Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Σάλος για το κλείσιμο της Βουλής. Δήλωση Ζωής Κωνσταντοπούλου




                



 

     Η πρόωρη λήξη εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής, που αποφάσισε η κυβέρνηση, προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Συνδέθηκε με με την  π α ρ α γ ρ α φ ή   τυχόν αδικημάτων της περιόδου των κυβερνήσεων  Παπανδρέου και Παπαδήμου, αλλά και την αναβολή της συζήτησης για την υπόθεση Μπαλτάκου και της άρσης ασυλίας  του υπουργού   Γ.  Μ ι χ ε λ ά κ η,  ο οποίος κατηγορείται ότι ελάμβανε χρήματα από τον προφυλακισμένο επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη,  προκειμένου να καταθέτει ερωτήσεις υπέρ των συμφερόντων του. Υπάρχει επίσης η υποψία, ότι η κυβέρνηση προτίθεται να περάσει από το θερινό τμήμα, που θα έχει ελεγχόμενη σύνθεση βουλευτών, κρίσιμα νομοσχέδια, όπως αυτό του  α ι γ ι α λο ύ  και της ΔΕΗ.

      Σημειώνεται, ότι στο παρελθόν και σε άλλες περιπτώσεις υπήρξε πρόωρο κλείσιμο της Ολομέλειας της Βουλής. Η τελευταία, το Μάιο του  2 0 0 9   ε π ί   Κ α ρ α μ α ν λ ή,   που προκάλεσε πολιτική θύελλα και είχε συνδεθεί από την τότε αντιπολίτευση με την παραγραφή όλων των υποθέσεων που εκκρεμούσαν: Βατοπέδι, Γερμανός-Cosmote, Siemens, ομόλογα.

 

 

              Η δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου...................................


 

        

  Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρά την ανακοίνωση του κόμματός της για το θέμα, εξέδωσε ιδιαίτερη ανακοίνωση, με την οποία ασκεί σκληρή κριτική στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας, ότι «ολοκληρώνει σε λίγο τη θητεία του έχοντας υπογράψει δεκάδες αντισυνταγματικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου». Ότι το προεδρικό διάταγμα «κήρυξης της λήξης των εργασιών της Β΄Συνόδου της ΙΕ Βουλευτικής Περιόδου συνιστά σύμπραξη των δύο κορυφαίων πολιτειακών παραγόντων, Προέδρου της Δημοκρατίας και Πρωθυπουργού, στην υπονόμευση της ίδιας της Δημοκρατίας, στην παρεμπόδιση απονομής της Δικαιοσύνης και στη φαλκίδευση της Διαφάνειας στη λειτουργία του Κράτους». 

Ότι «οι πρώην Πρωθυπουργοί Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμος, ο πρώην και νυν Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Ευάγγ. Βενιζέλος και πλείστοι υπουργοί και υφυπουργοί των Κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, εμπλεκόμενοι στις υποθέσεις του Μνημονίου, του PSI, των εξοπλιστικών και των υποβρυχίων, της λίστας Λαγκάρντ κλπ, που σήμερα έχουν βουλευτική ή/και υπουργική ιδιότητα, θα κοιμούνται (και θα ψηφίζουν) πιο ήσυχοι, αφού θα μπορούν να ισχυρίζονται, ότι παραγράφηκαν οι κατηγορίες που συνδέονται με τις δεκάδες δικογραφίες που εκκρεμούν στη Βουλή προς εξέταση για την περίοδο 2009-2012...»

      Από τη μεριά του ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε πάντως να διευκρινήσει, ότι οι δηλώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου απηχούν προσωπικές της απόψεις, προφανώς λόγω της κριτικής που άσκησε στον Κάρολο Παπούλια...





















1 σχόλιο:

  1. Αμα η δηλωση της Κωνσταντοπουλου δεν εγινε συμφωνημενα με τον ΣΥΡΙΖΑ, τοτε κατι αλλο συμβαινει και την αδειασαν. Μαλλον της πριονιζουν την καρεκλα. Δεν ειναι πρωτη φορα που δεχεται φιλια πυρα. Βλεπετε δεν τραβαει και ο αρχηγος, οποτε κοβουν τον αερα σε οποιον και οποιαν "απειλει" στα σοβαρα το αρχηγειο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή