Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Πέθανε η Μαριέττα Γιαννάκου

 

 

Πέθανε η Μαριέττα Γιαννάκου | Gossip-tv.gr

 

 

 

      Απεβίωσε σήμερα από ανακοπή καρδιάς, στα 70 της χρόνια,  η βουλευτής Επικρατείας της Ν. Δ., Μαριέττα Γιαννάκου. Έδινε μάχη για αρκετές εβδομάδες στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, όπου είχε διακομισθεί μετά από πτώση που είχε με το αναπηρικό αμαξίδιο. 

 

 

                            Πλούσια πολιτική και κοινωνική δραστηριότητα 

 

     

      Η Μαριέττα Γιαννάκου ήταν νευρολόγος-ψυχίατρος. Υπήρξε υπουργός Παιδείας, υπουργός Υγείας και ευρωβουλευτής με τη ΝΔ (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα). 

Εξελέγη Ευρωβουλευτής με τη ΝΔ στις Ευρωεκλογές του 1984,1989, 1999 και 2009 και ήταν επικεφαλής της Ομάδας Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας (1989, 1999 και 2009). Ήταν μέλος σε πολλές Διαρκείς Επιτροπές υπουργείων και φορέων, μέλος και πρόεδρος Κοινοβουλευτικών Ομάδων, Αντιπροσωπειών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κλπ. Επίσης είχε λάβει πολλές διεθνείς διακρίσεις. Ιδιαίτερη αίσθηση είχαν προκαλέσει οι διεκδικήσεις της για τον ρόλο της γυναίκας και ο αγώνας της κατά των ναρκωτικών. 

 

 

                                      Μεγάλες μάχες για την υγεία της 

 

 

      Τα τελευταία χρόνια η Μαριέττα Γιαννάκου είχε δώσει μεγάλες μάχες για την υγεία της. Η ζωή της άλλαξε ριζικά το 2008, όταν, εξαιτίας του σακχαρώδους διαβήτη, υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό του δεξιού της ποδιού μετά από κάταγμα που υπέστη, ενώ είχε και σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Το 2016, υπέστη έμφραγμα και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, το δε Σεπτέμβριο νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, από επιπλοκές της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

 

                                    Μαχητική, μετριοπαθής και έντιμη 

 

 

      Κατά γενική παραδοχή και μάλιστα από όλο ανεξαιρέτως το πολιτικό φάσμα, η Μαριέττα Γιαννάκου υπήρξει μια γενναία γυναίκα, που έδωσε με σθένος και αξιοπρέπεια τις μάχες της στο κοινωνικό και το προσωπικό πεδίο, όταν μάλιστα έδινε συνεχείς μάχες για την υγεία της, μεγάλωνε μόνη την κόρη της, για την οποία, όπως δήλωνε, προσπαθούσε να ζήσει, προκειμένου να της προσφέρει τη στήριξη που είχε ανάγκη... 

Διακρινόταν για τον ανθρωπισμό της, τη βαθειά και ουσιαστική γνώση, το υψηλό ήθος και υποδειγματικό θάρρος της γνώμης της.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου