαθήλωσης του Παπαδόπουλου από τον Ιωαννίδη. Πρόκειται για το περίφημο   σ κ ά ν δ α λ ο   τ ω ν  σ ά π ι ω ν   κ ρ ε ά τ ω ν  της Αργεντινής με το όνομα του Μπαλόπουλου να μένει στην Ιστορία και να γίνεται  σλόγκαν.  Στο δικαστήριο μάλιστα, αναγνώσθηκε εντολή του Παττακού που απαγόρευε  για  κάποιο διάστημα τη διάθεση ντόπιου κρέατος, χάριν των των προβληματικών της Αργεντινής!  Επίσης κατατέθηκε πως οι κατηγορούμενοι   χ ρ η μ α τ ί ζ ο ν τ α ν  «κατά συρροήν» και από μεγαλέμπορους της Ροδεσίας, οι οποίοι επεδίωκαν να αποκτήσουν μονοπωλιακά προνόμια στην εισαγωγή κρέατος. Αποτέλεσμα, η συγκέντρωση αδειών εισαγωγής σε χέρια λίγων και ανατιμήσεις.

- Επί δικτατορίας γιγαντώθηκαν οι  "ημέτεροι", με  θ α λ α σ σ ο δ ά ν ε ι α   από τις κρατικές τράπεζες.  Πρωταθλητές στη χορήγησή τους, οι Λαδάς και Ρουφογάλης και μάλιστα πριν κλείσουν μήνα στην εξουσία. Σε δύο δημοσιευθέντα έγγραφα του τελευταίου, αναφέρονται χορηγήσεις δανείων άνω του 1,5 δισεκατομμυρίου και για  «υπό έγκρισιν» δάνεια άνω του 1,6 δισεκατομμυρίου δρχ.!!

- Γίνονταν κατά κόρον απευθείας αναθέσεις έργων   χ ω ρ ί ς   δ ι α γ ω ν ι σ μ ο ύ ς   σε διάφορες εταιρίες. Π.χ. αγορά μηχανημάτων για τη ΔΕΗ από τη Siemens, με πρόσχημα αποφυγή καθυστερήσεων, όπως εσηγήθηκε ο διοικητής της, στρατηγός Καρδαμάκης!

 

                         Διορισμοί ημετέρων, οικογενειοκρατία

 






- O Μακαρέζος διόρισε υπουργό Γεωργίας κι αργότερα Βορείου Ελλάδος, τον κουνιάδο του Αλέξανδρο Ματθαίου.

 - Ο Λαδάς έκανε τον ένα ξάδερφό του διοικητή της ΑΣΔΕΝ και τον άλλο Γ.Γ. Κοινωνικών Υπηρεσιών. 

- Ο γαμπρός του Παττακού Ανδρέας Μεϊντάσης επιδόθηκε σε μπίζνες ολκής με το Δήμο Αθηναίων –από την κατασκευή του υπόγειου γκαράζ της Κλαυθμώνος μέχρι μια "τεχνική μελέτη αξιοποίησης δημοτικού ακινήτου", για την οποία εισέπραξε το ιλιγγιώδες για την εποχή ποσό του 1.109.000 δρχ! Επίσης ανέλαβε έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης και οδοποιϊας ανά την Ελλάδα, έκανε μια ελληνοαφρικανική εταιρία αμέσως μετά την επιστροφή του πεθερού Παττακού από ταξίδι στις αφρικανικές χώρες κλπ. κλπ....

- Τα αδέρφια του Παπαδόπουλου: 

Ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος διετέλεσε στρατιωτικός ακόλουθος, Γ.Γ. του Υπ. Προεδρίας, Περιφερειακός Διοικητής Αττικής και «υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ».  Ο Χαράλαμπος Παπαδόπουλος αναρριχήθηκε αστραπιαία στην υπαλληλική ιεραρχία για να αναλάβει Γ.Γ. Δημ. Τάξεως. 

- Ο  στρατηγός Καρδαμάκης έγινε διοικητής της ΔΕΗ και ο διαβόητος πρώην αρχηγός της ΚΥΠ  στρατηγός Αλ. Νάτσινας, ανέλαβε δ/ντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών!

 

                            Χλιδή, σπατάλες, προκλητική επίδειξη πλούτου

 

-Την πρωτοκαθεδρία στην κοσμική ζωή είχε ο   Ρ ο υ φ ο γ ά λ η ς   της ΚΥΠ και η νεαρή σύζυγός του, πρώην μοντέλο, Ντέλλα, με πολυτελή θορυβώδη  πάρτυ, παρουσία εφοπλιστών και μεγαλοεπιχειρηματιών, οι οποίοι τους έστελναν πολυτελή δώρα.

- Τη δική της προκλητικά πλούσια ζωή της αφηγείται στο  βιβλίο της η Ντέλλα Ρουφογάλη, αλλά και αυτή της συζύγου του δικτάτορα,  Δ έ σ π ο ι ν α ς   Π α π α δ ο π ο ύ λ ο υ.  Μαζί πήγαν στο Παρίσι, έμεναν σε πολυτελείς σουίτες στο Ιντερκοντινένταλ, έκαναν βόλτες με λιμουζίνες και πανάκριβα ψώνια, μάλιστα δε, συναντήθηκαν εκεί και με το ζεύγος Γιάννη Λάτση. Όταν μετά χρειάστηκε να πάνε στις Βρυξέλλες οδικώς λόγω της κακοκαιρίας, τους έστειλε λιμουζίνα ο Ωνάσης! 

- Ο   Π α π α δ ό π ο υ λ ο ς   "νοίκιαζε" στο Ψυχικό  βίλλα ιδιοκτησίας εφοπλιστών και στο Λαγονήσι τη βίλλα Ωνάση.  Συγχρόνως η μεγαλομανία του τον έκανε να κτίσει αυθαίρετη βίλλα, με ελικοδρόμια, φυλάκια για σκοπιές κλπ. μέσα στον ...Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, αλλά και ...σαλέ στο όρος Μπέλες, για να κυνηγάει αγριογούρουνα!!

 

 

Papadopoulos_exohiko_after2
Η ερειπωμένη, σήμερα, βίλλα στην Πάρνηθα...

 

 

 

 

...και το εγκαταλελειμμένο σαλέ στο όρος Μπέλες

 

- Ο   α δ ε ρ φ ό ς   του δικτάτορα, Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, σύμφωνα με τα απομνημονεύματα αξιωματικού της αστυνομίας, είχε το προσωνύμιο "μπον φιλέ", για την πολυτελή διαβίωσή του και ιδιαίτερα για τις δαπανηρές νυχτερινές περιηγήσεις του στα καμπαρέ.

 

      "Ευλόγησαν τα γένια" τους και νομοθέτησαν την  ασυλία τους!

 

- Το 1970 οι δικτάτορες θεσμοθέτησαν τη στεγαστική αποκατάσταση «αξιωματικών διαδραματισάντων εξέχοντα ρόλον» ...στο πραξικόπημα. 

- Στις 30/12/ 1970, έκαναν νόμο «περί ευθύνης υπουργών», ώστε να αποφύγουν μελλοντική δίωξη και  «παρέγραψαν» όλα τα εγκλήματα, «δια τα οποία δεν ησκήθη ποινική δίωξις μέχρι της ημέρας συγκλήσεως» κάποιας Βουλής, μελλοντικής. Εάν επιτύγχανε το πείραμα της κυβέρνησης Μαρκεζίνη κατά πάσαν βεβαιότητα θα επιβίωνε αυτή η ασυλία που πρόσφεραν στον εαυτό τους. 

 

Οι σχέσεις με το εγχώριο κεφάλαιο - Η βίαιη απαλλοτρίωση χάριν του Ανδρεάδημμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ

 


 

 Αποτέλεσμα εικόνας για attikanet 21 Απριλίου τα οικονομικά σκάνδαλα της χουντα

                                      
 

- Όλα τα μεγάλα ονόματα, Ωνάσης, Νιάρχος, Λάτσης, Ανδρεάδης, Βαρδινογιάννης, Μποδοσάκης και πολλοί άλλοι, υπήρξαν ομοτράπεζοι των συνταγματαρχών. Διάφοροι επιχειρηματίες  κυριολεκτικά γιγαντώθηκαν τότε, όπως πασίγνωση αλυσίδα ξενοδοχείων, ο Ανδρεάδης που βρέθηκε με όμιλο πέντε τραπεζών κ.ά.

- Μάλιστα κάποτε, επειδή συγκρούστηκαν οι μεγιστάνες μεταξύ τους για το ποιός θα πάρει τα διϋλιστήρια, έγιναν μέχρι απόπειρες πραξικοπημάτων και έκτακτοι ανασχηματισμοί, διότι στην τριανδρία της χούντας ο καθένας υποστήριζε διαφορετικό   εφοπλιστή!  

 - Μαύρη σελίδα της χουντικής περιόδου, οι απροκάλυπτες παρεμβάσεις του δημοσίου για βίαιες  απαλλοτριώσεις και παράδοση της γης με διαδικασίες fast track σε ιδιωτικές εταιρίες, όπως τα  3.000 στρέμματα στην Πάχη Μ ε γ ά ρ ω ν,   στον Ανδρεάδη για διϋλιστήριο. Ενώ εκκρεμούσε η υπόθεση στο Συμβούλιο Επικρατείας, οι μπουλντόζες του Ανδρεάδη μπήκαν νύχτα στον ελαιώνα των Μεγάρων, ξ ε ρ ρ ί ζ ω σ α ν   τεράστιο αριθμό ελαιοδέντρων και  γκρέμισαν κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής. 

 

μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ

 


Αποτέλεσμα εικόνας για αγώνες μεγαριτών χουντα
Αιωνόβιες ελιές ξερριζώθηκαν, εν μια νυκτί....

 

 

Οι Μεγαρίτες ξεσηκώθηκαν με γενική απεργία και συλλαλητήριο 12.000 (!) ανθρώπων και μάλιστα με επιτροπή αγώνα συμμετείχαν στην κατάληψη του Πολυτεχνείου! Ο αγώνας τους δικαιώθηκε και τα σχέδια Ανδρεάδη - χούντας ματαιώθηκαν... 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για attikanet 21 Απριλίου τα οικονομικά σκάνδαλα της χουντα

 

 

       

      

Μη διερεύνηση των περισσοτέρων οικονομικών σκανδάλων...

 

Τα φριχτότερα ανομήματα της χούντας υπήρξαν ο στραγγαλισμός των ελευθεριών του ελληνικού λαού, με θανατώσεις αντιφρονούντων, με βασανισμούς  και εξευτελισμούς πολιτικών κρατουμένων και  φυσικά η κυπριακή τραγωδία, που εξαιτίας της, παρέδωσαν με σκυμμένο κεφάλι την εξουσία.

Έτσι πέρασαν σε δεύτερη μοίρα τα οικονομικά σκάνδαλα και δεν έγινε διερεύνηση όλων. Όμως καί υπήρξαν καί πολλά ήσαν καί τεραστίου μεγέθους και τα ντοκουμέντα αναρίθμητα.

Η χούντα συνέχισε ανελλιπώς τη διαφθορά, τις οικονομικές ατασθαλίες και την ευνοιοκρατία του μετεμφυλιακού κράτους και παρέδωσε "επάξια" τη σκυτάλη στο "πάρτυ" της μεταπολίτευσης.

Κ α ι   έ μ ε ι ν α ν    μ ό ν ο ν   ε π τ ά   χ ρ ό ν ι α   σ τ η ν    ε ξ ο υ σ ί α...

 





Πηγές:

 

Α.Ν. 5/1967, Ν.Δ. 802/30.12.1970)

ΦΕΚ: 1968/Α/201, 1969/Α/15, 1972/Α/72, 1972/Α/88,

Περιοδικό «Πολιτικά Θέματα» 5.10.73 και 8.2.75)

«Αρχεία Καραμανλή», τ. 7ος, σ.50

Περιοδικό «Ταχυδρόμος» 29.8 και 12.9.74),

"Νέα" , 31.12.68

"Το Βήμα", 16.10.69

"Εστία", 19.1.74

Λεωνίδας Παπάγος, «Σημειώσεις 1967-1977», Αθήνα 1999, σ.296

Αλέξ. Δρεμπέλας, "Ο θρήνος του Χωροφύλακα", Αθήνα 1998, σ. 118

Ντέλλα Ρουφογάλη - Ρούνικ: Να γιατί...", (Αθήνα 2002, εκδ. Φερενίκη)

http://tvxs.gr/news/ταξίδια-στο-χρόνο/οικονομικές-σχέσεις-και-μηχανισμοί-κατά-τη-διάρκεια-της-δικτατορίας

sioualtec.blogspot.gr από «Spiegel» (3.12.1973, τχ. 49, σελ. 118-122)

http://mygonimo.blogspot.gr

konstantinosdavanelos.blogspot

Περιοδικό "Πριν", 16/12/2012




-------------------


 


 

 

 

11 σχόλια:

  1. Οι μπίζνες των χουντικών ήταν απίστευτες. Ειδικά οι δανειοδοτήσεις - χάρισμα στους δικούς τους για ξενοδοχεία πάνω σε παραλίες...Ανεξέλεγκτοι τελείως. Όπου θελανε αναθέτανε έργα χωρίς διαγωνισμούς. Τα ίδια ακριβώς χάλια με τους κοινοβουλευτικούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μεγαλη διαφορα ειναι οτι δεν εχουμε ξερονησια ουτε ΕΑΤ ΕΣΑ.Αυτο να μην το ξεχναμε ,οσοι ετσι ευκολα συκρινουν ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ.Αυτη η συγκριση ειναι ΥΒΡΙΣ, στους ανθρωοπους που φυλακιστηκαν,βασανιστηκαν και ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ απο την χουντα.Ζουνε ακομα πολλοι βασανισθεντες ,μην συγκρινουμε την κλοπη με τον φονο ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ .Η εξισωση, μονον τους ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΣ ,ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ.Αυτους που με τοσο κοντη μνημη ΒΓΑΛΑΜΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ.Δεν συγκρινουμε την χουντα με τιποτα αλλο .Η χουντα συγκρινεται μονον με ΑΛΛΕΣ ΧΟΥΝΤΕΣ.Της Χιλης ΤΟΥ ΠΙΝΟΣΕΤ,ΤΗΣ ΑΙΤΗΣ,ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΙΑ ΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΑΥΤΕΣ,ΟΧΙ ΜΕ ΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΑΣΧΕΤΩΣ ΤΟΥ ΑΝ ΨΗΦΙΖΕΙς ΛΑΘΟΣ.Συμψηφισμοι σε διαφορετικα καθεστωτα ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.Να μας σωσουν απο την κακη δημοκρατια ηθελαν τοτε ,το ιδιο επιχειρημμα εκφραζουν οι νοσταλγοι τους και τωρα.ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ.ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ.ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Επισημοι χουντικοι σημερα ειναι στην βουλη εκλεγμενοι.Λετε να αλλαξαν και να αγαπησαν την δημοκρατια ,Η ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ,οπως πολλακις εγινε στην Ιστορια πχ ο Χιτλερ που ανηλθε με εκλογες στην δημοκρατια τησ Βαιμαρης.Μεχρι και υπηκοοτητα του αλλαξαν, γιατι ηταν Αυστριακος, για να ξεγελασουν τους Γερμανους και τα καταφεραν.Η αγανακτηση για μια κακη δημοκρατια ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑΥΣΜΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ οχι για συγκριση με αυταρχικα καθεστωτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο, που λες ότι δεν πρέπει να συγκρίνουμε χούντα με δημοκρατία. Απλώς εγώ δεν εκφράστηκα καλά στο σχόλιό μου. Γράφοντας "τα ίδια χάλια", εννοούσα στα οικονομικά σκάνδαλα και μόνο.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. Βρεθήκαμε στη δυσάρεστη θέση να αφαιρέσουμε το προηγούμενο σχόλιο, επειδή χρησιμοποιήσατε απαράδεκτη χυδαία έκφραση.

      Διαγραφή
  3. Οι καιροι ειναι πονηροι αγαπητε.ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ οχι μονον ξεμυτησαν αλλα εκφραζονται και πολιτικα.Η ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ αυτους εξυπηρετει,η Αγανακτηση,αυτους θρεφει,η ιστορικη αμνησια αυτους βοηθαει.Καθηκον του καθενος μας ειναι ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ασχετως των πολιτικων εκφραστων της ,την δεδομενη στιγμη. Αυτη η δημοκρατια που εχει χωρο ακομα και για τους δεδηλωμενους εχθρους της ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ, ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ. Τα θεματα δημοκρατιας δεν λυνονται με απαγορευσεις,ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ,οσων καταλαβαινουμε ακομα. , Εσεις φαινεται εισθε ενας απο αυτους που καταλαβαινουν και δεν δινουν αμνηστια ουτε εχουν αμνησια.Καλημερα σας και...αντιστεκομαστε.....ΠΑΝΤΟΥ .....ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΡΑΒΔΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΑ "ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ" ΤΟΥ ΛΑΔΑ ΛΕΝΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΡΕΜΟΥΛΕΣ. ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΗΤΑΝΕ ΚΑΘΑΡΟΣ. ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ ΑΛΩΝΙΖΑΝ. ΟΣΟ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΤΑΔΕ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΗ ΨΑΘΑ Η ΕΜΕΝΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ,ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ; ΚΑΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΣΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ! ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΤΙ; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ! ΜΟΝΟ ΑΜΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΤΙΝΑΞΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ, ΒΓΑΖΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.
    ΟΙ ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΒΑΣΑΝΙΣΑΝΕ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΗΣΑΝΕ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΒΑΛΑΝΕ. ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η προσφατη δημοσκοπηση εδειξε οτι ενας στους 3 ελληνες πιστευει οτι ηταν καλυτερα στην χουντα.ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ παντοτε ζουσαν με μυθους.Επειδη ομως τα ...μυθευματα ειναι επικινδυνα,και η ιστορικη μνημη συνεχως απουσα,ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ,παρακαλω τον διαχειριστη ΝΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑς ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΑΝΟΥΜΕ απο την κακη δημοκρατια.Την Κυπρο,ΤΗΝ ΞΥΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ,ΠΟΥ ΚΟΝΤΕΨΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ,ΤΗΝ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ, ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥς ΕΠΙΤΡΟΠΟΥΣ,ΤΗΝ ΕΑΤ ΕΣΑ,ΤΑ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ,ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ,την αναστολη της ενταξης στην ΕΕ για 7 χρονια που διαφορετικα θα ηταν αν ειχαμε ενταχθει νωριτερα και με αλλες προυποθεσεις,ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙς ΠΛΗΓΕΣ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΣΕ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Η ΕΠΑΡΑΤΟΣ.ΙΣΟΒΙΑ ΕΝΟΧΗ ΙΣΟΒΙΑ ΜΝΗΜΗ.
    Και οταν λεμε ισοβια ΕΝΟΟΥΜΕ ΙΣΟΒΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΙ 670 ΤΟΝΟΙ ΧΡΥΣΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΓΓΟΝΟ ΤΟΥ DOUGLAS
    ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ Ο ΑΒΑΠΤΙΣΤΟΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΔΕΗ ΕΛΕΓΕ ΤΟΤΕ ΟΣΟ ΠΕΡΡΙΣΟΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ ΚΕΣ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΜΑΚΡΑΝ ΕΜΟΥ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΕΕΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΟΥ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ ....περρισότερο κες ....την ορθογραφία!!!!!

      Διαγραφή