Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Χιλιάδες Γερμανοί διαδήλωσαν για τη Μόρια


 

  Εκκενώστε τη Μόρια, έχουμε χώρο»: Διαδηλώσεις στη Γερμανία υπέρ των  προσφύγων - The Press Project - Ειδήσεις, Αναλύσεις, Ραδιόφωνο, Τηλεόραση

 

      Σε περίπου 60 γερμανικές πόλεις πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη το βράδυ συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις χιλιάδων ατόμων για την εκκένωση του προσφυγικού καταυλισμού στη Μόρια. Τα πυρά δέχτηκε ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, που αρνείται την υποδοχή προσφύγων από την Ελλάδα στη Γερμανία.

Οι διαδηλωτές ακολούθησαν την πρόσκληση της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Δικαιωμάτων των Ανθρώπων και άλλων ανθρωπιστικών οργανώσεων, με αίτημα την εκκένωση των καταυλισμών στα ελληνικά νησιά και την άμεση υποδοχή προσφύγων στη Γερμανία και σε άλλα κράτη της ΕΕ. 

 

 

 Διαδηλώσεις για τη Μόρια σε δεκάδες γερμανικές πόλεις | Πολιτική | DW |  09.09.2020

 

 

«Εχουμε χώρο» ήταν το κεντρικό σύνθημα. Επίσης,«Shame on you EU» (Ντροπή σου ΕΕ) ή ακόμη «Moria evakuieren» (Να εκκενωθεί η Μόρια). Αρκετοί ομιλητές επισήμαναν, ότι η εκκένωση του καταυλισμού επιβαλλόταν και πριν την καταστροφή του, δεδομένου ότι οι συνθήκες υγιεινής ήταν απαράδεκτες. Η μεγαλύτερη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο.

 Ανάμεσά στους διαδηλωτές και ο σοσιαλδημοκράτης βουλευτής Γιόσιπ Γιουράτοβιτς, ο οποίος δήλωσε, ότι από τους 12.000 πρόσφυγες η Γερμανία κάλλιστα θα μπορούσε να υποδεχτεί 5.000 άτομα. «Σαφώς και είναι αναγκαία μια ευρωπαϊκή λύση», τόνισε, «αλλά θα πρέπει εμείς ως Γερμανία να στείλουμε τώρα το ξεκάθαρο μήνυμα ότι θέλουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα και είμαστε αλληλέγγυοι με την Ελλάδα». 

Μέχρι στιγμής πάντως η γερμανική κυβέρνηση απορρίπτει την υποδοχή προσφύγων από τα ελληνικά νησιά με εξαίρεση 400 περίπου ανηλίκων. Κατά την άποψή της, το ζήτημα αφορά την ΕΕ στο σύνολό της και συνεπώς θα πρέπει να βρεθεί ευρωπαϊκή λύση.

 

 

 Γερμανία: Διαδηλώσεις για τη Μόρια - 'Έχουμε χώρο' - Κόσμος | News 24/7

 

 

Πηγή: in.gr, από Deutche Welle

 

 


1 σχόλιο:

  1. Αυτή ακριβώς είναι η διαφορά του Έλληνα από άλλους δυτικοευρωπαίους. Ο Έλληνας έχει λιγότερο ήθος! Οι όποιες καλές πράξεις του και το πολυδιαφημισμένο φιλότιμο οφείλονται σε συναισθηματισμό και όχι σε παγιωμένες αρχές. Βλέπετε τώρα, αντί να βγούμε εμείς στο δρόμο για τους κολασμένους της Μόριας, βγήκαν οι Γερμανοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή