Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Μια σχολική χρονιά ...πρωτόγνωρη

 

Ελλη, να μία μάσκα Λόλα, να μια άλλη. ... #5751686324813824

 

                                           

 

       Αρχίζει αύριο μια σχολική χρονιά αλλιώτικη από τις άλλες. Κύριο θέμα στα social media, η υποχρεωτική επιβολή μάσκας λόγω του κορωνοϊού και επίσης κινητοποιήσεις από ...αγανακτισμένους γονείς. Από την άλλη μεριά, το Υπουργείο Παιδείας αναφέρεται σε άλλα δύο ...μείζονα θέματα, τα παγουρίνια και τις ώρες αγιασμού!

Είναι προφανές, ότι κανένα άλλο θέμα δεν απασχολεί τους γονείς, σε σχέση με τον κορωνοϊό. Καμμία αντίστοιχη κινητοποίηση για τη λήψη και άλλων μέτρων, σαν αυτά που έλαβαν άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου, αλλάζουν τα θρανία σε μονοθέσια, μειώνουν τον αριθμό των μαθητών ανά αίθουσα, αναζητούν νέους κατάλληλους χώρους για χρήση ως σχολεία και προσλαμβάνουν περισσότερους εκπαιδευτικούς.            

Στη χώρα μας, καταγγέλλεται ακόμη, ότι δεν υπάρχουν καθαρίστριες, δεν έχουν γίνει απολυμάνσεις, δεν έχουν επιμορφωθεί οι εκπαιδευτικοί για τον κορωνοϊό, δεν υπάρχει σχεδιασμός για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με καθολική πρόσβαση, εάν και εφόσον απαιτηθεί. 

     Πάντως, απορίας άξιον παραμένει, το γιατί επιβάλλουν τη μάσκα σε όλα τα παιδιά, ακόμη και σε μικρή ηλικία (από τα προνήπια!), παρά τις διαφορετικές οδηγίες τού Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ίσως για να αντισταθμίσουν τις άλλες ελλείψεις;

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου