Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Η δικογραφία για τα υποβρύχια πρωτοκολλήθηκε μόλις έκλεισε η Βουλή, οπότε παραγράφεται!


       

     

      Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις στη Βουλή του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, σχετικά με την δικογραφία για την υπόθεση των υποβρυχίων, που αφορά και ενδεχόμενη ποινική ευθύνη των Ευάγγ. Βενιζέλου και Γ.  Παπακωνσταντίνου: «Παρέλαβα τη δικογραφία μαζί με άλλες στις 5 Μαΐου. Η Βουλή έκλεισε μετά για τις εκλογές. Η δικογραφία παρελήφθη από τη γραμματέα μου στις 30 Μαΐου και την απέστειλε στο Κοινοβούλιο στις 2 ή 3 Ιουνίου».

Λίγη ώρα αργότερα, ο ίδιος   α ν α σ κ ε ύ α σ ε,   μετά από sms που έλαβε και δήλωσε:. «Αν το πρωτόκολλο της Βουλής λέει στις 4 Ιουνίου τότε έτσι είναι». Όταν ρωτήθηκε από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου,  ποιός του έστειλε το sms, ο κ. Αθανασίου απάντησε «δεν έχει σημασία».

Πλέον, αναπόφευκτα εγείρονται υπόνοιες, ότι η δικογραφία έμεινε εσκεμμένα σε κάποιο συρτάρι και πρωτοκολλήθηκε στις 4 Ιουνίου, με στόχο να παραγραφούν οι όποιες ποινικές ευθύνες των Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου.... 

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, η δικογραφία πρωτοκολλήθηκε αμέσως μετά τη θυροκόλληση του Π. Δ. περί διακοπής των εργασιών του Κοινοβουλίου, εξαιτίας της έναρξης των θερινών τμημάτων.  

 

      Νωρίτερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε ζητήσει ευθέως την παραίτηση της κυβέρνησης, του υπουργού Δικαιοσύνης και την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, με αποτέλεσμα να δεχτεί τα πυρά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Τριαντάφυλλου, που την αποκάλεσε "αρχάγγελο της συκοφαντίας".

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου