Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Ο ανασχηματισμός που θα μας...σώσει






      

      Ας το παραδεχτούμε. Φαίνεται να έγινε προσπάθεια να αποκτήσει κύρος και σοβαρότητα η Κυβέρνηση. Ιδού:

 

      -Υπουργός Εσωτερικών ο Αργύρης Ντινόπουλος. Επιτέλους. Μετά από τόοοσα ξελαρυγγιάσματα στα κανάλια... Θαυμάστε την πρώτη δήλωση: Ακόμα και με τη Δούρου θα συνεργαστώ!

     - Ο Γιακουμάτος στην Κυβέρνηση. Αμέ. Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.  Μαζί με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

     - Στο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπήρχε πριν ένας αξιόλογος και σοβαρός υπουργός, ο Αθανάσιος Τσαυτάρης. Όχι πια. Τώρα έστειλαν ως αναπληρωτή υπουργό, τον ...Πάρι Κουκουλόπουλο. Εδώ μη γελάτε. Το πακέτο των 20 δις ΕΣΠΑ 2014-2020 και τη μοίρα των επιδοτήσεων θα τα διαχειρίζεται πάλι το ΠΑΣΟΚ...

      - Στο Δημόσιας Τάξης ο Βασίλης Κικίλιας! Κανείς δεν ξέρει, πώς και τί, δηλαδή πώς  τους ήρθε. Λόγω ύψους;

      - Στο υπουργείο Πολιτισμού μία dream - team, όλο ...πολιτισμό: Υπουργός, ο Κων. Τασούλας. Ναί, ο "γνωστός" πρώην δήμαρχος Κηφισιάς, ομογάλακτος του Σαμαρά, καθότι παιδί του Αβέρωφ κι αυτός. Υφυπουργός, Άντζελα Γκερέκου. Τί να κάνει κι αυτή, εργάζεται για τα χρέη του Τόλη στην Εφορία. Έτερος υφυπουργός, ένας φίλος απ' τα παλιά: Ο Γιάννης Ανδριανός...

      - Στο Παιδείας να δείτε. Έστειλαν αυτό το σαΐνι τον Ανδρέα Λοβέρδο, να το διαλύσει κι αυτό, μιας και έχει στο ενεργητικό του τη διάλυση καί του Υγείας. Θα μείνει βέβαια στην ιστορία για ένα άλλο κατόρθωμά του: Τη διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών... 

Μαζί του ως Υφυπουργός, ποιός νομίζετε; Ο Κώστας Κουκοδήμος! Όμως δεν ανησυχούμε, διότι σε αυτό το υπουργείο τοποθέτησαν πρόσφατα ως σύμβουλο τον Ανατολάκη.

      - Το υπουργείοΥγείας έχει πλέον τη δική του παράδοση. Μόνο ακροδεξιός το αναλαμβάνει. Μετά τον Άδωνι, ανέλαβε, μπρρρρ... ο Βορίδης! Αυτός θα τα λύσει τα προβλήματα μια κι έξω. Θα  ξεκάνει όλους τους εναπομείναντας εν ζωή ασθενείς. Με το ....τσεκούρι!

    - Στο Άμυνας έγινε αναπληρωτής υπουργός παρακαλώ, η Φώφη Γεννηματά. Όχι ότι δε θα έβαζε ο Βενιζέλος δικό του δίπλα στον Αβραμόπουλο. Είναι το υπουργείο που υποτίθεται προστατεύει την εδαφική μας ακεραιότητα. Το πάλαι ποτέ πεδίο "δράσης" του Άκη και του Γιάννου...

 

 

 

          Γκίκας Χαρδούβελης, ο "σημιτάνθρωπος" με τις απίστευτες πρώτες δηλώσεις

 


      - Καθηγητής Οικονομικών με διεθνή καρριέρα σε μεγάλους οργανισμούς.

-Οικονομικός σύμβουλος του  Σημίτη την εποχή του διαβόητου «swap», το 2001, με το οποίο η Goldman Sachs μας είχε «βοηθήσει» να αποκρύψουμε το δημόσιο χρέος για ένταξη στην ευρωζώνη.

- Έμπιστος της οικογένειας Λάτση ως πρώην υψηλόβαθμος στέλεχος της Eurobank (αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος). 

- Επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του Λουκά Παπαδήμου.

 

       Πάντως, το πώς βλέπει η εξουσία τον ελληνικό λαό σήμερα, υπενθυμίστηκε στις απίστευτες πρώτες δηλώσεις του νέου υπουργού, προς εμάς τους ιθαγενείς. Ξεκίνησε (υποδυόμενος τον ανεξάρτητο, τον αποστασιοποιημένο, τον άνευ επιρροών τελοσπάντων), κάνοντας ...συστάσεις στη Δεξιά και στην Αριστερά. Μετά ο λαμπρός αυτός επιστήμων μας πληροφόρησε, ότι κάθε σπίτι έχει άνεργο (κοίτα που το αγνοούσαμε!). Το σημαντικότερο: Όλοι - λέει - είμαστε   σ τ η ν   ί δ ι α   β ά ρ κ α.   Και ότι αν ναυαγήσουμε, θα έχουμε όλοι την ίδια μοίρα. Όλοι. Ερώτημα: Όλοι; Και αυτά τα λέει ένας καθηγητής Οικονομίας. Και δεν αισχύνεται.

 

       Επίσης, πριν καλά - καλά ορκιστεί ο νέος υπουργός Οικονομικών, συνέβη κάτι περίεργο: Άρχισαν να τον εξυμνούν εν χορώ όλα τα διεθνή κέντρα, τα ΜΜΕ κλπ. Πληροφορίες, ότι τον έστειλαν φυτευτό Μέρκελ και ΔΝΤ, ελέγχονται ως ανακριβείς...

 

 

 

 

      Κατά τα άλλα, η τελετή ορκωμοσίας κύλησε ομαλά, παρουσία Αρχιερέων πάντα, με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο. 'Α, και ενώπιον του Παπούλια. Παρά λίγο να τον ξεχάσουμε αυτόν τον Πρόεδρο που στέκεται πάντα στο ύψος των περιστάσεων, υπογράφοντας πρόθυμα τα πάντα. 

Όλοι πόζαραν χαμογελαστοί στους φωτογράφους και τίποτα δε σκίαζε την ωραία χαλαρή ατμόσφαιρα που επικρατούσε.  Μερικοί υπουργοποιηθέντες είχαν φέρει και τις οικογένειες να τους καμαρώσουν, που  ο ρ κ ί ζ ο ν τ α ν   π ά ν ω   σ τ ο   Μ ν η μ ό ν ι ο, συγγνώμη, στο Ευαγγέλιο, τα κανάλια σχολίαζαν τις εμφανίσεις κλπ.

Γιατί, μήπως πρόκειται τα μέλη της Κυβέρνησης να ασκήσουν καμμιά εξουσία; Η τρόικα έχει τοποτηρητές σε κάθε υπουργείο, που διευθύνουν και ελέγχουν τα πάντα. Οι δικοί μας;   Θ λ ι β ε ρ ο ί   υ π ο τ α κ τ ι κ ο ί.

 




2 σχόλια:

  1. Τσιρκολάνοι. Τίποτα παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Βορίδης μόλις ανέλαβε,έβγαλε λόγο και κάποια στιγμή άρχισε να παινεύει την νέα υφυπουργό τη Παπακώστα και δείχνοντας τον γιο της που ήταν παρών στην ορκωμοσία της μητέρας του, έλεγε πόσο λαμπρός επιστήμονας είναι αν και άτομο με κινητικά προβλήματα κλπ! Και όλα αυτά υπονοώντας, ότι άρα η Παπακώστα θα είναι καλή υφυπουργός, αφού έχει στην οικογένειά της πρόβλημα!
    Καλά, τους ρώτησε ο αχρείος φασίστας, αν συμφωνούσαν με αυτή την αναφορά; Πώς θα αισθάνθηκε η υφυπουργός και ο γιός της κυρίως, που ο Βορίδης αναφέρθηκε στο ευαίσθητο αυτό θέμα εις επήκοον όλης της χώρας; Θα μου πείτε ποιός έχασε το ήθος, το ύφος και τη μόρφωση για να τα βρεί ποιός; Ο Βορίδης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή