Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Στη Βαυαρία, κανείς δεν παραχωρεί χώρο για συνέδριο νεοναζί


















      Το νεοναζιστικό κόμμα NPD της  Γερμανίας θα πραγματοποιήσει το συνέδριό του στη Βαυαρία το σαββατοκύριακο, σε ...πάρκινγκ, ιδιοκτησίας στελέχους του, καθώς κανένας ιδιοκτήτης συνεδριακού χώρου δε δέχτηκε να τους παραχωρήσει χώρο...

 

                                        Ευρηματικές αντιδράσεις 

 

      Πολλοί  σχεδιάζουν να "παρενοχλήσουν" το συνέδριο παντοιοτρόπως. Έτσι, αυτές τις μέρες γίνονται επίτηδες κατασκευαστικές εργασίες στους γύρω από το πάρκινγκ δρόμους, ενώ το αριστερό κόμμα  της Βαυαρίας σχεδιάζει μεγάλη ροκ συναυλία με  στόχο την παρεμπόδιση του συνεδρίου. «Δε μπορούμε να σταματήσουμε την κομματική εκδήλωση, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ...Τα συγκροτήματα θα παίξουν όσο πιο δυνατά, στο επιτρεπόμενο όριο, ενώ θα χρησιμοποιήσουμε και ηλεκτρικά αλυσοπρίονα, που θα προσθέσουν ακόμη περισσότερο θόρυβο στον ήχο», σημειώνει ένα μέλος του κόμματος. 

Οι νεοναζί δήλωσαν, πως παρά τις παρενοχλήσεις δεν πρόκειται να αναβάλλουν το συνέδριο.

       Στη Γερμανία είναι σύνηθες οι πολίτες να εφευρίσκουν πολλούς τρόπους παρεμπόδισης και κυρίως  γ ε λ ο ι ο π ο ί η σ η ς   νεοναζιστικών εκδηλώσεων. Π.χ. κάποιοι  στήνονται απέναντί τους ντυμένοι  κλόουν είτε με άλλες φαιδρές αμφιέσεις και παρόμοια πανώ ή "σκεπάζουν" τη φωνή τους στις συγκεντρώσεις κάνοντας θόρυβο με ντουντούκες, μεγάφωνα κλπ. και γενικώς κινητοποιούνται κάθε φορά που εμφανίζονται νεοναζί.

       Έγινε επίσης γνωστό, πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δρομολογεί νέα διαδικασία ενώπιον  του Συνταγματικού Δικαστηρίου για να  τεθεί το NPD εκτός νόμου, δεδομένου ότι ανάλογες προσπάθειες στο παρελθόν δεν είχαν τελεσφορήσει.

 

 

2 σχόλια:

  1. Βρίσκω την ιδέα διακωμώδησης των .....εγέρθητων ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ή! Προτείνω κουδούνες ας πούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλλη μια απόδειξη πολιτικής ωριμότητας μιας κοινωνίας, πολύ περισσότερο από τη δική μας... Και να μη συγχέουμε την κυβέρνηση αυτής της χώρας με το λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή