Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Ο αντιπρόεδρος της Αργεντινής στο εδώλιο για διαφθορά







       Ακόμα και στη Λατινική Αμερική, ένας  α ν τ ι π ρ ό ε δ ρ ο ς   της κυβέρνησης μπορεί να καθήσει στο σκαμνί προκειμένου να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη για ένα σκάνδαλο:

Δικαστικές Αρχές στην Αργεντινή έκαναν γνωστό, ότι ο αντιπρόεδρος της χώρας, Αμάντο Μπουντού κατηγορείται για διαφθορά σχετικά με την εμπλοκή του με μια εταιρεία που τύπωσε το νόμισμα της χώρας το 2010, όταν εκείνος ήταν υπουργός Οικονομικών.

Είναι η πρώτη φορά που απαγγέλλονται κατηγορίες εναντίον ενός εν ενεργεία αντιπροέδρου στην Αργεντινή. 

Ο Μπουντού, 51 ετών, εξελέγη στις προεδρικές εκλογές του 2011 μαζί με την πρόεδρο Κριστίνα Κίρτσνερ. Κατηγορείται ότι αγόρασε μυστικά την εταιρεία Ciccone Calcografica, η οποία ανέλαβε το 2010, όταν εκείνος ήταν υπουργός Οικονομικών, να τυπώσει το νόμισμα της Αργεντινής. Επίσης η εταιρεία αυτή τύπωσε υλικό για την εκστρατεία επανεκλογής της κ. Κίρτσνερ, ενώ φέρεται να δέχτηκε ευνοϊκή μεταχείριση από την κυβέρνηση για να αποπληρώσει χρέη της. 

Ο αντπρόεδρος θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση. Μαζί του κατηγορούνται ακόμη πέντε πρόσωπα. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και έχει απορρίψει τις εκκλήσεις να παραιτηθεί. 

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr από ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Γερμανικό Πρακτορείο, Reuters

1 σχόλιο:

  1. Σήμερα ετέθη και υπό κράτηση ο Σαρκοζί! Υπάρχει όμως μια χώρα, ευρωπαϊκή παρακαλώ, που οι πολιτικοί έχουν ασυλία διαρκείας..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή