Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Μισθός κάτω από τα 490 ευρώ - Πέρασε το Πολυνομοσχέδιο






       

      Με ψήφους  των Βουλευτών ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, πέρασε το βράδυ της Κυριακής το Πολυνομοσχέδιο, στο οποίο εντάχθηκε τροπολογία για καθαρές αμοιβές «κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας», όχι μεγαλύτερες των 490 ευρώ μηνιαίως - ενώ για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, οι απολαβές δε θα ξεπερνούν τα 427 ευρώ μηνιαίως. Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, δεν πρόκειται για μείωση, αλλά για ....για τον θεσμοθετημένο μισθό για νέους έως 25 ετών χωρίς τις ασφαλιστικές εισφορές.

 

                   Ανοίγει ο δρόμος για stage κάτω από 400 ευρώ...

 

      Θεωρείται πλέον πως πρόκειται για νέα μορφή των αμαρτωλών stage, αφού με πρόσχημα τη μείωση της ανεργίας και με βάση τον νόμο 2190 επιτρέπονται προσλήψεις "κατ' εξαίρεσιν" χωρίς ΑΣΕΠ!  Έτσι ο μισθός οδεύει ταχέως στον αρχικό στόχο της τρόικα για 360 ευρώ το μήνα. Εκτός αυτούείναι πλέον βάσιμο το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν στρατιές εγκλωβισμένων άνεργων νέων εξαρτημένων από κομματικά επιτελεία, που  θα τους υπόσχονται προσλήψεις με μισθό πείνας.

      Να σημειωθεί ότι κατά τη διαδικασία της ψήφισης του Πολυνομοσχεδίου,  ο   Π ρ ω θ υ π ο υ ρ γ ό ς     α π α ξ ί ω σ ε   για μία ακόμη φορά το Ελληνικό κοινοβούλιο,  καθώς εμφανίστηκε μόνο για να ψηφίσει και επέλεξε το δρόμο της σιωπής μέσα στην αίθουσα… 

 

 

Πηγή:gr.news.yahoo.com, news247.gr

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου