Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Μαρία Δαμανάκη: Θέλω και δεύτερη θητεία Επιτρόπου στην Ε.Ε.!




      Την επιθυμία της να συνεχίσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με μία δεύτερη θητεία εξέφρασε η Eλληνίδα Επίτροπος για τις Θαλάσσιες Υποθέσεις και την Αλιεία κ. Μαρία Δαμανάκη, σε δημοσιογράφους την Πέμπτη στην Αθήνα, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για τη διαδοχή της. Δήλωσε, πως   το αίτημά της να παραμείνει Επίτροπος το υπέβαλε και στον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά.

 

Tόνισε, ότι το μοντέλο του επιτρόπου για δύο θητείες θεωρείται  επιτυχημένο και ότι θα την ενδιέφερε το αντικείμενο της ενέργειας ή των μεταφορών.

 

Επίσης η κ. Δαμανάκη έκανε αναφορά στη συμβολή της ως Επιτρόπου στη θεσμοθέτηση κανόνων σε ζητήματα σχετικά με τη θάλασσα και ακόμη ανέφερε, ότι ο απερχόμενος πρόεδρος της Ε.Ε. Ζ. Μπαρόζο είχε μιλήσει θετικά γι αυτήν όταν είχαν επισκεφθεί μαζί την Αθήνα στην έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας.

 

      Τέλος, αξιολογώντας η ίδια τον εαυτό της, έκρινε τη θητεία της επιτυχημένη.

 

Πηγή: paraskhnio.gr, tovima.gr




4 σχόλια:

  1. Μισθός 20.000 το μήνα και για μία θητεία, η σύνταξη 5.000. Για δύο θητείες 10.000. Εξ ου και η επιμονή να παραμείνει. Τώρα μάλιστα, που δε μπορεί, θα έμαθε και τα αγγλικά... Όχι ότι αμφιβάλλαμε για την περίπτωσή της, αλλά πλέον έχει φθάσει στο απόγειο της πολιτικής ανηθικότητας να το απαιτεί και δημοσίως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε κανένα πολιτικό δεν ταιριάζει περισσότερο αυτός ο στίχος του Βάρναλη, απ' ότι στη Δαμανάκη: "Aχ, πού σαι, νιότη, πού δειχνες, πως θα γινόμουν άλλος!" Τί κατρακύλα είναι αυτή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά όλα για τη Δαμανάκη και ο Μπίστης, τίποτα; Κι αυτός της ίδιας "ιδεολογίας". Άδικο να μην αξιοποιηθεί κι αυτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή