Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Βασίλης Κικίλιας: Συμπαράσταση σε παρανομούντα νυχτερινά κέντρα της Μυκόνου!








      

 

 

 

  

 

Πρόσφατα ψηφίστηκε τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, που αφαιρεί το δικαίωμα από τους καταστηματάρχες νυχτερινών κέντρων να κινηθούν νομικά σε  μηνύσεις για ηχορύπανση, παραβιάσεις του ωραρίου λειτουργίας κλπ. και πλέον μπαίνει αμέσως λουκέτο μετά τις τρεις μηνύσεις. Ήδη σφραγίστηκαν  στη Μύκονο εννέα κέντρα και επίκειται  σφράγιση άλλων ογδόντα (σχετικά:  http://attikanet.blogspot.gr/2014/06/blog-post_8447.html).

 

Οι καταστηματάρχες με τη νυν δήμαρχο, τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο και τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου πήγαν στο νέο υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια για να ασκήσουν πίεση, ώστε να μην ισχύσει ο νόμος!  

Η συζήτηση εστιάστηκε σε τέσσερα σημεία, που αφορούσαν, το δικαίωμα και τη προθεσμία  προσφυγής μετά την επίδοση των μηνύσεων στα διοικητικά δικαστήρια, τον αριθμό των ημερών που θα παραμένουν κλειστά σε περίπτωση περισσοτέρων των τριών μηνύσεων, όπως και των    α ν ώ ν υ μ ω ν   κ α τ α γ γ ε λ ι ώ ν... 

 

 

                            Το άσχημο ξεκίνημα ενός υπουργού

 

 

      Συμπαριστάμενος ο νέος υπουργός κ. Κικίλιας στα χειμαζόμενα νυχτερινά κέντρα της Μυκόνου, πήρε ...φόρα και υποσχέθηκε άμεσα να εκδοθεί ερμηνευτική εγκύκλιος προς την Αστυνομία, που "θα αποσαφηνίζει τα ζητήματα εφαρμογής της επίμαχης διάταξης του άρθρου 57 και θα ξεκαθαρίζει το δικαίωμα προηγούμενης ακρόασης". Παράλληλα, θα επιμηκύνει το διάστημα μεταξύ της ενημέρωσης από την αστυνομία και της τελεσίδικης πράξης σφραγίσεως από 5 σε 10 μέρες! Δεσμεύτηκε επίσης, ότι το λουκέτο θα μπορεί να μπει αλλά όχι το καλοκαίρι, λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης! 

 

 

                               Με "θαυματουργή" εγκύκλιο


        Ας ελπίσουμε ότι η νομική υπηρεσία του υπουργείου που προΐσταται ο κ. Κικίλιας θα του θυμίσει αυτό που οι πρωτοετείς της Νομικής μαθαίνουν: Ότι η εγκύκλιος δεν καταργεί το νόμο. Και κάτι άλλο, που του θυμίζουμε εμείς: Το υπουργείο του ονομάζεται Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ότι ωραίο τρόπο βρήκε για να προστατεύει τους πολίτες από την ανομία της νύχτας...

 

       Κατά τα άλλα, ο υπουργός δήλωσε φαν του νησιού το οποίο έχει επισκεφτεί κατά καιρούς και καθησύχασε τους συνομιλητές του λέγοντάς τους με νόημα πως κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει που να μην έχει λύση! 

 

Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του, εμείς του ευχόμαστε και εις ανώτερα.

 


Πηγή:  mykonosdaily, gr, info-cyclades.gr





7 σχόλια:

  1. ΕΙΔΑΤΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΚΙΚΙΛΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ; ΑΝΕΛΑΒΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΥΧΤΟΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ!!! ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΤΑ ΝΤΕΣΙΜΠΕΛ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ. ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ. ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΗΚΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μόνο που υποσχέθηκε να βοηθήσει τους παράνομους της νύχτας θα έπρεπε να φύγει νύχτα από το υπουργείο. Και όχι μόνο υποσχέθηκε, αλλά βρήκε και τη μεθόδευση: Nα καταργήσει το νόμο με εγκύκλιο, τάχα ...ερμηνευτική. Τώρα θα νομοθετούν οι μαγαζάτορες της νύχτας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτος ο κυριος της φωτο ειναι υπουργος?ΤΟΝ ΝΟΜΙΣΑ ΓΙΑ ΑΟΙΔΟ ΝΥΚΤΕΡΙΝΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ.Ολο το στησιμο εκει παραπεμπει....αρα λειτουργει συμφωνα με την φατσα που δειχνει.ΣΥΝΕΠΕΣΤΑΤΟΣ.......
    ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΛΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ....με νοημα προσθετω ...υπουργικον.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό που βλέπω εγώ, είναι ότι οι ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων είναι ωργανωμένοι με συλλόγους, νομική και πολιτική υποστήριξη κλπ. Αντίθετα, οι θιγόμενοι πολίτες δεν έχουν κανένα σύλλογο κατά της ηχορύπανσης και αντίστοιχη οργάνωση. Μέχρι στιγμής η "νύχτα" δρα ανενόχλητη.
    Σε μας στην Αρτέμιδα το θέμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και όχι μόνο από τα ντάπα ντούπα. Τα ίδια μαγαζιά έχουν καταστρέψει όλη τη θαυμάσια παραλία. Καταπάτηση, βρώμα και υποβάθμιση.
    Άσε οι μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ περί καταλληλότητας για κολύμβηση μπροστά στις καφετέριες! Κανείς δεν έβαλε πουθενά μια ταμπελίτσα για ακατάλληλα νερά...
    Αν οι πολίτες κάναμε φορείς να μας εκπροσωπούνε και να πηγαίναμε και εμείς στον κάθε Κικίλια, ίσως φρενάραμε την κατάσταση. Τώρα... θα υποστούμε τις συνέπειες της δικής μας αδιαφορίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπως καταλάβατε, οι νυχτερινοί αλήτες προσπαθούν να αχρηστεύσουν και τις ανώνυμες καταγγελίες, ασχέτως αν αφορούν αληθινές παρανομίες. Ζητάνε πλήρη ασυδοσία. Και πού αλλού θα έβρισκαν ανταπόκριση, εκτός από κανένα υπουργό της νοημοσύνης και του επιπέδου ενός Κικίλια; Θα βγάλει λέει εγκύκλιο να μην τους κλείνουν το καλοκαίρι! Στο διάολο ο νόμος ζήτω η Ελλάδα των νυχτερινών κέντρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διαθέτω το σπίτι μου στον κο Κικίλια καθε Παρασκευή και Σαβατο, για να κοιμάται σαν Αγγελουδι με τα Ντουπου Ντουπου που έχουμε στον Αλιμο. Κάθε 200 μετρα και νυχτερινό κέντρο.
    Μπράβο στον Δημο μας !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όσοι θίγονται από την ηχορύπανση πρέπει να συστήσουν πανελλήνιο φορέα και να είναι το αντίβαρο του "κράτους της παράνομης νύχτας". Και μη νομίσετε ότι θίγονται μόνο μεμονωμένοι πολίτες. Έχουν σοβαρό πρόβλημα και μεγάλα ξενοδοχεία ανά την επικράτεια, επειδή οι τουρίστες διαμαρτύρονται από τις μουσικές των πάσης φύσεως κέντρων τριγύρω. Το θέμα οι ξενοδόχοι το έφτασαν ψηλά και ίσως γι αυτό βγήκαν οι διατάξεις που θέλει να καταργήσει ο Κικίλιας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή